Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Teherbe ejtett, majd lelépett....

Teherbe ejtett, majd lelépett. Tényleg én vagyok a hibás? Bővebben lenn.

Figyelt kérdés
Nem szerelem volt közöttünk, csak testiség. Én szóltam, hogy nem szedek gyógyszert, muszáj lesz neki vigyáznia, nem így lett, lett egy baba. Mikor szóltam neki, hogy baj van, akkor olyan durván reagált, amire nem számítottam, még találkozni sem akart, tényleg aljas módon viselkedett, szerinte én pszichopata vagyok, meg így akarom az életét ellehetetleníteni és a többi. Azóta nem hívtam, nem kerestem, a baba nemsokára meg fog születni, de engem bánt ez az egész. Tényleg én hibáztam? Igen, abban igen, hogy a védekezésről nem gondoskodtam megfelelően, de a babát vállalom nélküle, nem szálltam a nyakára, nem lesz bírósági per, se semmi, ezt még az elején elmondtam neki, mikor a terhességet közöltem. De jogos a viselkedése? Bánt, amiket rólam állított és szerintem azóta is ez a véleménye. Ha nem keresném 10 évig, utána összefutnánk, akkor is azt mondaná, hogy én leselkedem utána. Hogy tudnám helyre hozni a becsületemet?
2012. márc. 26. 08:06
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudsz mit tenni. Igen, abban valóban te (is) hibáztál, hogy nem védekeztetek. De ha mondtad neki, hogy nem szedsz gyógyszert, akkor tisztában volt ő is, hogy benne van a pakliban, hogy baba lesz belőle. Innentől fogva a viselkedése BUNKÓ! Ha ő így állt hozzá, akkor te akármit csinálhatsz, az ő hozzáállása úgysem fog változni. De attól, hogy így viselkedik, még ugyanúgy köteles ő is gondoskodni a babáról (ha megtartod), tehát jogosan kérheted tőle a gyermektartást, ami nem neked jár, hanem a születendő gyermeketeknek. Akármennyire veri az ülepét a földhöz, ő is ott volt mikor a baba fogant, tehát viselje a következményeit. Ha annyira nem akart gyereket, húzott volna gumit...
2012. márc. 26. 08:14
 2/32 A kérdező kommentje:

A gumit én is ajánlottam neki így utólag. :)

Nem akarom, hogy bárki megtudja, hogy ő az apa. Elég erős szégyenérzet van bennem a helyet miatt és félek, ha perre vinném, akkor ismét kapnék tőle. Nem bírom a lelki terrort és kerülném ezt a helyzetet. A reakciója után meg pláne. Igazából nem akarok én tőle semmit. A gyerek fel lesz nevelve és már most imádom, de őt nem szeretném az életemben tudni. Csak a becsületem... azért sírok, mert sok ember előtt lejáratott.

2012. márc. 26. 08:18
 3/32 anonim ***** válasza:
100%
Én nem tudom, hogy amúgy milyen ember vagy, hiszen nem ismerlek. De aki ismer és szeret, az úgyis úgy szeret ahogy vagy, a hibáiddal, tévedéseiddel együtt. Lehet, hogy esetleg olyan emberek, akik szeretnek nem fognak örömükben tapsikolni és vállon veregetni, de azt is csak azért, mert téged féltenek és sajnálnak. Ezek előtt az emberek előtt nem fog tudni lejáratni téged ez a "drága, tökéletes" "férfi", mivel tudják, hogy milyen vagy. Akik előtt meg lejárathat, azok az emberek nem is kell, hogy fontosak legyenek a számodra, hiszen egy tettből nem lehet megítélni, hogy ki milyen. Elhiszem, hogy nem érzed jól magad a helyzet miatt, hiszen ha belegondolsz tényleg felelőtlenek voltatok (DE MINDKETTEN, NEMCSAK TE!), de attól még a múltat nem lehet meg nem történtté tenni. Úgyis az idő fog igazolni vagy téged, vagy a baba apukáját, hogy kinek van igaza. Addig is fel a fejjel és ne sírdogálj, mert a kisbabád megérzi a szomorúságot.
2012. márc. 26. 08:42
 4/32 A kérdező kommentje:

Már nem sírok, mostanában megnyugodtam. A baba mindig megvigasztal. Már akkor erős kötődés volt köztünk, mikor megfogant, elég hamar észrevettem, hogy ő útnak indult. :)

Még a soron következő havimnak sem jött el az ideje és már tudtam, hogy ketten vagyok. :)

A tévedés is fáj, hogy vele kapcsolatban ekkorát tévedtem, mert más embernek hittem. Embernek hittem.

Az ismerőseim, a szűkebb, tudják mi a helyzet, nem ítélnek el, csak maga ez a pitiáner eljárás, amivel megpróbált kicsinálni, ezt nem tudom feldolgozni.

Miért kellett??? Én benne lettem volna szerintem abban is, hogy normálisan tartsuk a kapcsolatot!

Igen, én döntöttem úgy, hogy megtartom a babát, de felelőssége neki is lett volna, nem szabadott volna csak rám hagyni a döntést és még belém is rúgni. Ugye? :(

2012. márc. 26. 08:50
 5/32 anonim ***** válasza:
100%

Az én véleményem: tök mindegy, hogy szerelem is van e vagy csak csupán szex, ha ÉN nem akarok gyereket, akkor nem bízom magam rá egy férfira sem, hogy védekezzen! Igen, te is hibás vagy és ő is.

Az, hogy jogos e a viselkedése... te magad írtad, hogy nem volt szerelem csak testiség. Azt vártad, hogy ha terhes leszel tőle majd egyből 180 fokot fordul vele a világ és vállalja a babát? Nem az 1800-as években élünk, hogy köteles elvenni feleségül stb

2012. márc. 26. 09:19
 6/32 anonim ***** válasza:
51%
Örülhetsz, hogy nem vagytok házasok, és megszabadulsz tőle. Egy ilyen pasi csak elrontana mindent.
2012. márc. 26. 09:36
 7/32 A kérdező kommentje:

9:19-re

Nem akartam, hogy vállalja, nem akartam, hogy a nevére vegye, nem akartam gyerektartást, se semmit.

De ez a viselkedés engem meglepett. Az emberségbe nem az tartozik, hogy feleségül vegyen, hanem az, hogy felvállalja ő is, megkérdezze, van e szükségem valamire (amúgy nincs), stb.

Nem kellett volna, hogy látogassa a gyerekét, se semmi. De az, ahogy bánt egy terhes nővel, aki az ő gyerekével várandós, az szerintem durva. És arra vagyok nagyon kíváncsi, hogy más véleménye szerint, csak azért, mert nem tervezett gyerek, azért van e joga így viselkedni.

Ha valaki megmagyarázza nekem, logikusan és elfogadhatóan, hogy van, akkor megnyugszom.

De nem érzem úgy, hogy kiérdemeltem. Mondom, még egy baráti viszony fenntartásában is benne lettem volna akár, ha ő úgy gondolja.

2012. márc. 26. 09:47
 8/32 anonim ***** válasza:
Fölösleges itt baráti viszonyt keresni. Ha megteheted, neveld egyedül, aztán pár év múlva rendeződhet az életetek (baba+ Te), ha megismersz egy felelősségteljes férfit. Sok nő nevel egyedül gyereket, nem kell senkinek az orrára kötni, hogy hogy indult az egész. Ha az abortusz nem merült fel, akkor végig kell csinálni, és sok örömöd is lesz a nehézségek mellett. Arról ne álmodozz, hogy 10 év múlva újra Rátok talál stb.. Az legyen a célod, hogy magadnak és a babának stabil, biztos hátteret adjál. Próbáld lelkileg ezt a helyzetet feldolgozni, és ne érezz önvádat, haragot, bűntudatot.
2012. márc. 26. 10:06
 9/32 A kérdező kommentje:

Ja, még valami, csak hogy tiszta legyen a kép:

én már nem akartam több gyereket, már van sajátom. Nem terveztem az életembe ismét éjjeli ébrenléteket és kakis pelust. :)

Mert ez is a vádak között volt, hogy biztos így akartam még egyet szülni, pedig nem vagyok annyira ostoba, hogy szánt szándékkal terhes legyek egy bizonytalantól.

2012. márc. 26. 10:27
 10/32 anonim ***** válasza:

Igen te vagy a hibás,mert ha csak testiség akkor igen is neked kellett volna rajta lenni a védekezésen.(Nemcsak a baba hanem betegségek miatt is) Ha nem is úgy ,hogy te szedsz gyógyszert,hanem addig nem engedni neki behatolást amíg nincs rajta gumi. Nem 15-16 éves lány vagy aki olyan felelőtlen,hogy nem fontos vagy úgyse leszek terhes.Ne haragudj, de ilyen kapcsolatba ha becsúszik egy baba akkor ez várható. Azon meg főleg nem háborodhatsz fel,hogy így viselkedett ,mert gondolom te se ültél le vele megbeszélni,hogy mi legyen a gyerekkel, ő szeretné e stb.

Azért a pasiknak is van szívük. Nem hiába csak testiséget akart. Gondolom neki is fontos lesz a későbbiekben,hogy olyan nőtől legyen gyereke akit szeret.

Sőt manapság nem ritka már ,hogy így akarják a pasit megtartani, vagy eltartatni magukat stb.

Vállaltad egyedül a babát, akkor hagyd az apát élni. Éld az életed, majd lesz olyan aki szeretni fog és imádja majd a gyermeked. A biológiai apával meg ne foglalkozz.

2012. márc. 26. 11:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!