16 éves vagyok és terhes. Hogyan tovább?
Azt ne felejtsd el, hogy míg esetleg te kész lennél fel nevelni egy gyereket(bár ezt is kétlem), addig a barátod azt sem tudja miről beszél. Persze most melletted van, de együtt élni valakivel, és mellette még gyereket vállalni nem a világ legegyszerűbb dolga. Aztán ha esetleg ez a felállás nem jön be neki, és ott hagy téged, azt a gyereket akkor is fel kell nevelni, nem lehet vissza rakni a polcra. Ez pedig suli, munka, és pénz nélkül elég nehéz.
Lehet, hogy amit írtam nem tetszik, de minden lehetőségre fel kell készülni, mert ahogy már írtam is egy gyerek nem játék!!!! Onnantól te felelsz érte életed végéig!
Nagyon nehéz kérdés, leírom egy barátnőm esetét:
16 évesen esett teherbe tabletta mellett, a barátja elhagyta. Megtartotta a kicsit, magántanuló lett, és időre letette az érettségit, azóta fősulira jár és dolgozik. A pici nem szenved hiányt semmiben, nagyon jó anya vált belőle, sosem bulizik, bármelyik felnőtt megirigyelhetné :) Viszont őt támogatták a szülei! Ott maradhatott a házban, az elején segítettek neki pénzügyileg stb.
Sajnos a te szüleid nem így állnak hozzá, és kérdés, hogy megbékélnek-e valaha. Lehet, hogy igen, lehet hogy nem... A barátodra nem alapoznék, sajnos nem szoktak kitartani, de azt kívánom legyen szerencséd. Itt még egy fő kérdés, hogy az ő szülei hogy állnak hozzá. Azt javaslom, ha megtartod, mindenképpen maradj a suliban, majd legyél magántanuló, de mindenképpen fejezd be! Érettségivel a kezedben már könnyebb dolgod van, onnan még mehetsz szakmát is tanulni, vagy fősulira. Kívánom, hogy a legjobb döntést hozd!
16 évesen 3 éve vagy vele együtt??tehát 13 éves korod óta??huh...
figyi ez így is-úgy is a te döntésed....itt sokan fogják írni, hogy vetesd el,mert fiatal vagy és sokan, hogy ne.
De attól még neked kell a döntést meghozni és szerintem ne idegenek véleményére alapozz,mert ki tudja ki hogy gondolkozik??Lehet ha látnád az életüket, akkor sok dologgal nem értenél egyet,szóval egy ilyen komoly döntést ne alapozz idegenek meglátására.
Mindemellett...:) én szurkolok a picinek,ha már összehoztátok:)
szüleid meg csak megbékülnek idővel:)párod szülei hogy áll a témához?
hello én nem tudok sok mindent ehhez a témához fűzni mivel az én életem más én 14 éves korom óta párommal lakok mert az anyám ott hagyott neki .
engem 19 évesen el ítélnek itt mert terhes vagyok és iskolába megyek hétvégente és mire a baba 1 éves lesz igénybe venném a bölcsödét hogy vissza mehessek dolgozni mert a műkörmös diplomához kérik a 3-om éves szakmai tapasztalatot és fel tettem itt egy kérdés hogy mikor tol lehet bölcsibe vinni hisz nekem is jó meg a babának is ha kérdezik a tanárok hogy anyukádnak milyen iskolai végzettsége van és nem kell azt mondania lesütött szemmel majd hogy nincs ! és annyira oltogatnak hogy minek gyerek nekem hogy ha lepasszolom mintha bárkinek köze lenne hozzá itt vagyok 20 évesen és ezért kapom rendesen az ívet !szerintem hogyha meg tartod a babádat akkor járj utána a lehetőségeidnek itt a védőnőre gondoltam és minél előbb suli után keress munkát hogy bármi legyen meg állj a lábadon. szerintem eléggé nehéz lessz mert közel 20 évesen
úgy beszélnek itt velem mintha valami buta szánalmas akármi lennék erre készülj fel sok erőt és kitartást !!!!
üdv:26hkm
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak_..
ez az már tök ki ideteltek már nem tudom hogy beszéljek velük hogy megértség hogy normálisan is lehet
Azért csendben szólnék valamiről, ami nem szokott elhangzani ilyen kérdéseknél, nevezetesen, ha a Kérdező betölttte azt a 16. évet, a gyámhatóság engedélyével simán házasságot köthet a párjával, és onnantól nagykorúnak számít.
Ptk 12§.
Namost ezt azért írom le, mert bár magam "abortusz-párti" és házasság-szkeptikus vagyok, viszont egy terhes nőt megütővel szemben meg zérótoleráns. Akkor is, ha az az anyja... (és ha láthatóan ez a nő-társadalomban nem kelt megütközést, bár úgy csendben elképzelem, akkor mi lett volna a reakció, ha a Kérdező azt írta volna, hogy "a PASIM nagyon összetört és egy hatalmas pofonnal indított") - de szerintem már valahol a karóba húzásnál és a felnégyelésnél tartanánk...
Na mindegy, kedves Kérdező. a saját helyzetedet meg a saját párkapcsolatodat ti ismeritek a lehető legjobban, szóval arról, hogy "hogyan tovább" nektek kell döntenetek a pároddal, alaposan átgondolva a helyzetet. Minden ésszerű tanácsot és érvet érdemes meghallgatni és mérlegelni, akik viszont erőszakosan nyomni akarnak akár a "tarts meg" akár a "vetesd el" irányba, azokkal nem szabad foglalkozni, mert a ti életetek és nem az övék.
egyet értem az előttem szólóval, már megtehetitek mert már nem igazán kis korú vagy , kedves kérdező hanem már fiatal korú igy megteheted .
Akik meg ítélkeznek esetleg azokon nézz át , könnyem beszélnek ha nem jártak olyan cipőben mint te !
a sok hozzászólást nem olvastam végig, így bocsánat! én 18 éves vagyok és 8 hetes kismama. én nem engedtem hogy lebeszéljenek a gyermekemről, de én is és párom is dolgozunk, én mellette tanulok, de van saját lakásunk is, így be mertük vállalni a picit! felmerült nálunk az abortusz, de aztán a baba mellett döntöttünk. én most érettségizek, a nyáron megyek levelezőre, így lesz szakmám is.
a te helyzetedre nézve tényleg nem ártott volna még tanulni, de azt később is lehet, ha már nagyobb lesz a pici, persze akkor nehezebb lesz. én nem mondom hogy vetesd el a picit, én se tudtam elvetetni, átérzem a fájdalmad, és csak 2 évvel vagyok idősebb nálad. mindenesetre gondold át jól a dolgokat, és várom a fejleményeket. aztán csak okosan :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!