Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Segítség! Ki vagyok borulva!...

Segítség! Ki vagyok borulva! Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Pozitív lett a tesztem. Még nem terveztünk babát, nem is értem, hogy történt, hisz védekeztünk. Már van egy 1 éves kisfiam, nem érzem úgy, hogy készen állok arra, hogy kétgyerekes anyuka legyek. A másik amitől félek, mikor a kisfiam elhagyta a szopit, visszaszoktam a cigire, napi fél dobozt elszívok/már nem, félek, hogy miattam beteg lesz a babám. Jajjj, nem tudom mi tévő legyek. Tudom ti nem tudtok segíteni, de kíváncsi vagyok a véleményetekre. Mit tennétek a helyembe?
2009. dec. 14. 11:53
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Igaz,mi így terveztük...én a 10hónapos fiam mellett estem teherbe.most 17hetes vagyok.tegyem hozzá,hogy az első hónapok a "nagy"fiammal eléggé fárasztóak,nehezek voltak.hasfájás,ringatás stb.És most intenzíven fogzik,kezd járni,állandóan figyelmet igényel,ha nem kap meg valamit hisztizik...DE nagyon örülök,hogy sikerült a testvérke.Igaz meg akartam várni vele,míg egy éves lesz a nagy-de pont 1.re sikerült.

Nálam az dominált,hogy minél kisebb a korkülönbség(SZERINTEM!!!)annál egyszerűbb megértetni vele,hogy van egy másik baba is.Arról nem beszélve,hogy még intenzíven benne vagyok a babázásban!

Tehát én mindenképp a baba mellett vagyok,de ezt a döntést NEKTEK kell meghozni :-)

Ja és a 12hétig én sem voltam ennek ellenére sem "felvillanyozódva"...de ez elmúlt,sőt.

Minden jót

2009. dec. 14. 12:01
 2/12 anonim ***** válasza:
Szerintem természetes, hogy megijedtél, de adj egy kicsi időt magadnak és meglátod, hogy rendbe jönnek a gondolataid és örülni fogsz a babának. Beszélgessetek sokat a férjeddel, hogy milyen lesz két gyerkőccel, hogyan tudjátok megoldani... Ő mit gondol erről? Ő is ennyire megrémült vagy csak Te? Arra gondolj, ha már így alakult, akkor ezt kell megoldani és a lehető legjobbat kihozni belőle. Egyenlőre azt javasolnám, hogy beszélgess olyan anyukákkal, akiknek ilyen gyorsan összejött a második baba, kérdezd meg őket, hogy ők hogyan élték meg, hogyan oldották meg. Ne keseredj el, fogd fel úgy, hogy Ő a második csoda az életedben!(-:
2009. dec. 14. 12:04
 3/12 anonim ***** válasza:
Csak a dohányzásról tudok nyilatkozni neked. Még nem késő letenni a cigit, ha most teszed le, ennyitől még nem lesz baja a kisbabádnak.
2009. dec. 14. 12:10
 4/12 anonim ***** válasza:

Először is gratulálok.

Elhiszem hogy kétségeid vannak,de ahogy te is tudod nem egyik napról a másikra történik hogy megint anya vagy.Erre van 9 hónapod felkészülni és ha pozitivan állsz hozzá úgy is fogod gondolni.Amikor majd elkezd mocorogni és rugdosni a pocidban,figyelni a hangodra,imádni fogod a kicsikét,ahogy az első babádat is.

A cigi?...-mellékes,szerintem.Ha akarsz leszoksz,ha nem nem.Ezért csak te lehetnél a felelős,és a te döntésed.Mennyien végig szivják a terhességet,mások meg mindjárt az elején rosszul lesznek tőle,pedig erős cigisek voltak.Akarat kérdés.Szerintem örülj annak a csodának amiben részed lesz,a párod is ha látni fogja rajtad hogy igyekszel és várod a picit,őt is ráveszed erre az örömre.Együtt sikerülni fog.Sőt a kisfiadnak is tetszeni fog a kistesó,nem lesz egyedül és lesz kivel játszania.Hidd el ez a legszebb dolog ami velünk történhet.Bodog babavárást kivánok.

38 hetes,első babás kismami

2009. dec. 14. 12:10
 5/12 anonim ***** válasza:
Én irigyellek. Én babám is 1 éves, de apa egyenlőre nem akar kistesót, én pedig szerettem volna. gratula és sok boldogságot.
2009. dec. 14. 12:17
 6/12 anonim ***** válasza:

én megtartanám.

a cigitől ha most abbahagyod, semmi baja nem lesz!

Nálunk 8 hónapos volt a kisfiunk, amikor pozitívat teszteltem. Nagyon örültünk neki! 17 hónapot töltötte a nagyobbik kisfiunk október 20.-án, és október 23.-án meg megszületett a második kisfiunk :)

Minden happy nálunk, a két kicsivel sem olyan nehéz. a pici 7 hetes múlt, eszik-alszik. A nagyobbik is szereti a tesókáját, puszilgatja stb...

Tartsátok meg ha lehet!!!!!!!!

MINDEN JÓT! ja és gratulálok!!!

2009. dec. 14. 12:26
 7/12 anonim ***** válasza:
32%

Aludj rá egy párat, de senki nem hibáztathat, ha mégis úgy döntesz, hogy nem tudod most bevállalni.

(Gondolom, ezért majd meglincsel engem a tömeg.)

2009. dec. 14. 12:29
 8/12 anonim ***** válasza:

Hát,én kicsit azt érzem, hogy te szeretnéd ezt a babát, bár megijedtél tőle, méghozzá ebből derül ki:"napi fél dobozt elszívok/már nem, félek, hogy miattam beteg lesz a babám." Szóval szerintem te már félted, és vigyázni szeretnél rá! :D:D

Sok sikert hozzá, ha van rá lehetőség tartsátok meg, össze fognak nőni az első babáddal véd és dacszövetség lesznek, tök jó lesz ;)!Gondolj bele, mehetnek majd együtt táborba, discoba, stb, és vigyáznak majd egymásra :P na, én ilyen szempontokat vetettem föl :D

2009. dec. 14. 12:32
 9/12 anonim ***** válasza:
49%
Ha nem vagy keszen az uj jovevenyre szerintem senki nem fog megkovezni ha elveteted.Tegy belatasod szerint senkivel ne torodj,gondolkozz logikusan!
2009. dec. 14. 12:32
 10/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm nagyon kedvesek vagytok!!

Elvetetni nem fogom, nem is tudnám, csak még olyan fura és váratlan..

A férjem örül neki, mikor felhívtam majd kiugrott a bőréből. Majd lassan megbarátkozok a gondolattal. ÉS a cigit leteszem ,ez egyértelmű, de nagyon félek, hogy kárt tettem benne.

2009. dec. 14. 12:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!