Nektek nincs elegetek az ilyen beszólásokból?
Az én anyósom is szó szerint ezzel jön.. "Nem baj az h fiú" Fogalmam sincs ki mondta hogy baj... Ráadásul nekünk első babánk... De neki is 3 fia van és az unokái is fiúk...
A kedvenc beszólása: "És a fiam mit szól hozzá hogy fiú lesz??? Már kínomban azt válaszoltam: "elismeri hogy akkor is ő az apja mert tudomása szerint nincs lány gyerek csinálásra programozva..." Nekem is elegem van belőle... Remélem befejezi mostmár mert már nagyon unom, és sajnos nem tudom csak úgy elengedni a fülem mellett... Mindíg felbosszant...
24hkm
Hali:)
Bár tudom,hogy nem viccnek szántad a kérdést,de én bizony küldtem azokat a zöld kezecskéket.Naon-naon tetszettek a sztorik.
Hát akkor én szerencsés vagyok,bár sose éreztem,hogy ennek így kellene lennie,mert nekem lányom is van fiam is van.Nem kaptam szekálást.
De van egy ismerős akivel régen nem találkoztunk beszédbe elegyedtünk megvolt a munka...kérdezzük tőle..
és gyerekek vannak?
Van egy,meg 2 lányom....:(
Szóval nagy az Isten állatkertje,csak kicsinyke a kerítés.
Mintha én írtam volna a kérdést. Bár még mi nem tudjuk, hogy mi lesz. Van már egy kisfiam és én is mindig fiús anyukának gondoltam, gondolom magam. Én nagyon szeretném ha ő is az lenn. De engem is felbosszantanak az emberek, "Nem tudjátok, még mi lesz? Lány lesz?"
"Neked lányod lesz mert úgy áll a hasad."
" A fiú után már kell egy lány, de az se baj ha fiú lesz de azért jobb lenne ha lány lenne."
Megőrülök tőlük.
Ne törődj semmit!Ha fiad van akkor az nem jó,ha meg lányod van akkor az nem,hogy miért nem fiú! ÁÁÁÁÁÁ,komolyan kiakadok.Mintha a két gyerek között lenne bármi különbség is a nemükön kívül.Mivel értékesebb egy fiú egy lánytól vagy fordítva????Semmivel!!!Ha van kukija ha nincs ,akkor is a világ legdrágább kincse!!Ennyi..
Nálunk meg az volt a gond,hogy "csak lány??????",mikor kiderült,hogy kislányunk születik.Nagyon mellbevágott ez a kérdés és a kijelentés ami ezután következett,"a fiú,az sokkal jobb lett volna!!"Nagyon kiakadtam és szerencsémre nem kell engem félteni,mert tűzről pattant menyecske vagyok,így megvállaszoltam:A gyerek nem kívánság műsor,Én,meg az apja kell örüljünk Neki,és nekünk ez így tökéletes!!!Ha meg emiatt nem ugyanolyan értékes és szerethető,mint a többi unoka,akkor nem kell szeressék,nem vagyunk rá szorulva!!!Máskülönben meg a véleményüket tartsák meg,és már nem azt a világot éljük,hogy a fiú annak jó.Gondoljanak csak bele,a kislányomat csak meg kell tanítsam,hogy ügyesen vállaszon párt magának,de a fiúnak meg is kell teremteni,hogy legyen vagyona is!
Ezek után már nem igazán akartak szólni bármit is csak hallotam,hogy a hátam mögött mondták,majd a következő háha fiú lesz,szemükbe elmondtam,hogy ilyen érzelem szegény embereknek nem való se unoka,se dédunoka,akik gyermek és gyermek között különbséget tudnak tenni.
A sors fintora,hogy a kislányom bármennyiszer ott van náluk mindig sírva kezd és nem is tudják nagyon ölbe venni sem,mert sírógörcsöt kap.
A barátnőmmel sétáltam pár napja,az 5 hónapos babája csupa rózsaszín ruhába. Majd megálltunk beszélgetni és a hölgynek a barátnője megkérdezte ,hogy: fiú? -Nem ,kislány. Ugyan mindegy ,amúgy ruhából nem lehet tudni,mert anno ő is adott piros ruhát is a fiára. :)
Én most vagyok terhes, de a barátnőmmel sétálva már nagyon idegesítenek ezek a kérdések: Szopik? Van teje?
És olyan nők akikkel félévente egyszer találkozik.
Én ezt nem fogom kibírni. :)
Úgy vagyok vele, hogy akinek nincs teje az mitől rosszabb? Szegényt lehet így is zavarja, erre még jönnek az ilyen kérdések is, amihez végkép nincs közük. De ha megkérdeznék akkor is miért nem lehet szebben? pl. anyatejet eszik? Nem ízlésesebb?
Barátnőmmel viccelődtünk,hogy milyen válaszokat lehetne adni.
-nem, ő már zsíros kenyeret eszik.
ha magázódva beszél és úgy kérdezi: szopik? akkor- igen szoktam ha a párom itthon van. :)
- nincs tejem, de tartok otthon egy kecskét így minden meg van oldva (panelba lakunk :) ) stb.
Szia!
28hkm vagyok és van egy kisfiunk, amíg nem tudtuk, hogy mi lesz, szinte mindenki azt kérdezte hogy ugye lányt szeretnénk de ha megint fiú legalább a ruhák jók lesznek. Mondtuk, hogy mindegy csak rendben legyen. Tényleg annyira mindegy lett volna, nagyon vártuk. Na amikor kiderült, hogy puncis, mindenki gratulált, hogy így kell ezt csinálni. Mi meg néha nem értettük, hogy ha fiú akkor már nem is jó vagy mi?... Persze, örülünk neki.
Dettó!
Már van egy 11 éves kisfiam,és most is kisfiút várok.
Amikor megmondtuk anyósoméknak,szintén az volt a válasz, hogy "nem baj az!".
Visszakérdeztem, hogy "már miért lenne baj?"
"hát azt mondjuk mi is, hogy nem baj az!"-mondták.
Azóta nem is voltak nálunk(ennek 12 hete).
A férjemmel megbeszéltük,hogy nem visszük ki hozzájuk a babát,és nem is akarom, hogy itthon meglátogassanak.
Náluk is csak a sógoromék gyerekeik a fontosak(1 lány,1 fiú).
Azokról mindent tud anyósom,még azt is ha a gyerek elfi..ja magát! Az én nagyfiam sajnos egy betegséggel született,de soha meg nem kérdezi, hogy hogy van! :(
Az egyik ismerősöm azt mondta,hogy egy ember csak egyfélét tud csinálni! :)
Náluk a harmadik lett fiú,de a szomszéd besegített!(persze csak poén volt)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!