Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mást is kerülgettek ilyen...

Mást is kerülgettek ilyen érzések? Kicsit meg vagyok ijedve magamtól.

Figyelt kérdés
Mostanában jött rám az érzés, hogy már lassan kint lesz a baba, hogy folyamatosan azon jár az agyam, hogy hogyan fog telni egy napom vele, nem fogok tudni mit kezdeni vele, nem fogom tudni szeretni, nyűgnek fogom érezni, hogy innentől kezdve minden körülötte forog majd, sosem leszek egyedül, most már mindig ott lesz valaki az életemben, aki nem egy macska, hogy bármikor elajándékozhatom, egyáltalán milyen anya lesz majd belőlem... félek, hogy nem fogom tudni szeretni és nem leszek neki jó anyukája, és már kezdek félni ettől, és legszívesebben visszacsinálnám az egészet:( Ti is éreztetek így? 25hkm
2012. márc. 30. 08:52
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:

Nem.. egyáltalán nem voltak ilyen érzéseim. Hanem olyanok, hogy végre anya leszek és végre lesz egy kisbabám akire olyan régóta vágytunk a férjemmel!

Végre megtapasztalhatom, milyen az, amikor nem az esti bulikért vagyok fent, hanem Érte!

Soha nem éreztem még hasonlót sem a terhességem alatt és most sem, akármennyire is fáradt vagyok néha!

2012. márc. 30. 08:57
 2/25 anonim ***** válasza:

Az elsőnél bizony éreztem ilyet, mondhatjuk úgy is, hogy be voltam tojva rendesen. Az első hetek sem teltek felhőtlenül, volt olyan este, amikor a kialvatlanságtól már azon gondolkodtam, milyen mondvacsinált okkal vigyem be kórházba, hogy alhassak egy kicsit. Aztán belerázódtam, és természetessé vált, hogy Ő a legfontosabb, hogy én most csak alárendelt szerepet töltök be mellette. És az ember idővel arra is rájön, hogy ez is változik, ahogy nő a baba, és szép lassan visszakapod önmagadat is, bár már nem abban a formában, mint a kicsi előtt volt.

Nem szabad a terhességet, pici babás időszakot rózsaszín vattacukorba burkolni. Vannak babák, akikkel eleinte nehezebb. És ha úgy készülsz, hogy minden happy lesz, még nehezebb elfogadni, hogy ez nem mindig igaz.

Ajánlom neked Lustanyut. Belinkelek egyet az írásai közül, pont erről az időszakról szól. Olvasd el a hozzászólásokat is, hidd el, meg fogsz könnyebbülni.

[link]

5 gyerekes anyuka

2012. márc. 30. 09:06
 3/25 anonim ***** válasza:
megszületik és megváltozik minden, egyből tudod mit kell csinálni, mire van szüksége, ösztönösen jön a dolog, ne aggódj !!!
2012. márc. 30. 09:12
 4/25 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat! Hát... ez a fórum elég durva, ha ilyen lesz a babám.. huu hát nem tudom hogyan fogok reagálni..persze bántani sosem bántanám, de lehet rámenne az idegrendszerem.

Hát remélem is, hogy fog ez változni bennem, remélem, hogy normális félelmek, elvégre első baba, és nem volt tervezve, teljesen váratlanul jött, annak ellenére szerettem az elejétől fogva, csak úgy mostanában kezdtem el ezt érezni, hogy egyre közeledik a július és ki fog bújni, és nincs visszaút. Most még nyugi van, alhatok, azt csinálok amit akarok, de mi lesz júliustól? ez az érzés most olyan, mint amikor besétálsz egy korom sötét helységbe, nem tudod mi vár rád, mire számíts, elbújik e valaki a sötétből, mivel nem látsz semmit... most én ebben a sötét szobában vagyok éppen, nem látom mi lesz, hogy lesz, hogyan fogok boldogulni...:S

2012. márc. 30. 09:26
 5/25 anonim ***** válasza:
nyugi, egészséges dolog a félelem, de nem egy sötét szoba lesz a gyermek megszületése, hanem egy rózsaszín felhő mikor hazaviszed, meglátod, nem fogsz majd tudni betelni az anyaság örömével !!!!!!!!
2012. márc. 30. 09:31
 6/25 A kérdező kommentje:
És azzal egyet értek a fórumban leírtakkal, hogy ezt ki kell beszélni, meg kell beszélni, tudni kell az ilyenekről előre, sokan tényleg rózsaszínben képzelik ezt el. Nekem is jobb kibeszélnem most magamból akárcsak a félelmeimet is, mert ki tudja, ha magamban tartom mit hozna ki belőlem később? De sajnos ezt most muszáj itt veletek megvitatnom, külföldön élek, nincs itt senkim akivel megbeszélhetném, anyukám is távol van most, nincs interneten egy jó ideig, és úgy érzem ki kell írnom magamból
2012. márc. 30. 09:31
 7/25 anonim ***** válasza:
Én azt tanácsolom neked, hogy keress szakembert, ezek mindenképp nem természetes és szokványos gondolatok, nem jelenti azt h te most ettől nem leszel még szuper anyuka, vagy ilyesmi, de kicsit depresszió tünetei felé hajlik. Sok anyukánál ez szülés után jön elő, nálad viszont előny lehet, hogy már most észrevetted magadon ezeket a negatív érzelmeket. Mindenképpen szólni kell róla védőnődnek! Ő tudni fogja mi ilyenkor a teendő. Ne tartsd magadban ezeket a gondolatokat, mert később, amikor tényleg fáradt és kimerült leszel, erősödhetnek és padlóra kerülhetsz.Viszont ha szülésig rendezed magadban ezt, akkor biztos megváltozik a hangulatod és könnyen fogod teljesíteni a rád váró feladatokat!Minden jót neked!
2012. márc. 30. 09:40
 8/25 anonim ***** válasza:

2-es vagyok.

Azért linkeltem neked, mert a kommentekben találsz nagyon sok olyan esetet, ahol őszintén írnak arról az anyukák, milyen volt az eleje. Nem csak extrém nehéz babákról vannak történetek (az enyém sem volt amúgy az), egyszerűen az általad leírt problémát, félelmeket beszélik ki.

Tudom, hogy nagyon hosszú, de tényleg a kommentekben van a lényeg, nem magában a postban.

A rózsaszín felhőről meg annyit, hogy terhesen elképzeltem magam, amint angyali mosollyal az arcomon babruhákat vasalok éppen, közben a pici édesen fekszik a kiságyban. Hát csöndben leírom, hogy soha nem fordult elő ilyen :-)

Tegye mindenki a szívére a kezét, és úgy mondja, hogy az anyaság az első pillanattól csupa cukormáz. Szerintem nem az. Vannak csodás pillanatok, és vannak nehézségek. Van amikor már attól boldog az ember, hogy ránéz a picire, de van, amikor sötéten lát mindent, mert fáradt, kialvatlan, vagy magányos. Ettől még szereted a gyerekedet, és jó anya vagy. De ember is vagy, akinek igényei vannak, amik kielégítését megnehezíti egy újszülött.

Amikor az így érzel, gondolj arra, hogy ez változni fog. Változni fogsz te is, a babád is, megtaláljátok az egyensúlyt, megtanuljátok egymást.

Ha így kezeled ezt a kérdést, nem fogsz kátyúba kerülni.

2012. márc. 30. 09:45
 9/25 anonim ***** válasza:
Semmi gond nincs ezekkel az érzésekkel,gondolatokkal.Az ember néha fent van,néha lent.A hormonok is játszanak velünk.Az én agyamba is megfordult már,hogy jaj,kellett ez nekem(a 3. gyerkőcöt várom)?Aztán másnap meg szárnyalok.Egy a lényeg:ne hatalmasodjanak el rajtad a negatív érzések,mert az már depresszió lehet.Jó babavárást.
2012. márc. 30. 10:18
 10/25 A kérdező kommentje:
Ma megyek védőnőhöz, mindenképpen beszélek vele erről, biztosan jó, ha tud róla
2012. márc. 30. 11:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!