Megtartanátok a babát?
Van egy 2 éves kisfiunk.Jól megvagyunk a párommal,beszéltünk is még egy gyerekről már.Anyagilag nem állunk túl jól,nincs hiteles ház vagy ilyesmi,de a rezsi meg stb.miatt nem túl könnyű.Lényeg,hogy nem túl jó az időzítés.
Köszi szépen,hogy a miért nem szedsz gyógyszert,vagy gumi stb kioktató szövegektől megkíméltek,elég lelki megpróbáltatás ez anélkül is.
Én is az mellett szavazok, hogy nincs olyan elháríthatatlan nagy gond nálatok, ami akadályozna egy újabb, vagy esetleg 2 újabb gyerek tervezésében. Én egy kicsit más oldalról közelítem meg a dolgot. Okkal történnek ilyen dolgok. Az Isten, vagy a sors, vagy ki miben hisz, azt az újabb feladatot szabta rátok. Ez a kisbaba titeket választott, mert vszínűleg látta, hogy megfelelően fel tudnátok neveli. Egy jó közmondás: Egy ember csak pont annyi súlyt/helyzetet kap, amennyit még fel tud dolgozni.
Ezt úgyis felfoghatjátok, hogy csodababa. Hiszen mennyi volt az esélye annak, hogy pont azon az éjszakán lesz belőle baba????Ezért csoda.
Minden döntés pozitív és negatív dolgot is hordoz magában. Egy ismerősömék azért nem vállalnak 3. gyereket, mert azt mondják hogy a másik kettőtől vennék el az anyagi kereteket. Ez hülyeség, hiszen csak a saját személyes megszokott kis úrigazdag életüket akarják élni.
Mindkét döntés nagyon nehéz és mindkettőnek nagyon komoly következménye lesz. Bizz az Istenben, magatokban és dönts helyesen, vállald, hogy a "jófajta" magyarok ne haljanak ki.
Majd írd meg, hogy döntöttetek!
Én megtartanám az alapján, amiket írsz, szerettetek is volna még egy babát, nem olyan vészes az anyagi helyzetetek, biztos még sokmindent örökölhet a tesótól is a kicsi.
A mi fiunk 15 hós volt mikor megfogant a testvére. Egyszer fordult elő, hogy nem védekeztünk, kifejezetten nem terveztünk babát, de úgy voltunk vele, hogy ha már így alakult, és tudtuk, hogy benne van a pakliban, hogy teherbe esek, természetesen megtartjuk, meg sem fordult a fejünkben, hogy nem.
De természetesen nektek kell a végső döntést meghozni, én csak a kezdő kérdésedre válaszoltam, hogy mit tennék én a helyzetedben.
A kioktatókkal meg ne foglalkozz, nincs jobb dolguk, ők biztosan mindig hatszor átgondoltak mindent, mielőtt cselekedtek volna, és mindig tökéletes és átgondolt döntéseket hoznak, sosem hibáztak :).
Kissé morbid, egy másik témában írta ezt az egyik fórumozó, de nekem erről ez a kérdés jutott eszembe. Biztosan le leszek pontozva, de akkor is bemásolom, mert úgy érzem idevág.
"Bemegy a nődokihoz az anya a kis gyerekével, hogy abortuszt szeretne, mert túl kicsi lesz a korkülönbség és nem fogja tudni mindkettőt ellátni. A doki meg felajánlja, hogy megöli a már megszületettet, mert akkor több idő marad pihenni a másik gyerekre..."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!