Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Megtartanátok a babát?

Megtartanátok a babát?

Figyelt kérdés

Van egy 2 éves kisfiunk.Jól megvagyunk a párommal,beszéltünk is még egy gyerekről már.Anyagilag nem állunk túl jól,nincs hiteles ház vagy ilyesmi,de a rezsi meg stb.miatt nem túl könnyű.Lényeg,hogy nem túl jó az időzítés.

Köszi szépen,hogy a miért nem szedsz gyógyszert,vagy gumi stb kioktató szövegektől megkíméltek,elég lelki megpróbáltatás ez anélkül is.

2012. márc. 6. 13:08
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
89%

Teljesen megértelek.Tényleg nagy a lelki teher ilyenkor.De én abba gondolnék bele ha nemtartanámmeg,hogy álandóan azon agyalnékmilyen lenne apofija most lenne 1 éve stb...Ezsokkal megterhelőbb lenne nekem lelkileg.

A férjemnek van egy nagyon jó mondása éppen ideillik."Mindíg van valahogy és a valahogy midíg jól végződik.Hisz szeretlek"Hátazt kell mondanom igaza van.

Remélem tudtam segíteni

2012. márc. 6. 13:29
 12/30 anonim ***** válasza:
92%

A húgom spirál mellett esett teherbe, úgy, hogy akkor volt 4 hónapos a kislányuk. Anyuéknál laktak, tesómnak nem volt munkája, csak gyest kapott, a gyerek apjára meg nem nagyon lehetett sajnos számítani semmiben(hosszú történet, és lényegében nem tartoznak a részletek a tárgyhoz).

Szóval úgy döntöttek elvetetik, mert anyagilag egyáltalán nem fért bele akkor az újabb jövevény. Ez már évekkel ezelőtt történt, de a húgom a mai napig azt mondja, hogy még mindig nem dolgozta fel igazán, hogy elvetette azt a picit, és bár tudja, hogy ésszerű döntést hozott, nagyon megviselte a lelkét.

Szóval azt kell mérlegelni, hogy mennyire vagy lelkizős típus, és hogy tényleg annyira nehéz helyzetbe kerülnétek-e anyagilag, ha a másik pici megszületne. Én azt mondom, de ez az én véleményem, hogy ha csak nem kell komoly megszorításokat bevezetni a 2. baba miatt (értem ezalatt, hogy alapvető dolgokat nem tudnátok megvenni), akkor én megtartanám.

2012. márc. 6. 13:48
 13/30 anonim ***** válasza:
86%
Védekeztetek? Bár, ha azt nézem, hogy azok a válaszok le lettek pontozva, akik a védekezésről írtak, akkor nem hiszem, hogy kellőképp odafigyeltetek rá!
2012. márc. 6. 13:55
 14/30 anonim ***** válasza:
62%

Mi jelentősége van, hogy védekeztek-e vagy sem? Más lesz a válaszod ha védekeztek? Nem hinném...

Nekem a 3 babámból 2 védekezés ellenére lett: egyik spirálos, másik naptár+megszakítás. A húgom szintén spirálos baba, a férjem pedig azzal nem foglalkozott, hogy anyósom gyógyszert szed.

Nincs 100%-os védekezési mód, benne van a pakliban, hogy ha szexuális életet élsz, akkor teherbe eshetsz. Bármikor. Nem kell ahhoz feltétlenül rosszul alkalmaznod az adott fogamzásgátló eszközt.

Bocsánat, kérdező, de ez kikívánkozott belőlem.

2012. márc. 6. 14:38
 15/30 anonim ***** válasza:
33%
Igen sajnos abban van valami, amit az egyik kommentelő írt, hogy már előre kijelentetted, hogy miket ne válaszoljunk az annak a jele, hogy arra vársz, hogy itt egy kicsit vegyük le a válladról a felelősséget. Szerintem meg azzal segítünk, hogy ha objektív válaszokat adunk. Én biztos megtartanám a gyermeket, mivel azért amiket leírtál azért azok nem olyan nagy problémák, ami miatt el kéne venni az életét. Nézd én csak akkor tartom elfogadottnak az abortuszt, ha valaki beteg, vagy még gyerek, vagy annyira szegény, hogy nincs hol laknia és ennie önmagának sem. Neked van hol laknod, szerető párod, rendezett életed, nem látom indokát, miért vetetnéd el. Igen vannak időszakok, amikor az embernek kicsit nehezebb anyagilag, de egy gyermek az gyermek. Én nem hinném a soraidból, hogy olyan nagy lenne a gond, hogy a létminimumhoz szükséges dolgokat ne tudnátok biztosítani neki. Ahol egynek tudják ott kettőnek is. Remélem segítettem!
2012. márc. 6. 15:20
 16/30 anonim ***** válasza:
66%

Nem vagyok megrögzött abortuszellenes. Hiszek abban, hogy abban az esetben a meglevő család érdekeit kell előtérbe helyezni, ha a baba ellehetetlenítené az életeteket. Ha mondjuk elveszítenétek a házat, ha 1 éven belül nem állsz munkába, vagy a már meglevő gyerekedet is alig tudnád etetni, azt mondanám, nem szabad most vállalnod a babát. De nálatok nem erről van szó. Nyilván nehezebb lesz, mint egy gyerekkel, de gondolom megoldható.

Én is voltam hasonló helyzetben, a 3. gyerekemről kellett döntenem. Vállaltuk, mert nem volt tartozásunk, volt mit ennünk, fenn tudtunk maradni. De abban nagyon igaza van az egyik válaszadónak, hogy ezt csak ti dönthetitek el.

2012. márc. 6. 15:39
 17/30 anonim ***** válasza:
65%
Én védekezés mellett lettem várandós a másodikkal, amikor a fiam 13 hós volt. Szóval ekkor tudtuk meg, hogy besikerült. Lelkileg összetörtem, na nem azért, mert nem szerettem volna még egy gyereke, hanem mert ilyen korán jött. A fiam rettenetesen hasfájós volt, 8,5 hós koráig, ha ébren volt ordtott, ez akkor kedett megváltozni, amikor felállt, innentől élveztem az anyaságot, addig csak "túléltem" a napokat. Rettenetes volt. Mikor kiderült, hogy jön a kistesó, magamba zuhantam, hogy mi van akkor, ha ő is ilyen hasfájós lesz, stb. DE! Nem tudtam volna elvetetni. És ahol egy gyerek elfér ott jut hely egy másodiknak is. És ha már nálunk védekezés mellett fogant, azt gondolom, hogy ő nagyon meg akar születni. Itt van a pocakomban, 30 hetes és kislány. És rettentően boldog vagyok már hogy igy alakult. Mindennek oka van szerintem. Csak addj egy kis időt magadnak és ugyanolyan szeretettel fogjátok várni, mint az elsőt. Kivánom, hogy jól döntsetek! Jó egészséget nektek!
2012. márc. 6. 15:44
 18/30 A kérdező kommentje:

Nem pontoztam se le-se föl egy választ sem,erről ennyit!

De egyébként,nem,nem védekeztünk,tudom idióták meg sorolhatnám milyenek vagyunk.De ez a része már teljesen mind1 szerintem...

2012. márc. 6. 15:54
 19/30 anonim ***** válasza:
75%
Van olyan ritka eset, amikor valaki védekezés mellett lesz terhes, de aki nem is védekezik...Az mire számít? És még gondolkozik, hogy megtartsa-e. Előtte kellett volna gondolkozni.
2012. márc. 6. 16:13
 20/30 anonim ***** válasza:
72%
Tartsd meg! Örökké bánnád!
2012. márc. 6. 21:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!