Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Van itt olyan aki szült már...

Van itt olyan aki szült már egyszer, és retteg a szüléstől? Abortuszt választana ezért?

Figyelt kérdés

2012. márc. 14. 08:34
1 2 3 4
 1/37 anonim ***** válasza:
100%
pff.. én is félek a szüléstől, szerintem mindenki.. de hogy ezért abortuszra menjen valaki, az eléggé hogy is mondjam.. undorító? akkor minek vállal gyereket, ha nem akar szülni?
2012. márc. 14. 08:37
 2/37 anonim ***** válasza:
100%
Szültem már, a tudatalattimban benne van, hogy fájt, de nem emlékszem a fájdalomra, a memóriánk töröl. Természet anyánk úgy rendezte, hogy ne emlékezzünk a fájdalomra, mert akkor talán egy nő sem szülne újra:) Nagyon szeretnék még babát, bár veszélyeztetett terhesként kellett végig vinni az egészet, de megérte. Érdekes, mert én először szültem, mégsem rettegtem, hogy mi fog rám várni, természetesnek tűnt az egész. Abortusz soha nem választanék, ha lenne döntési lehetőségem.
2012. márc. 14. 08:45
 3/37 A kérdező kommentje:
3éves a lányom,én 22 vagyok. Az itthonit is számitva 16órát szenvedtem ,és megkellett inditani a szülést(rendszertelen fájások).Elvesztettem az ön kontrolomat egybe folyt az egész szünet nélkül fájt.... 5 órán át orditottam.. nem voltam biztos benne hogy túl élem.. az utolsó ultra hang elmaradt,és nem tudtuk hogy 4kg-os baba lessz.A végénél vacum segitett mert sz@rt nem ért a nyomásom.Anyukám 3-at szült,erős nő.Ma is azt mondja hogy ne vállaljak be több babát.Most depis vagyok mert terhes lettem,egész nap csak hányok ,és zokogok..
2012. márc. 14. 08:52
 4/37 A kérdező kommentje:
Én arra vagyok kiváncsi hogy aki hasonlót élt át .. mit tenne?
2012. márc. 14. 08:52
 5/37 anonim ***** válasza:
100%

Abortuszt? Ugyan már, komolyan kérdezed? Azt el tudom képzelni, hogy valaki retteg a szüléstől és nem akar soha többé gyereket, de hogy csak ezért elvetesse? remélem nincs ilyen.

Komolyan nem vagyok abortusz ellenes és hiszem, hogy egy nőnek joga van dönteni a saját teste felett...de basszus ezek a kérdések amik itt mennek mostanában (nyilván régebben is csak akkor nem olvastam), hogy 5 hónaposan elveszik-e a babát vagy szüléstől való félelem miatt abortusz és egyebek...na kezdenek meggyőzni, hogy nem hiábavaló a szigorítás.

2012. márc. 14. 08:54
 6/37 anonim ***** válasza:
100%

Ami a félelmedet megilleti teljesen jogos, de csak, hogy jobb kedvre derítselek nagyon sok olyan nőt ismerek akik az első horror szülésük után könnyen szültek.

Illetve ismerek olyat is, akinek rettenetes szülése volt és nem csak az anyai oldalról nézve. Mert iszonyat hosszú és fájdalmas volt, de még a baba is majdnem meghalt. napokig élet halál között lebegett mély-altatásban és az anyuka nem tudta sokáig, hogy egészséges lesz-e (az lett szerencsére).

A szülés olyan trauma számára, hogy testi tüneteket okozott és még mindig nem tud róla beszélni, de mégis terhes és eszébe nem jutott, hogy elvetesse.

2012. márc. 14. 08:57
 7/37 anonim ***** válasza:
100%

Ami Anyukádat illeti kicsit furcsállom, hogy 3 gyerek után ilyet mond, hiszen tényleg gyakori, hogy a második baba hamarabb, egyszerűbben születik meg. Megértem, hogy aggódik miattad, de hogy arra akar rábeszélni, hogy az unokáját elvetessed, nekem elég bizar :(

Szerintem inkább válaszz egy normális orvost, aki figyel rád, figyel a baba méreteire, el tudod mondani neki a félelmeidet. Szerintem ma már nagyon ritkán vakuumoznak/fogóznak. Sokkal egyszerűbb a császár.

Ha már átélted egyszer az anyaságot és megadatott, hogy a babódnak kistestvére legyen, egy bizonytalan rossz miatt ne foszd meg ettől...

2012. márc. 14. 09:08
 8/37 anonim ***** válasza:
100%
Én mondjuk ha ennyire rettegnék a szüléstől, inkább védekeznék, minthogy megölöm a saját gyerekem.
2012. márc. 14. 09:19
 9/37 anonim ***** válasza:
100%

Azt tudom elképzelni, hogy valaki szült már egyszer, és retteg tőle, ezért effektív védekezést választ.

Nem vagyok abortusz ellenes sem, de orvos igen, és még mielőtt valaki leírja, hogy nincs száz százalékos védettség, meg fogamzásgátló mellett csúszott be, akkor körberöhögöm. Ha annyi terhesség lenne fogamzásgátló és védekezés mellett, mint ahányról naponta itt beszámolnak, akkor senki nem javasolná egyik módszert sem.

A kérdésedre válaszolva: édesanya vagy, kettőé is most már. Van már egy gyermeked. Nekem volt abortuszom is, most épp babát várok. Azt hiszem, az abortusz lelki kínja sokkal durvább volt a szülésnél, bár a szülés még előttem van. De pár hét, és eljön az is. Egy élet van benned, a te félelmeid miatt elvetetni, és eldobni nem védhető álláspont, számomra, bár ítélkezni borzasztóan utálok. Értem, hogy vannak indokai az abortusznak, és meg is értem, vannak nehéz helyzetek. De gondolkozz el picit. A második szülés általában amúgy is könnyebb, és ha még így sem akarod, akkor kérj EDA-t, illetve keress fel egy pszichológust, aki az előző rossz élményeket segíthet feldolgozni.

Sok sikert, sok erőt a döntéshez és sok boldogságot a babához, ha úgy döntesz, megtartod. :)

2012. márc. 14. 09:19
 10/37 anonim ***** válasza:
90%
Én szinte végighánytam az egész terhességemet és pánikbeteg lettem, folyton attól féltem, hogy valami baja lesz a babámnak. Szülés előtt 2 héttel be is kerültem a kórházba, terhességi toxémiám volt, magas vérnyomás, plusz pulzus, fehérje a vizeletben, nap 3 vérnyomáscsökkentőt és szívritmus szabályozót szedtem. Nálam is indítottak az extrém magas vérnyomásomra való tekintettel. Félig öntudatlan állapotban vittek császározni, mivel természetes úton nem tudtam volna megszülni a fiamat. Akkor megfogadtam, hogy soha többet nem szülök. Aztán most másfél éves lesz a fiam és szóba jön, hogy később, lehetne majd kistestvére.:) Félek, nagyon egy újabb szüléstől, de csak azért nem vetetném el. Benne van a pakliban, hogy az is nehéz lesz, de az is, hogy sokkal könnyebb.:)
2012. márc. 14. 09:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!