Ezt csak bizonyításképpen írom ki, hogy igenis, érezhetjük már elég korán a baba mozgását második terhességnél!?
volt itt a minap nem egy kérdés, hogy a kismama második babáját várja és már a 10 héten érez mozgást, vagy valami kaparászás félét, és lehet-e a baba.
sokan lehurrogják hogy képzelődik ,és kinevetik,stb..
második babámat várom,10 hét után éreztem legelőször egy jó erős rúgást, tudtam hogy a baba volt.,azóta is mindennap.
ma voltam 12 hetes ultrahangon, és bizony a babám aktivizálja így magát, nem beképzeltem!
majd leugrott a monitorrol úgy pörgött.attól hogy még kicsi, mert ő 6 cm fejtől popsiig,attól még van lába és azzal tudnak ám rendesen bökdösni.
második babánál már egyébként is lazábbak a szövetek,vékonyabb a hasfal, a méh se olyan mint újkorában, miért ne érezhetné a kismama a babát?
például most is kapirgál a babám a köldököm alatt.
na ez van,! szóval nem letolni, kinevetni kell szegény kismamát mert beképzeli a babát..
Az érdekes,ha a köldököd alatt kapirgál...az kizárt.Ekkor a méh még csak női ököl méretű.A köldök alatt majd csak a 20. hét körül lesz a méh fundusa(de itt a táblázat.
Az utolsó menstruáció első napjától számított 6. héten "tyúktojásnyi"
8. héten "lúdtojásnyi"
10. héten "női ökölnyi"
12. héten "férfi ökölnyi"
16. héten"csecsemő fejnyi"
20. héten a méh fundusa (feneke) a köldök alatt 2 ujjal van
24. héten a méh fundusa a köldök magasságában van
28. héten a méh fundusa 2 ujjal a köldök felett van
32. héten a köldök és a szegycsont között középen
36. héten a szegycsont alatt 2 ujjal helyezkedik el
40. héten a méh fundusa lesüllyed a gyomorgödörbe .Különben a nőgyógyászom szerint-aki nő,és 3 gyereke van-lehetetlen még ilyenkor érezni.Én a 3. gyerekemet várom,most kezdtem a 18. hetet,és csak pár napja érzem a kicsit.
ATYAÉG!
Tényleg hagyjuk már ezt abba... A nyolc hetes embrió is mozog, a 12 hetes is, de az, hogy te ezt érzed, igen, fizikailag, L-E-H-E-T-E-T-L-E-N. A köldököd alatt nem járHAT a méhed, érted, ismét képtelenség, de ez már anatómiailag. Próbáld elképzelni úgy, hogy egy zacskóba vizet töltesz (bár ez sem hű modell, hiszen a méhfal jóval vastagabb, az ezredik terhesség után is), és egy kisebb aranyhalat úsztatsz benne. Nem fogod érezni a hasfaladnál az aranyhalat, ha nekifutásból támadna, akkor sem.
Orvos vagyok, és kismama is, rengeteg képtelenségbe futok bele nap mint nap, fogadjuk el, hogy a 10. héten a baba erős rúgása kvázi képtelenség (már csak koordinált mozgás hiányában is).
Csatlakozom a hitetlenek táborához :-)
Szerintem ezek a mozgások csak pszichés tünetek, mert fizikailag képtelenség egy akkorka kis lény mozgását érzékelni. Főleg úgy, hogy még bőven van helye a méhen belül, tehát maximum a vizet tapicskolja.
Én is estem már bele ebbe az érzékcsalódásba. Az első gyerekemnél azt hittem a 12. héten, hogy Őt érzem, a nődokim meg jól szórakozott rajtam.
Valós mozgást mind az 5 gyerekemnél a 17. héten kezdtem érezni.
Én is szoktam mocorgást, kapirgálást, rugdosást érezni, szinte minden nap... pedig nem vagyok terhes, 2,5 éve szültem utoljára.
De a baba mocorgásos érzésre emlékszem, és sokszor a mindenféle bél és izomrángások teljesen olyannak tűnnek.
Én voltam az egyik, aki elmesélte, hogy nála is be lett bizonyítva és le lett pontozva, mert a hitetlenkedők tábora minden bizonnyal itt lakik a testemben és érzik, amit én. :)))))
4. babáját váró 35 hkm
jól van ahogy gondoljátok.
az ultrahang volt a bizonyíték hogy a babámat érzem mozogni,
majd leugrott a monitorrol, míg vizsgált is éreztem, és a dokinő is érezte hogy megremeg a hasam,
de nem is érdemes veletek vitatkozni, én tudom mit éreztem,
és azért nem kell túlreagálni, nem a 8 héten éreztem hanem jóval a 10 hét után.
és tudom mit kell érezni, ahogy rajtam kívűl vannak még akik ugyanilyen hamar érzik mocorogni a babát,
amúgy a kislányomat is már a 13 héten éreztem legelőször, nem csodálom hogy most ezt a babát még korábban.
én is azt hittem csak képzelődök, és bélmozgás, de ez ma kiderült hogy bizony a baba volt, .
és ne okoskodjatok hogy hol van a méh, a köldököm alatt van 2-3 centivel ez tapintás és uh alapján derült ki, nem a kisujjamból szoptam,,
na mindegyis, mindenkinek joga van mit hisz mit gondol.
agyő!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!