Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hogyan tudnék többet hízni?...

Hogyan tudnék többet hízni? Nem lesz baja a babának?

Figyelt kérdés
6 hónapos terhes vagyok és még csak 3,5 kg híztam azt is az első két hónapban. Mit egyek, hogy mindent megkapjon a kicsi? Az baj, hogy van egy két éves örök mozgóm, egésznap utána szaladok és végzem a házimunkát egyéb teendőket, eszem rendesen, de úgy tűnik fel is használom azokat a kalóriákat, mert nem marad semmi. Félek hogy a baba nem fog rendesen fejlődni, magzatvédő vitamint szedek és eddig minden vizsgálat is rendben volt, de egyre jobban aggaszt a dolog. Tudnátok tanácsot adni?
2012. máj. 21. 21:00
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

A terhesség alatt nem kötelező sok-sok kilót felszedned, ahhoz hogy a baba egészséges legyen.

57 kilóval indultam, nem volt feleslegem, nem is hánytam, mégis fogytam 4 kilót a 4. hónapig! Majd lassan visszakúsztak a kilók, és végül 61 kilóval mentem szülni, tehát a kezdeti súlyomhoz képest csak 4 kiló jött fel, a fogyással együtt pedig 8 kiló, tehát az sem sok.

Lányom egész végig szépen fejlődött, és makk egészséges 3,3 kilós baba lett belőle.

Még van 3 hónapod, lehet nálad is majd most jönnek a többletkilók, úgyhogy még jó pár kiló feljöhet! Szerintem felesleges aggódnod, főleg ha a babád szépen fejlődik odabent és minden vizsgálat rendben volt.

A tanácsom: táplálkozz vegyesen és ne a kilókat figyeld.

2012. máj. 21. 21:11
 2/8 anonim ***** válasza:

Bocsi az ekezetek miatt.

Emiatt ne aggodj. A baba kinyer mindent a szervezetedbol, ami neki szukseges. Sokan fogynak az elso idokben, megis egeszseges babajuk szuletik. Ha egyebkent normalisan taplalkozol, valtozatosan stb, akkor nincs miert aggodnod.

En amugy osszesen 4 kilo plusszal mentem szulni ay elso babamat, aztan a szoptatas alatt az eredeti sulyomhoz kepest meg 5 kilot fogytam. Persze amikor abbamaradt a syopi, visszajottek a kilok .S

2012. máj. 21. 21:12
 3/8 anonim ***** válasza:

Ha a doki szerint minden rendben akkor nem kell híznod.Amúgy a terhesvitamin szedése jó, és hízni is ráérsz még, hiszen egész terhesség alatt elég annyit hízni amennyit a baba a magzatvíz és a lepény nyom. Ideális a mostani +kg.Lehet,hogy az utolsó két hónap alatt szalad fel majd több. Szóval nem kell csinálnod semmit.:) Én még fél kg-t se híztam, pedig a 7.hétig fogytam 3 kg-t és azt mondták teljesen jó így.A hasam nő a babával is minden rendben sőőőt.. :)

Boldog babavárást! 20hkm

2012. máj. 21. 21:13
 4/8 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy nem kell eszméletlenül elhízni meg zabálni. Csak tényleg egyre jobban aggaszt, hogy ez a kicsinek rossz lehet. Nem vagyok egyébként se hízásra hajlamos, de előző terhességem alatt felszedtem 18kg-t, mondjuk az is az 5. hónaptól indult meg. Ezért furcsa hogy most még csak 3 kg és nem is nagyon látszik a pocim, mindenki csodálkozik amikor megtudja hogy terhes vagyok és már 6 hós, mert nem látják a babám :(.
2012. máj. 21. 21:15
 5/8 anonim ***** válasza:

Nem egyforma a szituáció, de én a diabétesz miatt diétázom, és még semmit nem híztam. nulla kg.

a babám picit vékonyabb, de makk egészséges, és nagyon eleven.

Én gondolom, még fogsz kb 3 -4 kilót hízni, és az úgy nagyon rendben lesz!

Feleslegesen nem kell enni!

Minőségi ételeket fogyasszál, csak ez a lényeg.

2012. máj. 21. 21:16
 6/8 A kérdező kommentje:
Rendben, köszönöm a tanácsokat, kicsit megnyugodtam. Megyek eszem egy kis szőlőt :).
2012. máj. 21. 21:21
 7/8 Anita8401 ***** válasza:

Szia én az első két terhességem alatt folyamatosan fogytam és az első 5 hónapban mind a kettőnél leadtam 15 kg-t a védőnőm már hízó kúrára akart a kórházba küldeni és a szüléseim napján is jócskán mínuszban volt a súlyom és mind a két fiam 3 kg körül volt és teljesen egészségesek lettek most ikreket várok és már megint elkezdődött a súly csökkenésem az elmúlt 3 hétben 5 kg-t fogytam de ez nálam normális a dokim szerint minden rendben a babákkal szépen nőnek így ne aggódjak a súly csökkenés miatt mert amire nekik szükségük van azt ők magukhoz veszik :).

Remélem egy kicsit megtudtalak nyugtatni :).

Boldog baba várást neked :).

12hkm

2012. máj. 22. 08:12
 8/8 A kérdező kommentje:
Ma voltunk UH-n teljesen rendben van a baba, korának megfelelő méretű. Mondtam a dokinak az aggodalmam, azt mondta nem lényeg, hogy én hány kg vagyok, ha a gyerek jól fejlődik. :)Köszi a biztatást!
2012. máj. 22. 20:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!