Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ezt csak bizonyításképpen...

Ezt csak bizonyításképpen írom ki, hogy igenis, érezhetjük már elég korán a baba mozgását második terhességnél!?

Figyelt kérdés

volt itt a minap nem egy kérdés, hogy a kismama második babáját várja és már a 10 héten érez mozgást, vagy valami kaparászás félét, és lehet-e a baba.

sokan lehurrogják hogy képzelődik ,és kinevetik,stb..

második babámat várom,10 hét után éreztem legelőször egy jó erős rúgást, tudtam hogy a baba volt.,azóta is mindennap.

ma voltam 12 hetes ultrahangon, és bizony a babám aktivizálja így magát, nem beképzeltem!

majd leugrott a monitorrol úgy pörgött.attól hogy még kicsi, mert ő 6 cm fejtől popsiig,attól még van lába és azzal tudnak ám rendesen bökdösni.

második babánál már egyébként is lazábbak a szövetek,vékonyabb a hasfal, a méh se olyan mint újkorában, miért ne érezhetné a kismama a babát?

például most is kapirgál a babám a köldököm alatt.

na ez van,! szóval nem letolni, kinevetni kell szegény kismamát mert beképzeli a babát..

2012. ápr. 24. 17:10
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:
30%
valszeg a kérdező 40 kg-os 180 cm-es csontkollekció,azért érzi máris. másképp kizárt.
2012. ápr. 25. 08:50
 32/34 anonim ***** válasza:
52%
Kérdező, ne égesd magad :) felnőtt nő létedre miért nem tudod elfogadni a bizonyított valóságot? A terhesség biológiai alapja mindenkinél egyforma, akkor is ha vannak fenotipikus eltérések.
2012. ápr. 25. 10:16
 33/34 anonim ***** válasza:
66%

Akkor ki mocskolódik? Sok-sok válaszoló, akik abszolút hiteles tényekre támaszkodva mondják, hogy nem lehet valós, amit írsz, vagy te, és a kedves hiperérzékeny társaid, akik a nőket mocskos állatnak és anatómiai szerencsétlenségeknek nevezitek? :)

Higgy, amit szeretnél, az ember végtelen butasága ott kezdődik, amikor nem rendelkezik már belátással.

2012. ápr. 25. 10:33
 34/34 Sókristály ***** válasza:
86%

Igyekeztem a dolgot a humoros oldaláról nézni, de iszonyat, hogy egy ilyen jelentéktelen kérdés mivé tud fajulni.

Megértem, hogy jó lenne minél hamarabb érezni, azt is elhiszem, hogy a bélmozgások, izomrángások becsapósak, főleg ha a pszichénk is segít az átverésben. Még az is belefér, hogy vannak dokik, akik ráhagyják a kismamára, mert vagy nem akarják lelombozni, vagy nincs kedvük elmagyarázni, miért nem érezheti még. De azt nem hiszem el, hogy ebből akkora ügyet kell csinálni, ami sértegetéssé fajul.

Van egy másik hasonló téma, a 12. heti nemmeghatározás. Ott is akad néhány jól megmondó anyuka, akiket nem lehet meggyőzni arról, hogy nem számít, hogyan helyezkedik éppen a baba, nem számít, mennyire jó a doki, csak tippelni lehet. Ugyanis a nemiszervek ebben a korban teljesen egyformák, csak a fiúknál a pénisszé, a lányoknál csiklóvá fejlődnek tovább. A belsőkre ugyanez igaz, ennyi idős korban a herék és a petefészek ugyanúgy néz ki, és ugyanott helyezkedik el a hasüregben . Csupán tizedmiliméternyi eltérések lehetnek, ez alapján tippelnek a dokik. Gondolom sokan ismeritek Dr Hajdú Krisztina nevét, ezt tőle hallottam. Persze a tipp gyakran bejön. Én is meg tudom tippelni 100 méterről 50%-os pontossággal, hogy milyen nemű babát vár egy kismama, a doki meg még mérhet is :-)

Van annyi olyan kérdés, ahol tényleg számít, hogy ne legyenek tévhitek, hogy megkönnyítsük más sorsát a válaszainkkal. Fektessük inkább abba az energiánkat!

2012. ápr. 25. 12:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!