Mit gondoltok a következőről?
Milyen idősek vagytok? Milyen végzettsége van a párodnak? Mennyi ideig dolgozott? És te?
Könnyebb úgy segíteni, ha tudunk néhány infót még.
A családsegítőhöz nem érdemes menni, a védőnő esetleg tud segíteni néhány babaruhával, babás eszközökkel, játékokkal.
Fiút vagy lányt vársz?
Kedves kérdező!
Ugyan ebben a helyzetben vagyunk. Én 23 éves vagyok, 28 hetes kismama, mi is kislányt várunk. A párom 27 éves, és vendéglátós szakmája van, de nem abban dolgozik. Elküldték a munkahelyéről, így maradt a közmunkaprogram, amiből persze elég nehéz megélni. Már be van adva az önéletrajza kb 1000 helyre, és körbe is jártuk a környéket, de sehol semmi. :( Sokan megszólnak minek tartottam meg. Hát azért mert nem így álltunk mikor eldöntöttük, hogy babát szeretnénk. Az állam nem ad külön támogatást ilyen helyzetekre, annyit tudok javasolni, hogy a gyes/gyed igénylésekor ne legyetek egy lakcímen, és hajadonként igényeld meg. Úgy tudom nem sokkal kb 4-5 ezerrel adnak így többet, de sok kicsi sokra megy. Aki pedig megszólt téged biztos még nem volt rossz helyzetben. Csak körül kell nézni ebben az országban. Mindenhol a leépítés van.
A gyes/gyed nem lesz attól több, hogy hajadonként vagy egyedülállóként igényli valaki.
A gyes bruttó 28500 Ft, a gyed a fizetés nagyságától függ.
A családi pótlék több viszont, de csak 1500 Ft a különbség. (Egy gyermekes család esetén: 12.200.- Ft, Egy gyermeket nevelő egyedülálló esetén: 13.700.- Ft)
ma 12:27-es vagyok.
Nálunk volt fix munka, és mégsem tudtunk elrakni, mert volt egy lakáshitelünk. Én nem várok az államtól semmit, segélyeket sem, önerőből fogjuk felnevelni a babát. Az pedig, hogy ebben az országban nagyon-nagyon nehéz munkát találni tény. Én is utánanézek mindenféle támogatásnak amit esetleg igénybe vehetünk. Nem hiszem, hogy e miatt rossz ember lennék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!