Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mást is kerülgettek ilyen...

Mást is kerülgettek ilyen érzések? Kicsit meg vagyok ijedve magamtól.

Figyelt kérdés
Mostanában jött rám az érzés, hogy már lassan kint lesz a baba, hogy folyamatosan azon jár az agyam, hogy hogyan fog telni egy napom vele, nem fogok tudni mit kezdeni vele, nem fogom tudni szeretni, nyűgnek fogom érezni, hogy innentől kezdve minden körülötte forog majd, sosem leszek egyedül, most már mindig ott lesz valaki az életemben, aki nem egy macska, hogy bármikor elajándékozhatom, egyáltalán milyen anya lesz majd belőlem... félek, hogy nem fogom tudni szeretni és nem leszek neki jó anyukája, és már kezdek félni ettől, és legszívesebben visszacsinálnám az egészet:( Ti is éreztetek így? 25hkm
2012. márc. 30. 08:52
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
Bennem is vannak hasonló érzések, pedig nekünk 3 év próbálkozás után jött össze. Én is aggódok, hogy mi van, ha rossz anya leszek, ha nem megy ez nekem, hogy annak a kevés hobbimnak is annyi és mi van, ha ez nagyon fog zavarni. Ráadásul a férjem beosztásából adódóan én viszonylag sokat leszek egyedül, szüleink már meghaltak, a tesóm fog segíteni valamennyit az elején, de neki sincs még gyereke, szóval vak vezet világtalant! Meg mondják, a húgom meg egy barátnőm, hogy azért, mert babám lesz még elmehetek ide-oda, de egyiknek sincs gyereke szóval nem értem miért gondolják. Én egyelőre sajnos úgy látom, hogy egy évig legalább nem fogok tudni sehova menni! Nem vagyok egy nagy mászkálós, de azért néha nekem is jó kimozdulni. A másik parám, mivel 34+6 hetes vagyok, hogy mi van, ha koraszülött lesz! Május elejére várom, így is állítottam be magam, nem szeretnék áprilisban szülni még! Neki sem jó, nekem sem. Még semmit nem mostam, vasaltam ki, talán jövő héten tudom elkezdeni, szóval ezen is parázok. Bocs, a hosszú írásért, de látod nem vagy egyedül ezzel és nekem is jólesett leírni a bajaimat! Kitartás!!
2012. márc. 30. 11:40
 12/25 anonim ***** válasza:
bar en meg csak 8 hetes vagyok de bennem is vannak ilyen erzesek, nagyon felek hogy mi lesz ,meg hogy mennyire mas lesz az eletunk. beszeltem anyukammal ill babas baratnoimmel es sokan mondtak ok is igy voltak de mikor megszuletett a pici minden jott magatol, nem voltak negativ erzelmek. szerintem ez termeszetes, es biztos hogy jo lesz minden.
2012. márc. 30. 13:00
 13/25 anonim ***** válasza:
En teljes mertekben megertelek. Most vagyok 32 hetes terhes es nagyon varjuk mar a babat, de neha bennem is felmerulnek olyan kerdesek, hogy vajon lesze ezutan idom magamra es a paromra? Hogy mostmar akkor nem fogunk tudni felhotlenul kimozdulni, nem csinalhatok majd azt es akkor amit en akarok, es hogy ez a kis ember mostmar eletem vegeig velem lesz es nekem gondoskodnom kell rola minden korulmenyek kozott, teljesen mindegy hogy en hogy erzem magam, vagy mit szeretnek. Es ezek a dolgok bizony ijesztoek! Es nyugodtan iteljetek el, de mivel szerintem senki nem tokeletes attol, hogy ilyen gondolataink vannak meg nem kell rogton orvoshoz fordulni. En ugy gondolom,hogy minden emberben benne vannak ezek a felelmek csak valaki beismeri oket, valaki nem.
2012. márc. 30. 14:58
 14/25 anonim ***** válasza:

2-es és 8-as válaszok írója vagyok.

Én már le sem mertem írni, hogy ezek az érzések annyira természetesek, hogy nem kell velük orvoshoz szaladni.

Sok minden meg fog oldódni azzal, hogy megszületik a baba, hiszen ezzel testet öltenek, vagyis megoldhatóvá válnak a problémák.

Azért ne lássátok ennyire sötéten sem a jövőt. Egy kisbabás anyuka élete sem pelenkázásból, szoptatásból, sétáltatásból áll. A kezdeti semmire sem jut idő szakasz elmúlik elég hamar, és el lehet kezdeni kiépíteni egy olyan napirendet, rendszert, ami a babának és nektek is megfelel. Ebbe eleinte csak otthoni "kilengések" férnek bele, egy kis olvasás, netezés, elnyúlás a kádban. De aztán újra kinyílik a világ. Babával is lehet kirándulni, strandra menni, vásárolgatni, meg azért időnként segítség is szokott akadni, hogy egyedül is ki lehessen mozdulni.

Az egészben csak az ijesztő, hogy az egyik pillanatban még szabad vagy, a másikban meg már ott a baba. De tényleg nem tart sokáig ez a totál önfeladós időszak, és ki lehet bírni, mert tudjátok, hogy vége lesz.

Szerintem azok az anyukák, akik nem rózsaszínű cukormázként látják a pici babás napokat, könnyebben alkalmazkodnak ehhez a változáshoz. Hiszen számítottak rá.

Nem éri sokként Őket, ezáltal könnyebben is kezelik. Ha meg nehéz, tényleg olvassatok Lustanyut!

2012. márc. 30. 15:18
 15/25 anonim ***** válasza:

"köszönöm a válaszokat! Hát... ez a fórum elég durva, ha ilyen lesz a babám.. huu hát nem tudom hogyan fogok reagálni..persze bántani sosem bántanám, de lehet rámenne az idegrendszerem.

Hát remélem is, hogy fog ez változni bennem, remélem, hogy normális félelmek, elvégre első baba, és nem volt tervezve, teljesen váratlanul jött, annak ellenére szerettem az elejétől fogva, csak úgy mostanában kezdtem el ezt érezni, hogy egyre közeledik a július és ki fog bújni, és nincs visszaút. Most még nyugi van, alhatok, azt csinálok amit akarok, de mi lesz júliustól? ez az érzés most olyan, mint amikor besétálsz egy korom sötét helységbe, nem tudod mi vár rád, mire számíts, elbújik e valaki a sötétből, mivel nem látsz semmit... most én ebben a sötét szobában vagyok éppen, nem látom mi lesz, hogy lesz, hogyan fogok boldogulni...:S "

Ne haragudj, nem megbántani akarlak, de valószínűleg azért érzed így magad, mert nem terveztétek a babát.

Szerintem mindenkinek az életében eljön az az idő, amikor már nem a saját érdekeit nézi, nem az egója domborodik ki, hogy önmaga az elsődleges, neki mi a jó, hanem a saját kisbabádé, gyerekedé. Hirtelen fordul veled a világ és rájössz, hogy milyen szerencsés vagy, mert nem mindenkinek adatik meg az, hogy gyereke szülessen!

Nem értem ezeket a gondolatokat, hogy nem tudsz majd aludni, meg h rámenne az idegrendszered arra, h sír v nyűgös a saját babád... 25 hetes terhesen, ilyen gondolatok? Nem is értem ezt!

Az rendben van, hogy félelmek vannak benned, hogy mi hogyan alakul, rendben lesz e a babáddal minden, elég jó anya leszel e.. de ezek, hogy a saját érdekeid még mindig fontosabbak...

Ennek a babának te leszel a minden! Ha sír, rád számít, hogy segíts neki és te "erre" írod, hogy nem tudod hogy fogja bírni az idegrendszered? Tudod e majd szeretni?

Ha így belegondolsz remélem rájössz, h nagyon hülyén jönnek ki ezek a gondolatok.

Remélem a hátralévő időben megérsz az anyaságra, mert így hozzáállni egy kis lényhez, aki tőled függ elég szerencsétlen dolog és gázos! (és nem a félelmekről beszélek, h meg mered e fogni, jó anyukája leszel e, stb) hanem olyanokról, hogy eleve fogod e tudni szeretni őt, meg h visszacsinálnád az egészet, mert neked most perpill a saját nyugalmad és kényelmed előrébb való!

Lehet lepontozni, akkoris ez a véleményem, (és a férjemé, aki szintén meglepődött, h egy nő hogy bizonytalanodhat el ennyire) hogy aki így gondolkodik vagy később vállaljon vagy egyáltalán ne vállaljon gyereket, ha ennyire félti az életét.

Vagy pedig nem kell elítélni azt, aki nevelőszülőkhöz adja a gyerekét... mert akinek nem lehet, az nem azon törné a fejét, h "most már mindig ott lesz valaki az életemben, aki nem egy macska, hogy bármikor elajándékozhatom"....

2012. ápr. 1. 12:56
 16/25 A kérdező kommentje:
Nem foglak lepontozni kedves utolsó, sosem pontozok senkit sem, de 1. nem én irányítom az érzéseimet, 2. szerintem normális ha meg vagyok ijedve, amint mondtam nem volt tervezett, és igen, lehet még nem vagyok érett rá 20 évesen, de ha meg olyan témában írogattam volna, hogy 20 éves vagyok és elvetetem a babát, mert nem érzem magam érettnek hozzá, akkor azért lennék a szar, szemét! Nem azt mondtam, hogy önző vagyok, vagy csak magamra gondolok, ennek a babának már most mindene megvan, be van ágyazva és nagyon várjuk, jü érzés fog el amikor érzem, hogy rugdal, és eszembe se jutna soha ártani neki, de a tény, hogy 20 évesen 16 éves korom óta, még mindig a 30. hétig keményen dolgozom (fizikai munka) igen is felveti bennem ezeket a gondolatokat a pihenéssel kapcsolatban, mert barmi nehezen bírom már most a melót, és még 5 hetem hátra van, és muszáj. Én nem bánok 2 óránként kelni hozzá, vagy akár egész éjjel, de igen is durva volt, amit Lustanyu írt, ő sem mosolyogva tűrte, mint olvashatod, és azért heteken, hónapokon keresztül rá tud menni az idegrendszeredre, főleg, ha semmi, de semmi segítséged nincsen. Én tök egyedül vagyok itt Angliában, se szüleim se barátaim nincsenek itt, akik néha átjöhetnének 1-2 órára, párom meg reggeltől estig dolgozik. Én nem azért tettem fel a kérdést, mert szarnak érzem magam, meg, hogy majd mekkora önző szemét leszek a gyerekemmel, hanem szerettem volna olyanokkal beszélgetni, akik hasonlóan éreztek a terhesség alatt, de később megváltozott ez bennük. És mint mondtam eddig nem éreztem így, 1-2 hete jött elő, hogy már egyre nehezebben bírom a munkát és közeledik a szülés időpontja, de nagyon szépen köszönöm a te válaszodat is, és irigyellek, hogy ilyen szerencsés vagy, hogy sosem voltak ilyen gondolataid, és így szuperanyu tudsz lenni, aki nem bánja azt sem, és mosolyogva tűri, ha 6 hónapon át bömböl a gyereke napi 20 órában. Szép estét
2012. ápr. 1. 22:06
 17/25 anonim ***** válasza:

Igen azt hiszem én is utolsóval értek egyet. Viszont bizonyos szintig utolsó kicsit szigorú is vagy, mert emberek vagyunk, bárki elbizonytalanodhat, ettől még a kérdezőből válhat a világ legjobb anyája is. Kedves kérdező én azt gondolom, hogy te is szélsőségeket írsz, ami már kicsit több mint elbizonytalanodás. Az élet azért nem áll meg mert az embernek gyermeke van, szebb lesz és nem pedig sötétebb. Mindenkiben megfordul az a gondolat, h ez már visszavonhatatlanul felelősség örök életre, viszont az nem mindenkiben fordul meg h tudja e majd szeretni a gyermeket. Én pl azóta szeretem tiszta szívemből amióta 6 hetesen megláttam az uh-n kis pöttyként. Ettől persze te nem vagy rossz és igen is szeretni imádni fogod te is a sajátod hidd el, de én akkor is amellett vagyok, hogy említsd meg a védőnőnek, dokinak, anyukádnak, akiben megbízol, mert jó az ilyet kibeszélni és még most helyre rakni a kis lelkedbenk, hogy feltöltődve vágj bele a kezdeti időszakban. Én is sok mindentől féltem és félig hisztis kislánynak éreztem magam a rámváró életformához, amikor az első babóm vártam, de helyre tudtam tenni magamban a negatív érzelmeket is, mert azért vannak mert érzünk és emberből vagyunk! Ennek ellenére kérlek ne süppedj bele a negatív gondolatokba, vedd sorba azokat is amiket vársz a babával kapcsolatban, mert sok olyan dolog is van biztos. A jó a rossz mellett egyensúlyt teremt!szép gondolatokat!!!!

ú

2012. ápr. 1. 22:12
 18/25 anonim ***** válasza:
Ja és egyáltalán nem biztos, hogy a te gyermeked is napi 20órát fog ordítani, az enyém pl nagyon jó baba volt és szép nyugis volt a kezdeti időszakunk. Készülj erre is mert lehet h pont neked is szerencséd lesz! Fő az optimiznus!
2012. ápr. 1. 22:17
 19/25 A kérdező kommentje:
kedves utolso, azt azert emeltem ki, hogy az o gyermeke 20 orat uvoltott, mert az utolso elotti valaszolo azon lovagolt, hogy en irtam, hogy valoszinuleg ramenne az idegrendszerem, ha ilyen lenne a babam, annak ellenere, hogy mindent megtennek erte, nem azt jelenti h leszarnam es hagynam bombolni. biztosan nem helyenvaloak az erzeseim de valoszinuleg abbol is erednem h minket elhagyott apu es pl. Ettol is felek, hogy majd egyedul maradok, es latom anyunak mibe kerult, hogy felneveljen minket, se ideje, se penze nem volt magara 20evig. En nem mondom, hogy normalis amit erzek, es mint mondtam en is megijedtem toluk, de abban biztos vagyok, hogy ettol nem leszek szar anya, egyszeruen csak szerettem volna ezeket kibeszelni olyan emberekkel, akiknel esetleg hasonloan nem volt tervezve a bebi es igy ereztek egyszer ketszer a terhesseg alatt. Az meg, hogy te mar a 6.hettol imadtad valoszinuleg annak koszonheto, hogy ti terveztetek:) en eleve mar 12 hetes voltam amikor megtudtam, de annak ellenere, hogy eszemben sem volt egy gyerek meg, orultem neki, es a mai napig, csak neha vannak szar napjaim amikor ilyen gondolatok villannak at az agyamon, mint amiket itt megfogalmaztam
2012. ápr. 1. 23:49
 20/25 anonim ***** válasza:
Én abszolút nem ítéltelek el, ne írj úgy mintha ezt tettem volna, annál megértőbb és segítőkészebb kommentet nem is lehet írni amit én írtam.Nem értelek: egy szóval nem írtam h szar anya leszel, sőt hangsúlyoztam, h lehetsz jó, amúgy meg hennan vceszed h terveztem, nem terveztem egyik babát sem, sőt nem akartam, akkor nagypocakkal államvizsgáztam, most meg hormonbetegséggel küszködtem mikor becsúsott. csak alapjában véve naon optimista típus vok.
2012. ápr. 2. 00:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!