Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Van itt olyan aki szült már...

Van itt olyan aki szült már egyszer, és retteg a szüléstől? Abortuszt választana ezért?

Figyelt kérdés

2012. márc. 14. 08:34
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
Hát szerintem ilyen nincs, mert akkor védekezik, nem akar teherbe esni. Én pénteken szülök, ha minden igaz indítják, nagyon félek, sőt rettegek, de soha nem vetetném el emiatt-sem. Bár nem volt abortuszom, de gondolom azért az sem egy kellemes dolog, az is fáj valamennyire, ha más nem a szíved, életed végéig.
2012. márc. 14. 09:54
 12/37 anonim ***** válasza:
46%
Ja, így már értem. Beszélj az orvosoddal, meséld el neki, és kérj császárt. Ha nem akar akkor beszélj pszichológussal, ő ad róla papírt, hogy császározzanak. Emiatt ne izgulj!
2012. márc. 14. 09:57
 13/37 anonim ***** válasza:
hát,kicsit fura a kérdés...nekem van egy 3 éves fiam,és most úgy néz ki,hogy lesz egy tesója a születésnapjára:) akartuk,de gondolkodóba estem,és a szülés minden pillanatára emlékszem és rettegek,nem volt nehéz hosszú szülés,sőt,mindennel együtt 4 óra alatt kint volt,viszont a fájdalom...az iszonyat,és nálam ezt sajnos senki nem törölte ki,nemhogy jó anyánk...ettől viszont ilyet nem csinálnék,emiatt,kibírtam valahogy,ezt is ki fogom,legfeljebb kérek epidurális érzéstelenítést!csak ezen gondolkodom,abortusz eszembe sem jutna,azt másnak találták ki.
2012. márc. 14. 10:22
 14/37 anonim ***** válasza:
100%

Az éljen szexuális életet aki utána tudja vállalni a felelősséget a gyermekéért. És az nem abortuszt jelent.

Nekem is nagyon fájt a szülés, nem tervezett baba volt. Nagyon odafigyelek, hogy ne csússzon be, de ha megtörténne el nem vetetnem a saját gyerekem. Előbb vágnám le a karom.

2012. márc. 14. 10:22
 15/37 anonim ***** válasza:
50%

"Az éljen szexuális életet aki utána tudja vállalni a felelősséget a gyermekéért. És az nem abortuszt jelent."

Mielőtt valaki ilyet ír, gondolkodjon el egy kicsit előtte.

Mondjuk adott egy család 3 kicsi gyerekkel. Egyelőre nem engedhetnek meg maguknak még egy babát, de remélik, hogy egyszer majd újra belevághatnak, így a meddővé tétel nem jöhet szóba.

Szerinted évekig ne szexeljenek, mert ugye 100%-os védekezés nincs?!

Tudod hány csonka család lenne így? Mutass már egy férjet, aki képes a bizonytalan ideig tartó önmegtartóztatásra.

Védekezni természetesen kell, ez a minimum. De ha becsúszik egy terhesség, akkor mérlegelni kell, mépedig kőkeményen. Tuti nem hagynám még egy baba miatt nyomorogni a gyerekeimet, és vannak helyzetek, amikor éppen az abortusz a felelős döntés.

Ettől függetlenül a kérdezőnél nem ez a megoldás. Nála elég lenne az eda, vagy a császár, mert Ő nem a gyerekvállalástól fél, hanem a szüléstől.

Az orvos válaszadónak meg üzenem, hogy nyugodtan körberöhöghet, de a harmadik gyerekem éppen szabályosan szedett fogamzásgátló mellett született.

2012. márc. 14. 10:46
 16/37 anonim ***** válasza:
24%
Biztosan én gondolom hülyén, de azért szoktam azt mondani, hogy ilyen fiatalon (mert ugye 19évesen szültél először), miért nem él még az ember lánya és már ha érett az anyaságra, akkor vállal gyereket. Akkor biztosan nem tennél fel ilyen kérdéseket. Ne haragudj, de hallottam már olyat, hogy valaki azért nem vállal még egy gyereket, mert fél, hogy anyagilag nem tudna neki mindent megadni. De olyat még sosem hallottam, hogy valaki a szülés fájdalma miatt ne vállalna még egy babát. Sőt, ami számomra még durvább, hogy emiatt fordul meg az abortusz a fejében.
2012. márc. 14. 11:38
 17/37 anonim ***** válasza:
52%
Nem azt mondtam, hogy lehetetlen, hanem azt, hogy ha valóban ennyi ilyen eset lenne, akkor a védekezésnek körülbelül 30%-os efficienciája lenne.
2012. márc. 14. 11:40
 18/37 anonim ***** válasza:

"és még mielőtt valaki leírja, hogy nincs száz százalékos védettség, meg fogamzásgátló mellett csúszott be, akkor körberöhögöm."

Egészen pontosan ezt írtad. Én elhiszem, hogy néhányan hazudnak a témával kapcsolatban, meg azt is el tudom képzelni, hogy védekezésként vélekedtek mondjuk a megszakításos módszerről. De sajnos tényleg sokan vagyunk, akik valós védekezés mellett estek teherbe. Csak ezen az oldalom nem egy olyat találsz, akinek a biztonságosnak mondott hüvelykúp mellett sikerült.

2012. márc. 14. 11:49
 19/37 anonim ***** válasza:
52%
Hát igen, akkor a baj ez: a hüvelykúp maximum kiegészítő védekezésnek jó - ezt minden felelős nőgyógyásznak el kell mondania a hozzá fordulóknak.
2012. márc. 14. 11:51
 20/37 anonim ***** válasza:

Még valami az eszembe jutott.

Itt nyilván olyanok tesznek fel kérdést, akiknek ténylegesen sikerült védekezés mellett teherbe esni. Ebből azért nem szabad statisztikát készíteni, mert olyan nem fog kérdést kiírni, aki védekezés mellett nem lett terhes, mert ennek nincs hírértéke, és nem von maga után kérdéseket.

2012. márc. 14. 11:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!