Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kötelezhetnek arra, hogy...

Kötelezhetnek arra, hogy megtartsam a babát?

Figyelt kérdés
Ha még nem vagyok 18 éves és a szüleim nem egyeznek bele az abortuszba,akkor meg kell tartanom a babát vagy mi a teendő?

2012. júl. 7. 09:37
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
40%

Igen, nem tudjuk, miért dönt az abortusz mellett a kérdező. Én személy szerint nagyon sajnálom, hogy válsághelyzetben van. Azért még egyszer át lehetne gondolni, nincs-e más kiút...

Ha nem is nézitek a magzat jogait- aki ugye meghal az abortusz során- azt azért figyelembe kell venni, hogy a nő lelke iszonyatosan megsérül az abortusz során. Én nem élnék így, az tuti. Lelki nyomorban, bűntudatban, ürességben. Igen, vészhelyzet van, ezért meg kell mutatni a teljes igazságot, mindenféle következményeket. És ebbe beletartozik annak közlése is, hogy a baba meghal (mondjuk pl néma sikoly), meg az is, hogy a nők óriási mentális-lelki megterhelésnek vannak kitéve az abortusszal...

Sajnálom a helyzeted, Kérdező, és a saját jól felfogott érdekedben kérlek, hogy gondold át! Lehet, hogy a szüleid jobban látják, hogy mivel jár az abortusz, és azért féltenek...

De egyébként annak van igaza, aki úgy tudja, hogy a családsegítőhöz, gyámhivatalhoz lehet ilyen esetben fordulni, ha nincs megegyezésed a szüleiddel.

2012. júl. 8. 11:24
 12/12 anonim ***** válasza:
53%

Leírták már a helyes választ, csak megismételni tudom.

1, Magyarországon senkit sem lehet abortuszra kötelezni, ha a terhes nő meg akarja tartani a magzatát, hát megtartja, ahhoz nem kell semmi. Egyszerűen nem lehet elvégezni a beavatkozást, ha a fiatalkorú nem járul maga is hozzá, és kész.

2, Ha a fiatalkorú az abortuszt választja, és a szülei ellenzik (a kérdező esete) akkor a hiányzó műtéti beleegyezést a gyámhivatal adhatja meg a szülők helyett, hozzájuk kell fordulni. Ilyenkor az abortusz időhatára a 12 hét helyett 18 hétre emelkedik, hisz a kérdező korlátozottan cselekvőképes fiatalkorú.

2012. júl. 8. 12:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!