Van itt olyan aki szült már egyszer, és retteg a szüléstől? Abortuszt választana ezért?
Szia!
Nekem a szülés egész gyors volt, mert 6 óra alatt meglett a fiam, csak volt egy kis probléma. Későn derült ki, hogy a nyakára 2* rátekeredett a köldökzsinór és ez illetve a vállai nem engedik kibújni. Ekkor már a feje beszorult a legrosszabb helyre és a szívhangja is vacakolt. Már készítettek volna elő sürgősségi császárra, amikor az egyik szülésznő közölte, hogy nincs rá idő (ekkor már 4 szülésznő és 2 orvos volt ott). Sikerült 2 szülésznőnek kinyomni belőlem a 4 kilós fiamat. Szegénykémnek az egész feje véraláfutásos volt, mindkét szeme bevérzett, de élt és teljesen egészséges lett! Én egy "kicsit" megsínylettem, mert olyan szinten szétszakadtam, hogy a doki szerint ott helyben kellett nekem egy új hüvelyt csinálnia, 2,5 órán át varrt össze. A hasam kék-zöld lett és ráadásul a nyomástól valami "elszakadt", mert kb. a gyomrom magasságában azóta is van egy mélyedés, ami 2-3 hétig úgy fájt, mintha kést forgattak volna benne (ma már csak bele-bele nyilall). A varratok egy része "természetesen" idő előtt kiesett és a seb sem gyógyult gyorsan, begyulladt így legalább újból és újból élvezhettem a varrás csodáit... Vizelési ingert egy hónapig nem éreztem, ez mondjuk felesleges is lett volna, mert amúgy sem tudtam tartani és mindig bepisiltem, a nagyvécézés pedig 3 hónapig felért egy kínzással, mert úgy éreztem, hogy azonnal szétreped a medencém és olyan csontjaim is fájnak, amik nincsenek is. A szexre pedig még fél évig gondolni se bírtam nem hogy próbálkozni. Soha nem leszek már a régi, de 7-8 hónap alatt egész jól helyrejöttem.
Lassan 2 éve, hogy szültem és a sors illetve egy a gyomromra húzódó vírus miatt nem felszívódó fogamzásgátló tabletta úgy hozta, hogy ismét babát várok. Most vagyok 9 hetes és legkevésbé a szüléstől tartok. Inkább azon izgulok, hogy a kicsivel minden rendben legyen! Nem tudnám azért elvetetni, mert az előző szülésem ilyen volt. Ő nem tehet erről. Megbeszéltük az orvossal, hogy nem lenne jó megint ilyen sérüléseket szerezni (főleg, hogy nem teljes a gyógyulás sem), ezért ha rizikósnak tűnik a hüvelyi szülés, akkor császár lesz.
Szia!
Nekem is nagyon nehez szulesem volt. 25 orat vajudtam.Raadasul az en fiam is 4 kg volt.
Nalunk se volt esemenytelen a szules,hiaba nyomtam mindig visszacsuszott. Vegul fogo lett. Nagyon aggodtam,hogy baja lett de szerencsere egezsegesen szuletett.
Juliusba lesz 3 eves oktoberre varjuk a kistesot.
Nekem is allandoan hanyingerem volt a fiammal az elso trimeszterbe,reggel-delben-este.
A mostani terhessegem ilyen szempontbol meg rosszabb. Sokkal rosszabbul vagyok mint a fiammal, most mar hanynom is sikerult.
De ezeket a kellemetlensegeket lehet orvosolni.
Tudtommal van otthon olyan homeopatias bogyo ami enyhiti a hanyingert.
A szulesnel pedig kerhetsz epiduralis erzestelenitest. De ugy olvastam itt,hogy most mar a csaszart is meg lehet beszelni a dokival.
A "tudtommal otthon"-t ugy ertem,hogy Magyarorszagon.
Mert en kulfoldon elek.
Én is félek a szüléstől, de azért mert tavaly 22 hetesen halva született a kislányom. Félek, hogy megint gondok lesznek. Abortuszt viszont soha nem választanák ezért. Már annak is örülök, ha legalább egy gyerekem lesz, bár többet szerettünk volna.
(24 hetes kismama)
Én a negyedikkel vagyok épp terhes és nagyon félek, de nem választanék abortuszt, pedig a harmadikommal brutális volt a szülés. De az elmúlik és a gyerek kárpótol mindenért.
Most komolyan! Pár óra szenvedés megéri a gyilkosságot? Kibírom. Max üvölteni fogok. Na és?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!