Ezt csak bizonyításképpen írom ki, hogy igenis, érezhetjük már elég korán a baba mozgását második terhességnél!?
volt itt a minap nem egy kérdés, hogy a kismama második babáját várja és már a 10 héten érez mozgást, vagy valami kaparászás félét, és lehet-e a baba.
sokan lehurrogják hogy képzelődik ,és kinevetik,stb..
második babámat várom,10 hét után éreztem legelőször egy jó erős rúgást, tudtam hogy a baba volt.,azóta is mindennap.
ma voltam 12 hetes ultrahangon, és bizony a babám aktivizálja így magát, nem beképzeltem!
majd leugrott a monitorrol úgy pörgött.attól hogy még kicsi, mert ő 6 cm fejtől popsiig,attól még van lába és azzal tudnak ám rendesen bökdösni.
második babánál már egyébként is lazábbak a szövetek,vékonyabb a hasfal, a méh se olyan mint újkorában, miért ne érezhetné a kismama a babát?
például most is kapirgál a babám a köldököm alatt.
na ez van,! szóval nem letolni, kinevetni kell szegény kismamát mert beképzeli a babát..
64%-0os geyebkent nem tejesen szazas, hagyjatok.
Mar belefutottam par valaszaba, soknal hasonlo abszurd butasagokat terjeszt hasonlo vehemenciaval es komolyan gondolja, hogy a vilag nagy resze szellel szemben pisil es szinte csak O nem. Szoval hagyjatok, ha eddig ilyen maradt, akkor biztos jo igy neki.
Konnyu raismerni a valaszaira, ugyan a szazaleka csokkeno tendenciat mutat, de a negyedik gyereket rendszeresen megemliti es az elmeletei mashol is ilyen kaprazatosak.
Jo ejt mindenkinek!
Kedves kérdező!
Nem tudom mit vársz, megerősítést? Ha te úgy gondolod, hogy a babát érzed, akkor örülj ennek és ne foglalkozz másokkal.
Az, hogy mocorgott a babád UH-n, az egyáltalán nem furcsa és különleges, nem is korai. A magzatok már 8-9 hetes koruktól kezdve mozognak, de az még nem lehet érezni. Ha a köldököd körül érzed, akkor pláne nem lehet a baba, mert még sokkal lejjebb van ilyenkor. Az orvosok meg tényleg sokmindent ráhagynak a kismamákra, lusták elmagyarázni a dolgokat, ezt tapasztalom én is.
De tényleg nem értem, ha te annyira tutira biztos vagy ebben, hogy a babádat érzed, miért kérdezgeted itt az embereket? Nekem nagyon úgy tűnik csak, hogy vitát akarsz provokálni.
" a nőnél mocskosabb állat nincs"
Tényleg te vagy az egyetlen, aki mocskolódik itt.
Ti tudjátok, hogy mit éreztek, mi meg elmondtuk a tényeket. De tényleg lehet, hogy ti vagytok az orvosi és anatómiai csodák, bármi lehetséges :)
így van, köszi szépen,mindenki abban hisz amiben akar,
biztos rosszul látta és érezte kézi tapintás alapján a 40 éve szakmájában dolgozó szülésznő, nőgyógyászom,hogy vajon hol lehet a méh fundusa, na meg hol kapirgál a baba..
de ezt ti biztos jobban tudjátok, hisz ti is orvosok vagytok nem?..
és elmondanám még azt is hogy nekem a 18 heti ultrahangomon a méhem már jóval a köldököm felett volt 3-4 centivel, ez is tapintás, és ultrahang alapján derült ki
nem tudom, miért fáj ez nektek, hogy valaki korábban vagy később érzi hogy megmoccan a baba,
és miért kell egyből azt hinni, hogy képzelődik.
minden terhesség, és szülés más és más,
és nagyon szuper hogy csak azokat pontoztátok le a sárga földig, akik szintén érezték mondjuk a 13 hét körül a babájukat..
nagy az egyetértés..
egy válaszra még reagálnék.
én nem azt mondtam hogy A BABA A KÖLDÖK ALATT VAN, HANEM AZT HOGY A MÉH FUNDUSA, A MÉHFENÉK,
tapintható nálam a köldök alatt pár centivel, a baba egyértelmű hogy lejjebb van, és mindig egy bizonyos ponton érzem ahogy kapirgál, néha picikéket rugdos, és ez tegnap kiderült az uh hogy azért érzem ezt, mert ott a kis lába.
olvassátok már el normálisan mit írok, ne forgassátok ki a szavaimat,
egyébként meg előírás szerű hogy mindenkinek ugyanakkor kell éreznie a babát, ugyanott?.
egyébként meg miért ne érezhetném?
második baba, az elsőt is 13 hét végén éreztem legelőször,apró rebbenéseket..
gondolom ilyenkor már vékonyabb a hasfal, máshogy vannak a dolgok odabent, mint előtte hiszen már a méh kihordott egy gyereket..
lazulnak a szalagok stb,és miért ne feküdhetne úgy a baba hogy érezze az anyuka?
"20. héten a méh fundusa (feneke) a köldök alatt 2 ujjal van "
nekem a 18 héten már réges régen a köldököm felett volt, de ne zavarjon ! de biztos az orvosok annyira hülyék...
lehet hogy nem is baba van bennem ,lehet hogy nem is vagyok terhes....mostmár tényleg ezt gondolom ennyi válasz mellett...
szép napot, és olvassatok ti is szakirodalmat,
és nem vitát akarok provokálni hanem amint írtam, elmesélni hogy bizony vannak anyukák akik korábban érzik a babát mint mások, ennyi !!!
és azért, mert ti leugatjátok ezeket, és lepontozzátok, azért írtam ki a kérdést hogy ezt fejezzétek be, tartsuk tiszteletben hogy ki mit érez..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!