Teherbe ejtett, majd lelépett. Tényleg én vagyok a hibás? Bővebben lenn.
9:19 -es vagyok
Én még mindig nem értem, hogy miért vagy kiakadva. Egy csupán testi kapcsolatból lesz egy gyerek. Mi az, hogy van e joga az apának így viselkedni veled? Úgy viselkedik, ahogy akar, az egy dolog, hogy nem szép dolog tőle, hogy bemocskol ( bár csak a te verziódat ismerjük), de az sem szép dolog, hogy te csak úgy - gondolom minden megbeszélés ellenére- megtartod a babát. Ez esetben ki az a hülye, aki nem azt gondolná, hogy csak azért, hogy utána anyagilag le tudd szedni! Most azt mondod, hogy nem kell tőle semmi, de ha majd meglesz a baba és kell pelenka, gyógyszer meg még vagy 1000 különféle dolog, lehet hogy meggondolod magad és követelni fogod a gyerektartást.
És csak ismételni tudom magam, ha én nem akarok gyereket, akkor védekezek én és nem bízom rá magam a férfira. Ne haragudj de én nem tudlak sajnálni, mert ezt nagy részben magadnak is köszönheted!
Köszönöm a válaszokat :)
Jó látni más véleményeket is.
Igen, azt hiszem igaza van annak, aki azt mondja, nincs jogom semmit sem várni.
Mondjuk az emberség azért még belefért volna, azt hiszem. :)
De az idő engem igazol, hogy megmutassam, nem kicseszésből tartottam meg, hanem az elveim miatt. És igen, a védekezés, ami kimaradt, annak a terhe rám kellett volna háruljon, hisz nem vagyok mai csirke, tudnom kellett volna, hogy baj esetén magamra maradok.
Nem kívánom senkinek ezt a helyzetet, mert nehéz. Én igyekszem elfogadni és várni, hátha lesz jobb. A kicsi, ha meglesz, akkor nem lesz egyedül, szeretni fogja mindaz, aki körülveszi. Én ajándéknak fogom fel, hisz az. Egy kisgyerek mindig az.
A biológiai apa viselkedése pedig véleményem szerint nem túl gerinces és tényleg örülnöm kell annak, hogy nem vagyunk együtt, mert más az életfelfogásunk.
Végül: az azért mindent elárul egy emberről, hogy mi jut eszébe egy gyerekről. A legtöbb embernek a gyerektartás, ettől retteg a legjobban. Én csak mosolygok rajta. Az ilyen típusnak magamfajtát kívánok, hogy rájöjjön, nem mindenki olyan anyagi központú, mint ők.
Nagyon köszönöm a válaszokat.
Mert mindig ilyen ostoba voltam, hogy ha igazságtalanul bántottak, akkor a szívemre vettem, nem nézve azt, hogy ki mondja.
Mindig mindenhol mindenkivel. Sajnos. Ettől a vacak berögződéstől kéne megválnom.
11:41 11:59 tökéletesen igazatok van!! Pont ezeket akartam írni mint ti!!
Én a férfit nem nevezném görénynek, teljesen jogos a viselkedése és én mint nő, nem is várnék mást tőle ilyen szituban...
Kérdező! Nyugtatgathatod itt a lelkiismeretedet, bár szerintem ne azzal foglalkozz mit gondol rólad az a férfi meg mások, hanem a gyerekeiddel! Ez a legaljasabb dolog, amit egy nő elkövethet egy férfivel szemben!
Ne haragudj, nem tudok mást írni, ez a véleményem. A babádat sajnálom, hogy ilyen "családba" születik. Engem komolyan elgondolkodtat, hogy egy ilyen anya milyen értékeket közvetít majd a gyerekeinek...mindegy ennyire mélyen nem is akarok belemenni.
És ha nem érdekelne a pici apja, akkor emelt fővel vállalnád és még csak annyit sem várnál el tőle, hogy megismerjen az utcán, sőt el sem mondtad volna neki, hogy tőle vagy várandós...meg mi az, hogy mondtad neki, hogy baj van??? Egy életnek nem úgy kell kezdődnie, hogy baj van! Egy kisbaba érkezése boldoggá kell tegyen 2embert -és azok családját úgy mellékesen, bár az utóbbi nem feltétel. Na mindegy ez az én álláspontom.
17.39-nek:
Hű, akkor most soroljam az értékeket, amiket én fogok neki tanítani? Rendben, megpróbálom:
Az élet tisztelete.
A felelősségvállalás.
A másik akaratának a tisztelete.
A szeretet, elfogadás.
Ezek röviden, a sok-sok többi mellé.
Nekem egy baba már akkor élet, mikor megfogan. Mire kiderül a terhesség, addigra már dobog a szíve.
Én értéktelen embernek tartom azt, aki vágóhídra küldi a nőjét, mikor az bekapja a legyet, mert számára ez egy fájdalom mentes megoldása egy problémának. Erős vagyok, erősebb, mint sok más nő, én nem hagytam magam. A gyerekem életét választottam, mert szerintem az ő élete sokkal fontosabb azoknál a felszínes értékeknél, mint amiket itt valaki felsorolt. Nem fogok soha ilyen önző módon élni, hogy ölök magam miatt.
Nem kellett volna neki megmondani? Miért? Ott volt, amikor ő maga nem vigyázott és direkt, készakarva megtette azt, amit kértem, hogy ne tegye, mert gyerek lesz belőle.
A lelkiismeretem nyugodt, hisz a kicsi itt ficánkol bennem, megőriztem és vigyázok rá. Nekem ő a legfontosabb, a másik, akinek csak könnyíteni kellettem a lelkiállapota nem érdekel.
Megtettem azt a könnyítést, hogy nem keresem és nem kérek tőle semmit. És tudod mit? Büszke vagyok rá, és még pár ilyen komment, még büszkébb leszek, mert van mire. Menekülés és gyilkosság helyett vállaltam a következményt anélkül, hogy mást bajba sodortam volna, hisz megtehettem volna azt is.
Azt hiszem kezdek egyre tisztábban látni, pláne azt, hogy ki a férfi kommentelő és ki a nő. Tényleg jó látni más véleményeket is.
17:39 vagyok
Nekem nem kell sorolnod semmit, sem magyarázkodnod. Magadnak kell bizonyítanod, meg a gyerekeknek.
Bár nem bántó szándékkal volt, de elhiszem hogy nem esik jól...csak a véleményemet írtam le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!