16 éves vagyok és terhes. Hogyan tovább?
16 évesen ne ronts el az életedet!
Nekem 14,5 éves a legnagyobb lányom,de agyonütném,ha így jönne haza.Most a legfontosabb,hogy tanuljon.
A legkisebb gyerekem 2 éves így a nagyobbik sokat vigyázz rá,ha éppen dolgom van,de ő még biztosan nem szülne.
Már most lekötnéd magad egy gyerekkel?Hidd el nagyon nagy felelősség!Nem akarlak lebeszélni,mert én nagy gyerekpárti vagyok 4 gyerekkel,de én a mai világba 16 évesen nem tartanám meg.
Anyukád hány éves?
Én abortusz ellenes vagyok alapjában véve. De a Te esetedben a legnagyobb jóindulattal sem lehet mondani, hogy megvan az anyagi háttér.
A szüleid is ki akarnak rakni, hát, Én a helyedben nem merném bevállalni. De ez csak egy vélemény.
Nagyon abortuszellenes vagyok, de sajnos ebben az esetben az a legjobb döntés. kiskorú vagy még, tanulnod kellene, nem babáznod.
Hogy fog egy 19 éves srác eltartani titeket, főleg ha a szüleidre nem számíthatsz? És mi lesz ha ne adj Isten szétmentek? Utcára kerülsz a gyerekeddel?
Á, még belegondolni is szörnyű. :( Még ha a saját szüleidre is számíthatnál, de azt írod rájuk nem.
És mi van a barátod szüleivel? Ők hogy állnak a témához, mert végül is ha hozzájuk költözöl, akkor ők tartanak majd el titeket is?
A nyílt örökbefogadáson nem gondolkoztál? Akkor tarthatnád a babával a kapcsolatot, mégis felnőttek nevelnék, te meg tanulhatnál tovább. habár az is elég kemény dolog egy kihordott, megszületett saját gyerekről lemondani. :( (Én nem lennék rá képes.)
Nagyon éretten látod a dolgot, ami az írásodból kiderül,
DE nagyon fiatal vagy a babázáshoz!!
Én nem rontanám el az életem 16 évesen egy babával, pláne ha anyukád és apukád sem állna melletted.
Én tanulnék a helyedben, befejezném a sulit, elmennék dolgozni és utána vállalnék csak babát.
Hidd el, akkor a szüleid is melletted lesznek majd!!
:(
Őszintén, én megtartanám a helyedben és nem csak azért, mert én tényleg abortusz ellenes vagyok, hanem, mert a saját gyermekem, ahogy írtad is, kötödsz már hozzá. Szerintem jobb tinimaminak lenni, mint egy életen át azt feldolgozni, hogy mit tettél... Hogy megölted a gyereked... Én ezzel a tudattal nem tudnék élni... És a szüleidtől nem szép, hogy így állnak hozzád! Az enyémek is biztos kiakadtak volna, ha 16 évesen történik ez velem, de egy idő után elfogadták volna és sose kérték volna, hogy vetessem el. Max annyit mondtak volna, hogy gondoljam át mit akarok. De szerintem nem szóltam volna nekik a 12. hétig... És szerintem én inkább átköltöznék a barátomhoz. De a baba mellett azért próbáld majd befejezni a sulit, mert arra szükséged lesz! Amúgy baba mellett én is tanultam, nem lehetetlen, de nagyon nehéz!!! Szóval nem lesz könnyű dolgod, az tuti és néha nagyon-nagyon nehéz lesz, le kell mondanod rengeteg dologról, de a gyerekedért szerintem megéri!
2 éves és 36 hetes pocilakó anyukája
Igazad van kislány. Nagyon érett a gondolkodásod, de attól még gyerek vagy.
És a putrioron élő, megélhetésből szülő nőket senki nem védi, az más tészta. Itt a te életedről van szó.
Azt az egyet írd meg, hogy mi lesz Veled ha ne adj Isten szakítotok a barátoddal?
Akkor érettségi nélkül egy gyerekkel, szülői segítség nélkül mihez kezdesz?
Mert egy felnőtt attól is felnőtt, hogy vannak hosszabb távú tervei (már akinek) és el tudja magát tartani.
Jelen esetben viszont te még nem vagy képes magadat eltartani, főleg nem kettőtöket sajnos. és érettségi nélkül meg aztán végképp nem tudom milyen munkát találnál.
Aki gyereket vállal a legrosszabb esetre is fel kell készülnie.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!