Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A nem várt 4. baba. Mi lesz vele?

Evilein kérdése:

A nem várt 4. baba. Mi lesz vele?

Figyelt kérdés
Van 3 egészséges,gyönyörű gyermekem,váratlanul ért,h ismét babát várok.Először sírtam de most már szeretném megtartani,de párom hallani sem akar róla.Nem is kérdez semmit,hogy érzem magam,mintha nem is lennék terhes.Az egész család lebeszél róla,mert teljesen magamra vagyok utalva,férjem reggeltől estig dolgozik,nincs segítségem.Minden rám marad,még ha itthon van nagy ritkán, akkor is.De nem véletlen, h ő odabent van, sztem nincsenek véletlenek.Mondjuk megfordult a fejemben,mi van ha nem lesz egészséges?Hisz már elmúltam 35...férjem azt mondja, ő már belefáradt a munkába,jövőre ő akar itthon maradni GYES-en én meg menjek el dolgozni...ok, de hol találok majd munkát?És ha egyáltalán, abból a pénzből tuti nem élünk meg...volt már egy abortuszom és még egyet nem tudom hogy bírnék ki..akkor még csak pár hónapja voltunk együtt és úgy gondoltuk, korai még.Tehát elvileg nagyon jól tudja, min mentem keresztül, velem volt, a tisztesség kedvéért ez mellette szól. De akkor sem tudja átérezni, min mentem keresztül...mit tegyek?Tudom, nekem kell eldöntenem...mindenki azt mondja, gondoljak a többi gyerekemre is, nekik is szükségük van rám...nem alszok napok óta rendesen, kavarognak a gondolataim, de ő semmit sem szól, nem kérdez...mi lesz,ha egyedül maradok?Miből nevelem fel őket?Ilyen és hasonló gondolatok merülnek fel bennem...közben meg, ha látok valahol egy kisbabás képet,rögtön azt mondom, kell nekem ez a gyerek...teljesen padlón vagyok...volt/van vki esetleg hasonló helyzetben?Kérném a bunkó beszólások mellőzését, van éppen elég bajom.
2012. márc. 4. 15:22
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
21%
Kedves 14-es válaszoló, az apukád feleségének volt abortusza, nem az édesanyádnak. Ez azért nem hasonlítható össze.
2012. márc. 4. 21:22
 22/40 anonim ***** válasza:
58%
A dolgot bonyolítja, hogy 2012-ben vagyunk Magyarországon, ahol senki sincs biztonságban, egyre rosszabb a családok helyzete. Elképztelhetetlen, hogy ha a férjed menne GYES-re, te a munkáddal eltartsd hatodmagadat. Egyáltalán: mi alapján kapnál te munkát négy kisgyerek mellett? És milyent? Közmunkát? Örüljetek, hogy a három gyereknek valahogy biztosítani tudjátok a legszükségesebbeket. A szegénység, ami esetleg vár rátok, mindent tönkre mehet. Akkor magadra maradsz a négy gyerekkel?
2012. márc. 4. 21:24
 23/40 anonim ***** válasza:
50%
Én, HA a helyedben lennék, megtartanám! Ha a férjem emiatt lelépne, akkor nem is kellene! Mert úgy látszik csak magára tud gondolni, rád és az érzéseidre nem. Miért csak te nézd az ő álláspontját??? Nézze meg ő is a tiedet!!!!
2012. márc. 4. 22:18
 24/40 anonim válasza:
85%

Nagyon sajnallak, nagyon nehez helyzetben vagy!!!:( en nem akarok tanacsot adni sem lehordani! Annyit irnek en mit erzek, van egy hugom szereny korulmenyek kozott nottunk fel, azonban en meg kivannek magamnak harmat minimum ha fele ennyi is jutott volna anyagilag vagy annyisem, mindennel tobbett er, hogy van letezik nekem!!!

Minden jot kivanok nektek! Kivanom, hogy lelkileg konnyen viseld barhogyis dontesz!!!

2012. márc. 4. 22:46
 25/40 anonim ***** válasza:
55%
Úgy látom tényleg sok itt az abortuszpárti (valószínűleg sosem kellett arra várniuk, hogy összejöjjön a baba), akik egyből lepontozták azokat, akik a gyerekmegtartásra buzdítanak.
2012. márc. 5. 07:00
 26/40 A kérdező kommentje:
Még annyit hozzátennék a dologhoz-valaki írta,h valószínűleg szerény körülmények közt élhetünk-hogy magyaro.-i viszonylatokhoz képest nem panaszkodhatunk,nem azt mondom, hogy dőzsölünk az anyagiakban,de egyelőre szerencsére minden számlát ki tudunk fizetni,kertes házban élünk.Egész éjjel gondolkodtam, mert aludni nem igazán tudok,h mi lenne a jó döntés de persze semmire sem jutottam.Viszont megvizsgáltam férjem szemszögét is...nem szeretne többet dolgozni,pihenni szeretne...jövőre más tervei vannak,zenélni szeretne,sportolni stb...ez mind ok,hisz természetes h vannak más igényei is. Nem akarom őt sarokba szorítani,abból semmi jó nem származik,max. az h máshoz menekül, ahol nincsenek gyerekek...nem szeretnék önzőnek tűnni,de engem ki kérdez meg, mik a terveim?Persze az anyaság sok lemondással jár és talán 1 év múlva pont eljönne az az idő,amikor végre én is elkezdhetnék kicsit magammal törődni, a legkisebb akkor már 2 lenne...de mégis,bevállalnám a babát,még úgy is h esetleg soha többet nem lesz olyan alakom mint most (nem nagyképűség,de sokak szerint meg nem mondanák, h 3 gyereket szültem) és még ha szűkebbek lennének is az anyagi kereteink...csak az a baj, h ehhez 2 fél kellene és ha ő ennyire elutasítja...
2012. márc. 5. 07:43
 27/40 anonim ***** válasza:
71%

Akármennyire is lepontoznak, én azt mondom állj ki amellett, amit szeretnél, és én úgy érzem te már magadban eldöntötted, hogy nagyon szeretnéd ezt a picit.És igaza van Gabkának, valószínűleg, ha elvetetnéd, az benned akkora lelki törést okozna, hogy megsínylené az egész családod!

Amellett vagyok, hogy megtartsd és remélem, hogy a férjed véleménye is megváltozik!

2012. márc. 5. 11:30
 28/40 anonim ***** válasza:
0%
Azért abba gondolj bele, hogyha megszülöd, 2 év múlva teherbe esel, akkor is megtartod az 5(!). babát??? Szerintem a CSALÁDODRA gondolj, ne MAGADRA. A családod pedig nem akarja.
2012. márc. 5. 15:48
 29/40 anonim ***** válasza:
24%

Ginike 30

És ha a férje véleménye nem változik, és elege lesz a gürcölésből? Akkor majd szólsz két jó szót a kérdezőhöz, írsz két kommentet a 4 gyerekes egyedülálló anyának és vége?

MAximum annyit tudsz majd mondani hogy sajnálod hogy így alakult a házassága.

2012. márc. 5. 15:50
 30/40 anonim ***** válasza:
61%
Sajnos a férfiak előbb megunják a babázást, mint az anyák. A napokban nyilatkozta GNM szinésznő, hogy az ő akkori férje is simán lelépett fenti okok miatt. Egy ismerősöm férje a harmadik gyerek után bejelentette, hogy ő most elmegy, elege van a rumliból, mert élni szeretne. A felesége csak nagy nehezen tudta visszatartani néhány évig, amíg a legkisebbet is felnevelték. A férfiak zöme ilyen sajnos; menekül a felelősség elől. Tényleg el kellene fogadni, hogy neki is vannak /más/ tervei, mint az örökös gyerekzsivajban meghúzódni egy félreeső zúgban. De az anyának is van/lenne joga egy kicsit többet foglalkozni magával. Három gyerek így sem kevés, bőven teljesítettétek a tervet. Az nem lehet indok, hogy valaki szereti a gyereket. Indoknak ez kevés, mint ahogy kevés az abortusztól való félelem is. Munka egyre inkább nincs, elvonások egyre inkább vannak, tandíjak ugyszintén, mindennek az ára emelkedik. Gondolj bele abba, mi lesz, ha a férjed egyszercsak lelép és te ott maradsz négy gyerekkel. Hárommal is rémálom, néggyel meg még annál is jobban az. A férjed a személye elleni támadásnak veszi a negyedik kisbabát, vedd észre! Meddig lehet egy apát a minél nagyobb család eltartására kötelezni?!
2012. márc. 5. 16:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!