Mit szóltok ezekhez a nevekhez? Nagy segítség lenne!
Ez az első babám, és nagyon bizonytalan vagyok a neveket illetően, már több is volt ami tetszett, de aztán mégis elvetettük, félek hogy esetleg névadás után jövök rá hogy nem ezek a megfelelő nevek. Mi a véleményetek?
Ha lányunk lesz Penelopé Málnának szeretnénk hívni, ha fiú akkor Noel. A vezetéknév Benedek.
És van még egy listám, választanátok hogy nektek melyik tetszik a legjobban esetleg melyik nem tetszik?
Lány: Alíz, Dorina, Elizabet, Emma, Emília, Gvendolin, Kendra, Leila, Málna és Penelelopé.
Fiú: Dilen, Martin, Márk, Morgan és Noel.
Előre is köszönöm a segítségeteket!
Benedek Barnabás ?
Benedek Boglárka ?
Semmiképpen nem adnám a kislánynak ezt a nevet, hogy Penelopé Málna. Leírva is meghökkentő, kimondva meg...
Van egy kis Málna ismerősöm, csak simán ez a neve, mert az anyukája érezte, hogy túl különleges már így magában is.
A Benedek egy magyar név, van latin eredetije is , de így van magyarosítva. Nem illik mellé egy ennyire külföldi név + még a Málna.
De biztosan te is érzed, hogy így együtt a három azért sok(k).
Ha a Málna névhez ragaszkodsz jobban, legyen Benedek Málna.
Sokkal jobban meg lehet vele barátkozni, mint a Benedek Penelopé névvel.
Én pedagógus vagyok, sok különleges névvel találkoztam már, de a Penelopé még nekem is sok...
Minden névválasztásban meg szoktam találni a pozitívumot, ez az első eset, hogy akárhogy akarom, nem megy.
Mindig egy ismerős kislány jut az eszembe, Ő Schönléber Euridiké, és még életében nem szólította így senki, ráadásul minden bemutatkozásnál kínban van.
A csúfolással kapcsolatban tökéletesen igazad van, de szerintem külön kategória a csúfolható és a viselhetetlen név.
Amúgy a Málna második névnek nem rossz, ha akarja, használja, ha nem akarja, nem használja.
A felsorolt lánynevek közül nekem a Elizabet, Emma, Emília teszik, de legjobban az Elizabet. A Kendra sem lenne rossz, de ahhoz meg nem megy a Málna.
Bár kimondva A Benedek Emma Málna a legjobb.
A fiúnevek listája kicsit rövid :-)
A Dilen és A Morgan kiesik, magyar vezetéknévhez olyan "megcsináltnak" tűnnek. A Martin, Márk, Noel nem rossz, de a Benedekkel kicsit kemények.
Próbálj meg magánhangzóval kezdődő neveket is keresni, mert a a vezetéknevetek mássalhangzóra végződik, és úgy jobb lenne az összhatás.
Bocs, ha hosszúra sikerült.
Nagyon nagyon szépen köszönöm a segítségeteket, várom továbbra is a véleményeket! Már szóltam a férjuramnak hogy újra át kell beszélnünk a név választást...megint! :-( Annyira nehéz.. De hálás vagyok magamnak hogy felettem ezt a kérdést nektek, sokat tanultam!
A Málna nevet önmagában nem szeretném, mert egy felnőtthöz tényleg nehéz elképzelni. És azért van kevesebb fiú mert nagyon nehéz olyat találni ami tetszik is, így is örültem hogy találtunk párat! Holnap derül ki hogy fiú lesz-e vagy kislány! :-)
A Penelopé mondjuk nekem sem tetszik, de nem is ez a kérdés, és tényleg nem tetszhetnek mindenkinek ugyanazok a nevek, a Penelopé inkább azért nem túl jó, mert a Benedekhez nem illik.
Fiunevekből a Márk tetszik nekem, a lányevekből meg talán az Emma.
Bocsi előre is, nem akarlak megbántani, de szerintem a Málna-Bodza, meg hasonló nevek olyan idétlenek. Már jóhogy nem Cseresznyének meg Meggynek neveznek egy gyereket... Lehet ez csak az én véleményem.. ilyen növénynevekből még talán pár virágnév oké, de szerintem legyen a rózsa a rózsa meg az ibolya az ibolya egy kislány meg legyen Kata, vagy Eszter vagy... valami szép lánynevű... Emma vagy Alíz. Pl. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!