Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Miért hangsúlyozzák ennyire a...

Miért hangsúlyozzák ennyire a ph fontosságát a bőrápolásnál? Mit gondoltok a következőről? (lent kifejtem)

Figyelt kérdés

Azt mondják, hogy az alkalikus (lúgos) ph megbetegíti a bőrt, ekcéma alakulhat ki, több lesz a pattanás és sok-sok bőrbetegséget szerezhetünk általa. Hangsúlyozzák, hogy csakis ph 5.5-ös termékeket használjunk, mert ettől nem szárad ki a bőr, szép egészséges lesz.

Nálam nagyon sok tapasztalati (és még sztem sokan így vagyunk) eset azt mutatja, hogy ez nem így van.

Nekem pl. egy ph 5.5-ös sampontól totál kiszárad a fejbőröm, egy szintén ph 5.5-ös arclemosótól húzódik az arcom.

Vegyük azt, hogy a 9-es ph-jú (lúgos) magzatvíz amiben az embrió 9 hónapot tölt, ezek szerint veszélyes a bőrnek? A tengerek, gyógyvizek mind-mind lúgosak...és ezek segítenek legtöbbször a bőrproblémán. Egy kisgyerek bőrének ph-ja 7 fölötti, semleges-nagyon enyhén lúgos...viszont ha ekcémás lesz. akkor 5-ös lesz a ph-ja.

A másik dolog, hogy azt mondják, azért fontos, h megőrízzük a savas ph-t a bőrön tisztításnál pl. mert ez véd a baktériumoktól, nem engedi elszaporodni a pattanásokat. Na most egy pattanásos, gyulladt bőrűnek is savas a bőre, de rohadtul nem gyógyul meg magától...tehát abszolut nem segít a pattanásokon az, h savas a bőre. Persze fontos a savas hidrolipid film, de attól, h vki lúgos szappannal megmossa magát még nem károsítja a bőrt, mert az enyhén lúgos ph-jú tisztítók tudnak hatékonyan tisztítani, de a bőr nagyon gyorsan visszatermeli ezt a bizonyos filmet.

De tényleg, ha ez a savasság annyira fontos lenne, akkor eleve nem lenne a bőrön pattanás meg semmi...de a savas bőrön ugyanúgy ott van a pattanás, a faggyú, az ekcéma...stb. Tehát ez a barrier mégsem működik olyan szinten, ahogy azt elméletben elképzelik.

Ráadásul aki elmegy egy gyógyiszapos fürdőbe, vagy gyógyvizes fürdőbe, amik lúgosak, akkor meggyógyulnak a bőrbetegségei. Ezt akkor mivel magyarázzák? A bőrgyógyászok olyan sok sületlenséget tudnak összehordani....nagyon sok helyen nem egyezik a tapasztalat az elmélettel. Ti mit godoltok erről?

2012. febr. 12. 10:40
 1/6 anonim ***** válasza:

Marketing gépezet, mesterségesen gerjesztett igények, hogy vásárolj. Ugyan olyan hülyeség mint a lúgosítás és még sok minden olyan más. Most volt a velveten egy cikk, hogy az egyik cég elkezdte reklámozni a samponját mint különleges vízkő elleni adalékkal dúsított sampont amitől nem lesz vízköves a hajad. Halál komoly. Előbb-utóbb kalgont kell majd a fenékbe is dugni, nehogy vízköves legyen az is.

Erről ennyit.

2012. febr. 12. 12:45
 2/6 anonim ***** válasza:
Azt,hogy nem érted a bőranatómiát!Ezt meg kell tanulni ahhoz,hogy értsd mi miért van nálad a barátnőnél egyebek.Ha nem baj ezt nem állok neki boncolgatni,de keress egy bőrgyógyászati szakkönyvet abból lehet tanulni is.Na ilyenkor jut eszembe,hogy bennünket kozmetikusokat megtanítanak erre,és én kapom sokszor meg,hogy hülye vagyok.Nem akarlak megbántani,de,ha érdekel küldök anyagot.Ezt így leírni nem lehet,mert nagyon bonyolult a bőr.Nincs konkrét igen,nem.
2012. febr. 12. 16:16
 3/6 A kérdező kommentje:
Nagyon sokat olvastam már a bőrről, a bőr anatómiájáról. Van kozmetikai könyvem is, mert édesanyám kozmetikus. De a tapasztalat nagyon sokszor mást mutat, mint az elmélet. Tisztában vagyok vele, hogy a bőrnek fontos a savas hidrolipid filmréteg, de ez nem károsodik attól, h lúgosabb anyaggal kerül kontaktusba, ugyanis nagyon gyorsan visszaáll a helyes ph-ra. Már maga a víz is magasabb ph-jú, mint maga a bőr. De ha egy szappanos mosdás után visszállítjuk a ph-t egy savas tonikkal, akkor sztem nincs gond. Ráadásul tényleg igaz, hogy a gyógyiszapok és gyógyvizek gyógyítják a bőrproblémákat. Egy ismerősöm ekcémáját egy igazi növényi főzött szappan (lúgos) és egy kénes gyógyvizes krém gyógyította meg. A samponoktól rendszerint hámlik és kiszárad a hajtövem és a fülem mögötti bőr, a szappantól pedig nem és ez azért van, mert oldja a szarut, míg a samponok, tusfürdők csak zsírtalanítanak, de ezáltal a szarut is kiszárítják, de nem oldják, ellenben a szappannal. Régen mindenki szappant használt és nem volt vele gond. Persze vannak nagyon jó arclemosók, nem vitatom, de nekem a tapasztalat azt mutatja, hogy nem mindig egyezik a tapasztalat és az elmélet. Régen az aknét pl. fertőzéses baktériumoknak tartották, amik továbbterjednek és éveken át ebben a hitben éltek. Aztán kiderült, h az aknék teljesen sterilek és a pattanásos bőr mikroflórája semmiben sem különbözik egy egészséges normális bőrétől. Nagyon sok dolog van amit elméletben megmagyaráznak de nem úgy van. Tisztában vagyok vele, hogy ezt átfogóan kell látni és érteni, de sok mindennel nem értek egyet.
2012. febr. 12. 18:06
 4/6 A kérdező kommentje:
Azzal egyetértek, hogy a nemiszerveket nem szabad lúgos anyagokkal tisztítani.
2012. febr. 12. 18:08
 5/6 anonim ***** válasza:
Ha anyukád kozmetikus akkor ő el tudja magyarázni.Például,hogy a hámréteg 5 rétegből áll,amit sokan nem is tudnak.De ezt a kérdést nem értem,mert saját magadnak magyarázod meg.Írtál kétszer kisregényt,de minek?Ehhez nagyon komoly anatómiai tudás kell.Ismét azt ajánlom vegyél normális orvosi könyveket és azt olvasd a kozmetikai csak útmutató.
2012. febr. 12. 19:29
 6/6 anonim ***** válasza:

Szerintem azért nem csak annyi a lényeg, pl. a gyógyvíz esetében, amit említettél, hogy lúgos. A gyógyvíz, ásványvíz kémiai összetétele okozza, okozhatja a gyógyulást, nem pusztán az, hogy lúgos vagy savas a kémhatása.

Tehát nem mindegy, hogy pl. valaki egy X-féle lúgos vízbe fürdőzik vagy Y-tartalmúban, mert különböző összetevőik miatt másra hatnak.

Pl:

"Kénes vizek

A ként kén-hidrogén, karbonil-szulfid (COS), ritkán nátrium-szulfid, kalcium-szulfid alakjában tartalmazzák. Ezek fürdő formájában is alkalmasak arra, hogy a szervezet kénhiányát pótolják, a kénes fürdő erélyes hatású, leginkább a reumás betegségek, egyes bőrbetegségek kezelésében van nagy jelentősége.

Jódos–brómos vizek

Általában ezek egyidejűleg konyhasósak is, ezért alkalmasak a reuma, női szervek betegségei, és egyes bőrbetegségek kezelésére is. Ivókúrában a jód erélyesen hat a pajzsmirigyre, ezért az orvos kanalas mennyiségben rendeli."

2016. máj. 4. 16:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!