Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Lesz neve egyáltalán a babának?

Lesz neve egyáltalán a babának?

Figyelt kérdés

Na jó, ilyen formában egy kicsit túlzás a kérdésem, de majdnem ez a helyzet. 9 éve vagyunk házasok a férjemmel, és már a házasságunk elején elterveztük, hogyha egyszer gyerekeink lesznek, milyen nevet adunk majd nekik. Az akkori favoritokra már nemigazán emlékszem, csak azt tudom, hogy fiúnevünk soha nem volt, illetve ha volt is, azt mindig a párom találta, és nekem általában nem tetszett. Végül két lányunk született, akiknek megint nem volt kis mutatvány nevet választani, mert én nagyon válogatós vagyok ilyen téren, hiszen tudom mennyire nehéz egy olyan névvel élni, amit az ember utál, de végül sikerült közös nevezőre jutnunk.

Most viszont megint várandós vagyok, és 75%, hogy kisfiunk lesz. Boldogok vagyunk mindannyian, viszont már kezdődnek a vitatkozások a baba nevét illetően. A férjem ötletei megint nem tetszenek, én viszont nem találok olyat, ami „szerelem” lenne első hallásra. Ha esetleg mégis, akkor annyira elüt stílusában, eredetében a két lány nevétől, mint például a Mária, a Katalin meg a Brendon. :D Most ez így nevetségesen hangzik, de engem már nagyon aggaszt, hogy a gyereknek nincs neve.

Tehát hiába vannak meg mindkettőnknek az elképzelései (bár hangsúlyozom, én még olyan nagyon tetsző fiúnevet nem is hallottam), nem jutunk dűlőre.

Mit tehetnénk? Hogy válasszuk ki a megfelelő nevet? Esetleg járt már valaki hasonló cipőben?

2012. júl. 3. 21:23
1 2 3 4 5 6
 11/51 anonim ***** válasza:
100%

Ezt már sok helyen olvastam, hogy a fiúnak milyen nehéz nevet találni,lánynak pedig mennyivel könnyebb. Én pont fordítva vagyok fiú nevek közül nagyon sok teszik.

András,Áron,Álmos,Ábel,Csongor,Csanád,Flórián,Gergő,Alex,Bernárd, Félix

2012. júl. 3. 22:03
 12/51 anonim ***** válasza:
100%
A Sebestyénes mami vagyok :) Nekem még a Barnabás is tetszik:) de nagy favoritjaim a Kolos és a Keán :))
2012. júl. 3. 22:03
 13/51 A kérdező kommentje:

Volt egy név, amit nem akartam leírni, mert már annyi kritikát kaptam miatta innen-onnan: ez volt a Flórián. Ennek a névnek hosszú története van, de most inkább nem merülnék a részletekbe. A lényeg az, hogy már óvodás koromban, amikor anyukásat-apukásat játszottunk, eldöntöttem, hogy nekem ha kisfiam lesz, Flóriánnak, ha kislányom, akkor pedig Zsuzsinak fogom elnevezni. Hát az utóbbi mellett szerencsére nem tartottam ki, de a Flórián még mindig nagy álmom.

Sajnos mindenkitől azt hallom, hogy „így csak a kisebbség nevezi el a gyerekét”; a másik meg a jól ismert szlogen: „Flórián, üzletközpont Óbudán”.

A férjem meg azt mondja, hogy az Emma és a Rozi mellé nagyon hülyén hangzana egy kis Flóri.

Ti mit gondoltok? Tényleg „gáz” név?

2012. júl. 3. 22:07
 14/51 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nagyon szép név,fiam lesz 100%, hogy Flórián lesz a neve.

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__egyeb-..

2012. júl. 3. 22:10
 15/51 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nagyon szép név a Flórián:) Egy jó barátnőm kisfia is az csodaszép egy gyerek:))
2012. júl. 3. 22:12
 16/51 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is tetszik a Flórián, a férjem unokatestvérét így hívják. Van még a családban egy Fábián is, az is nagyon tetszik.

Az én kedvenceim a Gergely, Tamás, Barnabás, Balázs.

A mai modern nevek közül pedig a Berzsián vagy Belián, esetleg Kilián.

2012. júl. 3. 22:19
 17/51 anonim ***** válasza:
81%

„így csak a kisebbség nevezi el a gyerekét”

Ezt már sok névről hallottam. Szerintem sok alapja nincs. Max annyi, hogy nem gyakori és ha nem az Albert Flóriánra asszociálnak akkor egy politikusra.

2012. júl. 3. 22:20
 18/51 A kérdező kommentje:

De aranyosak vagytok, köszönöm szépen! :-)

Igen, a másik dolog az, hogy sokak szerint (ahogy a belinkelt fórumon is írták) lányos név. Bár még ez lenne a kisebb probléma, de van más is. (Igaz, hogy nem komoly, de a férjem emiatt is nagyon ellenkezik a név ellen.) Még évekkel ezelőtt a lányaimmal elmentünk cirkuszba, amikor apukáméknál nyaraltunk a Balatonon. Ott pedig láttam egy Flórián nevű lovas akrobatát, aki nagyon ügyes és tehetséges volt, és nem mellesleg iszonyúan jól is nézett ki. :P Persze a lányok el voltak varázsolva az állatkavalkádtól, én meg az akrobatáktól. :D (Na jó, nem kell ám olyan komolyan venni, de hát szemem nekem is van. Viszont ettől ugye egyértelmű, hogy nem változtak meg az érzéseim a férjemmel szemben sem.) Na, és a lényeg az, hogy amikor hazamentünk, elmeséltük mindannyian, hogy kinek mi tetszett, és a férjem egy kicsit rossz néven vette, hogy így megjegyeztem ezt a fickót. Persze nem lett féltékeny, meg ilyesmi, de láttam, hogy rosszul esett neki. Azóta pedig hiába győzködtem, hogy nekem tényleg nincs nagyon más név amit el tudnék képzelni a fiunknak, ő azt mondja hogy nem, mert biztos benne, hogy csak a fickó miatt nevezném el így a gyerekünket.

Tehát ha addig nem sikerül megszerettetnem vele a nevet, akkor lehet, hogy tényleg kénytelenek leszünk a dokiról elnevezni. :D

2012. júl. 3. 22:21
 19/51 anonim ***** válasza:

16. vagyok. Az én kislányom, ha fiú lett volna, a dokim nevét kapta volna. Na nem miatta, de pont Tamásnak hívták a dokit is.

A Sebestyén tényleg gyönyörű név. Nálam is listás volt, de a férjem leszavazta.

2012. júl. 3. 22:23
 20/51 anonim ***** válasza:
100%

Richter Flórián a leghíresebb magyar lovas akrobata.

[link]

2012. júl. 3. 22:30
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!