Lesz neve egyáltalán a babának?
Na jó, ilyen formában egy kicsit túlzás a kérdésem, de majdnem ez a helyzet. 9 éve vagyunk házasok a férjemmel, és már a házasságunk elején elterveztük, hogyha egyszer gyerekeink lesznek, milyen nevet adunk majd nekik. Az akkori favoritokra már nemigazán emlékszem, csak azt tudom, hogy fiúnevünk soha nem volt, illetve ha volt is, azt mindig a párom találta, és nekem általában nem tetszett. Végül két lányunk született, akiknek megint nem volt kis mutatvány nevet választani, mert én nagyon válogatós vagyok ilyen téren, hiszen tudom mennyire nehéz egy olyan névvel élni, amit az ember utál, de végül sikerült közös nevezőre jutnunk.
Most viszont megint várandós vagyok, és 75%, hogy kisfiunk lesz. Boldogok vagyunk mindannyian, viszont már kezdődnek a vitatkozások a baba nevét illetően. A férjem ötletei megint nem tetszenek, én viszont nem találok olyat, ami „szerelem” lenne első hallásra. Ha esetleg mégis, akkor annyira elüt stílusában, eredetében a két lány nevétől, mint például a Mária, a Katalin meg a Brendon. :D Most ez így nevetségesen hangzik, de engem már nagyon aggaszt, hogy a gyereknek nincs neve.
Tehát hiába vannak meg mindkettőnknek az elképzelései (bár hangsúlyozom, én még olyan nagyon tetsző fiúnevet nem is hallottam), nem jutunk dűlőre.
Mit tehetnénk? Hogy válasszuk ki a megfelelő nevet? Esetleg járt már valaki hasonló cipőben?

Nem akarlak elkeseríteni, de én most jártam úgy, hogy kiválasztottam a nevet, megszületett a baba, beírták a nevét és akkor döbbentem rá, hogy annyira jobb lett volna a Dominik név. :(
Már késő. :(

Hú,mi is hasonló helyzetben voltunk.Én nagyon válogatós vagyok,semmit nem bízok a véletlenre.Így volt ez a nevek terén is.Olyan dolgokra figyeltem,ami az átlag embernek eszébe sem jut.Nekem is két lányom van (Réka és Dóra),ezt még talán könnyű/könyebb is volt kiválasztani,hiszen lánynévből ezer meg ezer van,de fiúnévből,gondolom nem kell magyarázni...37 hetes vagyok a kisfiúnkkal,már van neve.Igazából nekem sem sok fiúnév van,ami tetszik.Úgy sikerült választani,hogy vettünk egy utónévtárat,és mindennap átnéztünk egy betűt.Párom is és én is külön.Minden betűnél a legjobba tetsző nevet felírtuk egy listára.Majd,amikor a könyv végére jutottunk ezt a papírt odaadtuk egymásnak.Leszűkítettük,a listára felírtuk mindketten szintén külön-külön,mi az ami számításba jöhet.És a maradék névből választottunk,közös megbeszélés alapján.Megkérdeztük a családot,a lányainkat.
Sok sikert!
Jaj szegénykém! Elhiszem, hogy kellemetlen lehetett, de hidd el, ennek biztos volt valami oka (én legalábbis nagyon hiszek az ilyenekben, mint például abban, hogy nincsenek véletlenek), és biztos ahogy nő a baba, egyre jobban illeni fog hozzá a neve.
Különben elárulod, hogy hogy neveztétek el? :-)
#2/3
Igazad van, ez jó ötlet, bár mi már minden lehetséges naptárt, névtárt átnéztünk, de nincs egy név se, ami mindkettőnknek „bejönne”.

:) Én ugyanilyen válogatós vagyok, és lánynevem több is lett volna bár az is csak 37 hetesen véglegesedett-fiúnevek közül viszont nem tetszik úgy kifejezetten egyik se, úgy értem, hogy ami megy is a vezetéknévhez.
Sajnos csak a K betűs fiúnevek közül volt 2 ami tetszik de az sehogy se ment a nevünkhöz.
Na a lényeg hogy az első fiamnál szabad kezet adtam apának, nem tetszett annyira a név, azóta is néha olyan furin érzem magam mikor utána kiabálok a fiamnak (első 10 leggyakrabban adott névben van a neve) viszont rá nem is illik más név végülis megszerettem a nevét:)
A második fiunknak viszont a 40.hétig nem volt neve, viccelődtünk hogy komolyan már elnevezzük az ügyeletes dokiról vagy ilyenek:D
Utolsó pillanatra kitaláltunk egy nevet de mellé tettem egy másikat is amit korábban a 4 éves fiam mondott a pocakomra (hogy kisfiú van bent és így meg így hívják egy olyan név ami sose jutott volna magamtól eszembe).
Mikor megszületett és ismerkedni kezdtem vele láttam hogy a második neve illik hozzá igazán, nem az első amit tudatosan kijelöltünk vagy hogy írjam:)
Egyébként ha úgy érzi valaki hogy nem illik a babára a neve, meg lehet változtatni az anyakönyvi hivatalban.

utolsó vagyok a nagyfiam Áron, a pici Sebestyén:))
ja és egyébként ezt a módszert mi is kipróbáltuk hogy apa is felírta mindet ami szóba jöhet (úgy 15 név volt) meg én is, (nekem úgy 8-9) de egy sem volt ami kicsit is egyezett volna!!!

Adhatok pár tippet:
Balázs, Levente, Ádám, Péter, Dávid, Bálint, Máté, Márton,Dániel, Bence nekem ezek a fiúnevek tetszenek.

Második vagyok:
Végül,elég gyakori neve lett a fiamnak,a Máté nevet kapta.Tetszett még a Dávid,a Bence és a Gergő.De mindhárommal volt problémám.
Gyönyörű neveket kaptak a kis srácok, büszkén fogják viselni őket! ;-) A Máté nálam is sokáig nagy kedvenc volt, de aztán a tesóm „lestoppolta”. (Azt meg nem szeretném, ha a két unokatesót ugyanúgy hívnák.)
Az eddig felsoroltak közül máris van egy, ami tetszik (Sebestyén), de nem tudom, mi lenne az, ami tényleg illene a babánkra, és ami nem ütne el a „nagylányaim” nevétől (Emma és Rozi) sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!