Volt vetélésetek?
26 éves vagyok, hamarosan tervezünk babát a párommal. A korombeliek között rengetegszer, szerintem aggasztóan sokszor fordul elő, hogy elsőre vetélés lesz a terhességből (általában az első trimeszter alatt). Nem tudom, hogy én vagyok-e paranoiás, és korántsem olyan vészesek az arányok, de az az érzésem, régebben nem volt ennyi vetélés a lányok/asszonyok körében.
Ezért érdekelne, hogy akik az én korosztályomból kerültek ki (mondjuk most 23-28 évesek) és volt már terhességük, egyből megmaradt-e a baba vagy elveszítették az elsőt, esetleg másodikat...? Bár én mindig az elsőről hallok :(
Az első babám elhalt a 9. héten. 27 éves voltam, úgy tűnt, hogy minden ok, volt szívműködés 7 hetesen, aztán 9 hetesen már nem.
Akkor nagyon sok ismerősöm mesélte, hogy ugyanígy járt az első terhességével.
A missed ab után 3 hónappal ismét terhes lettem, azóta megszületett az egészséges kisfiam.
Szerintem nagyon sokan járnak így, csak hát az ember nem reklámozza az ilyesmit. És szerintem is azért tűnik fel ez csak most, mert régen nem voltak ilyen terhességi tesztek, amik ilyen hamar kimutatják a babát, meg UH sem volt, ezért nagyon sok nő nem is tudta, hogy terhes, amikor elment a babája.
Köszi az eddigi kommenteket!
"És szerintem is azért tűnik fel ez csak most, mert régen nem voltak ilyen terhességi tesztek... ezért nagyon sok nő nem is tudta, hogy terhes, amikor elment a babája."
Most komolyan, lányok: létezik olyan, hogy valakinek fel sem tűnik, ha elmegy a babája, legyen az a terhesség akármennyire korai szakasza? Ha van is ilyen, biztos ritka, mint a fehér holló. Ti átéltétek ezt, sajnos :(, fájdalmas, nem kellemes dolog, nem? Nem létezik, hogy nem veszik észre...
Szóval nekem ez a teória sántít.
Ja és nem is biztos, hogy "távozik" az embrió. Nekem azt mondta a doki, amikor kiderült, hogy nem él a babám, hogy ha nem műtenek meg, akkor egy ekkora embrió fel is szívódhat nyom nélkül, ebben az esetben csak a megvastagodott nyálkahártya lökődik le erősebb vérzés kíséretében.
Szóval ha ez történt volna, és nem tudok róla, hogy terhes vagyok, akkor elképzelhető, hogy nem veszem észre, hogy elment egy baba.
Én akkor a menszesz nem várt napján teszteltem pozit (terveztük) rá 5 nappal kezdődött a barnázás ,vérezgetés. Nálam csak erősebb volt a vérzés és nagyobb görcsökkel járt amikor elvetéltem. Sőt lehet azt mondani,hogy volt ilyen erős máskor is...bár a görcs az sokkal fájdalmasabb volt,mint máskor. (Nekem üres volt a petezsákom) Egy 5-6 hetes terhességnél ha valaki nem csinált tesztet észre se veszi,csak azt ,hogy késik.Itt 1-3mm-ről beszélünk, szóval egy erősebben ,megvastagodott nyálkahártya darabbal össze lehet keverni.
Nagyon sok terhességnél ilyen korán még nincsenek tünetek, így ha valaki nem tervezte a babát, azaz nem várta és nem rohant a késésnél egyből tesztért,vagy védekezett valamilyen módon akkor ilyenkor még nem tudja ,hogy terhes. A mensesz késést meg ugye bármi befolyásolhatja, sőt nem minden nőnek pontos. Nálam pl. amióta próbálkoztunk hónapról hónapra mindig 35-42 napra jött meg.
Egy kicsit olvasgass ha ennyire érdekel a téma, mert ha egy kis "tudást" szerzel ebből akkor nem fogod azt írni,hogy ilyen nem létezik.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!