Mit gondoltok a következőről?
Persze,ha volt előtte is macskád akkor nem gond.És tényleg felesleges annyiszor szurkáltatni magad, leveszik majd egyszerre.
22hkm
Nincs miért aggódni :)
Egyébként ismerősömnek nem volt cicája és mégis toxoplazmája volt. A dokija beszerzett valami injekciót a babának a szülés után, de ismerősöm megtiltotta a beadását. Semmi baja a gyereknek, már iskolás.
en skandinaviaban elek itt egyaltalan nem is szurik. volt egy vervetel a terhesseg elejen a 9. heten es ennyi, tobb nem is lesz mar. tegnap rakerdeztem a vedononel hogy lesz e tobb szures, koztuk ez a toxoplazma es akkor mondta hogy itt nem szurik.
amugy ha nem nyulkalsz kezzel az urulekben akkor nem lehet bajod.
Én nem hagytam magam lerázni, már a 12 hetes kombináltnál levetettem, mert 5 éve vették ki a mandulámat és előtte egy teljes fertőző kivizsgálás miatt derült ki, hogy negatív vagyok, nem fertőződtem még.
Nekem több, mint 15 éve van cicám, 5 éve a lakásban, aki nem kijárós, agrármérnök vagyok, állattartó telepen dolgoztam szarvasmarhával, lovak, kutyák és amik ehhez tartoznak volt minden....és így negatív.
Minden trimeszterben levesszük a vért, mert mindegyikben van legalább 1 bökés:)
Nem csak cicától kaphatod el: nyers hús, mosatlan zöldség és gyümölcs, ennek nagyobb az esélye sokkal, az állatorvos kollégám szerint is :)
Olvastam olyanról, aki a terhessége alatt fertőződött meg és VÉGIG antibiotikumot kellett szednie.
33 hetes kismama
Kedves utolsó!
Lehet, hogy agrármérnöki diplomád van és rengeteg állatorvos barátod, de azért mégsem vagy elég felkészült ebben a témában. Hidd el, hogy a nőgyógyász tudja, hogy mit csinál. Gondolom ő sem szól bele a te munkádba. Egyébként első trimeszteri szűrésben eleve benne kell legyen a toxoplasmosis szűrés és nem kell külön kérni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!