Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ki vagyok borulva! Más is...

Ki vagyok borulva! Más is volt így?

Figyelt kérdés

38 hetes vagyok, ma voltam CTG-n. Kilengett a baba szívverése 170-180-ra. :( közbe az enyém is felment jócskán. A doki elküldött egy sürgősségi EKG-ra. Nem találtak semmit, minden rendben volt. Az EKG-ról elküldtek szívultrahangra és pajzsmirigy vizsgálatra amikre majd csak jövőhéten megyek. Volt még valaki hasonló helyzetben? Hogyan szült? Símán? Császárral? Indították? befektették?

38 hkm

2012. ápr. 5. 13:11
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

hát én szerintem meg a doki túlreagálta ezt.

van olyan kismama és babája is akinek néha NST,CTG-én kileng a szívverése magas vérnyomás miatt, nem azt mondom hogy nincs baj, de az se hogy van.

ez csak egy formaság, egyébként te tudod hogy milyen a vérnyomásod,de a kérdésből utalva nem szokott magas lenni, felhúztad magad vmin?

az időjárás is beteszi a kiskaput.

2012. ápr. 5. 13:26
 2/11 A kérdező kommentje:
Felhúztam hát :( mikor ilyeneket mond nekem, hogy befektet a kórházba mert anyai és magzati tahcykardia vagy micsoda van. Már a múlt héten is ilyen magas volt a pici szívverése. És még akkor idegesít ilyenekkel. :( A vérnyomásommal minden rendben.. Az ekg előtt megmérték ott 140/80 volt (idegesebb voltam) de egyébként 120/70 szokott lenni.
2012. ápr. 5. 13:33
 3/11 anonim ***** válasza:

első vagyok vagyis az egyetlen eddig,

szóval, nekem is volt olyan hogy magzati tahicardia miatt a görbe nem volt értékelhető, rúgott is rendesen akkor a lányom, pedig én nem voltam ideges a vérnyomásom is rendben volt.

előfordul ilyen

de én azt mondom inkább fektessenek be és vigyázzanak rátok, minthogy hazaküld és vmi baj történik.

én már csak tudom !

szóval csak nyugodj meg és ne hergeld magad nem tesz jót neked se meg a babának se,

egyél vmi finom csokit ! :)

2 éves kislány és 9 hetes pocaklakó anyukája

2012. ápr. 5. 14:17
 4/11 A kérdező kommentje:
Köszi a bátorítást, azt is lesz eszek egy csokit már csak azért is :)
2012. ápr. 5. 14:22
 5/11 anonim ***** válasza:

Nekem volt terhességi magas vérnyomásom, gyógyszerrel 140/90 körüli. Aztán úgy a 35. héttől szívritmuszavarom is lett. Ez tartott a szülés után is még úgy 2 hónapig. Ilyenkor nekem is felgyorsult a szívverésem, össze-vissza kalapált és közben nagyon furán is éreztem magam. Az én dokim soha nem mondta, hogy a babám szívverésével gond lenne, de hát ez nem meglepő, hiszen egy igazi f@sz volt az orvosom! Sürgősségi császár lett a vége, a doki hibájából, de nem hiszem, hogy a szívemnek köze lett volna hozzá. Meconiumos volt már a magzatvíz, oxigénhiányosan született a fiam.

A terhesség alatt kaptam 24 órás ekg-t, az ki is mutatta ezt a szabálytalan és ingadozó szívverést. Volt, hogy percenként 160-at vert a szívem, aztán a következő percben meg csak 60-at.

A szülés után kivizsgált a kardiológus, szívultrahang és pajzsmirigy vizsgálat is volt. Nem talált semmit. Azt mondta, hogy a terhesség alatt a belső szerveinket "elnyomja" a baba, így a szívet is. Idő kell mire minden visszarendeződik. És valóban, 2 hónap múlva minden a régi volt, elmúlt a zakatolás.

Remélem Nálad sem találnak komolyabbat! Nyugi! :)

Könnyű szülést és boldog babázást!!

2012. ápr. 5. 14:22
 6/11 A kérdező kommentje:
Sajnálom, hogy oxigénhiányosan született a babád. :( Nekem most valahogy elég körültekintő az orvos, eddig nem volt ilyen. Ma voltam a CTG-n és holnapra már rendelt is vissza kora reggelre. :( De gyanús, hogy nem szülhetem meg simán
2012. ápr. 5. 14:42
 7/11 anonim ***** válasza:

Én bíznék a dokiban és nem idegeskednék ezen. A terhesség lehet, hogy egy állapot, de mindenkiből mást hoz ki.

A tahycardia megesik. Ha befektet, akkor befektet, legalább jó helyen leszel.

Sose értettem, hogy minek kell a pánik, mikor a gyerek életéről van szó? Félre ne értsd, most nem miattad írom ezt, csak abszolút felelőtlennek tartom azokat a kismamákat, akik könnyelműen veszik az orvosi vészharangot és még másba is képesek bemesélni, hogy nincs bajuk nekik sem.

Mi van akkor, ha ilyen kilengésből tényleg nagy baj lesz? Akkor ki számol el a gyerek életével? Orvos szólt, a kismamák mégis rájuk köpködnek. Érted?

2012. ápr. 5. 15:39
 8/11 A kérdező kommentje:
Értem én azon idegeskedek, hogy ne legyen semmi baja a babának, nem azon, hogy bekell e feküdnöm vagy sem.
2012. ápr. 5. 16:02
 9/11 anonim ***** válasza:
Azért írtam, hogy nehogy magadra vedd :)
2012. ápr. 5. 16:03
 10/11 A kérdező kommentje:
értettem én hogy mit akartál írni :) én is úgy vagyok vele, hogy inkább nézzenek meg többször feleslegesen, mint egyszer se és akkor megvan a baj... :(
2012. ápr. 5. 16:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!