A nem várt 4. baba. Mi lesz vele?
Itt a megoldás: "férjem azt mondja, ő már belefáradt a munkába,jövőre ő akar itthon maradni GYES-en én meg menjek el dolgozni.."
Menj el dolgozni, a férjed meg marad a gyerekkel.
Mellékesen nem irod, hogy HOGYAN lettél terhes, de ha nem vagy nem megfelelöen védekztetek (pl. megszakitás), akkor mindketten ugyanannyira hibáztatok, a férjednek is vállalnia kellene a felelöséget. Az meg, hogy 35 fölött vagy, még közel sem jelenti, hogy baja lesz a babának, viszont ilyenkor végeznek speciális vizsgálatot, ahol meg tudják állapitani, ha netán baj lenne, és akkor javasolják a megszakitást (ingyenesen) egészségügyi okból.
akkor mindenképp marad az abortusz.
pláne ha nem tudod miből neveld fel..
100%-ban megértelek, tudod a férfiaknak nehéz megérteniük, hogy ő már egy pici élet, amíg nem látják legalább uh-n!
Viszont őt is meg lehet érteni, bár az ő hibája is, hogy terhes lettél! Ez kettőtök felelőssége!
Én is elveszítettem már egy babámat, sajnos missed ab-om volt, és, hogy ez milyen lelki tehert ró az emberre, csak az tudja, aki átélte!
Én biztosan megtartanám a helyedben, oka van, hogy ő létezik!
Egy vagy ket alkalommal leirtam mar ezen az oldalon a tortenetunket, neked nem szivesen, de hatha erot ad a harchoz (a tobbi csaladtaggal), ha mar eldontotted, hogy megtartod a babat. Azert nem irom neked szivesen, mert nem annyira vidam.
A lenyeg: en is nem tervezett negyedik gyermek vagyok. Keson is jottem, jo nagy lett a korkulonbseg, anyagilag nem alltak rosszul a szuleim, de nem is tul jol. Mondjuk nalunk Edesapam is orult nekem, a tobbiek (nagyszuleim, akkor meg veluk eltunk) nem igazan. Ismerosok sem tartottak tul nagy szerencsenek a negyedik gyermek erkezeset.
De megmaradtam. Es most jon a rossz resz: 2 nappal a megszuletesem elott a legidosebb testverem meghalt. Teljesen egeszsegesnek gondoltak, sportolt, semmi gond nem volt. Tornaoran osszeesett es azonnal meghalt. Utolag derult ki, hogy sportszive volt, szivnagyobbodas, semmi jele nem volt, nem vettek eszre soha. 13 eves volt. Gondolom en a sokk miatt szulettem meg masfel nappal kesobb. Majd bele orult az egesz csalad, gondolhatod, en is csak elkepzelni tudom, de azt sem szivesem. A szuleim akkor nyilatkoztak eloszor errol az egeszrol nekem amikor mar az elso gyermekem megszuletett. Szerintuk nem eltek volna tul, ha en nem jovok spontan, magamtol, vagy ha esetleg nem tartottak volna meg. Mert a tragedia igy is, ugy is megtortent volna sajnos, de igy mar lattak az ertelmet az eletuknek ismet.
Ok azota is valljak (es en is), hogyha egy gyermek nagyon meg akar szuletni, akkor annak van valami oka es nem biztos, hogy jo kozbeavatkozni, foleg, ha legalabb az egyik szulo orommel varja.
Ne haragudj, nem akarlak elszomoritani es nehogy ezt jovokepnek vedd, szo sincs rola, nalatok nem fog ez megtortenni. De azt hiszem, hogy tanulsagos lehet talan a mi tortenetunk.
Ha a hazassagotok egyebkent boldog, ha a ferjeddel szeretetben eltek, ha szereti a gyermekeiteket, akkor nem hinnem, hogy az ido ne enyhitene a dacossagat.
Ha egyebkent is gondok vannak, akkor pedig a 4. baba legfeljebb csak felszinre hozza a problemat, de nem O generalja. Szerintem.
Ha már van 3 gyermeketek, akiket a férjed gondolom imád, akkor nem fog egyedül hagyni egy 4. baba miatt. Biztos vagyok benne, hogy ha megbékél a gondolattal, akkor ugyanúgy fogja szeretni őt is.
Az, hogy elmúltál 35 a mai világban nem szokatlan és nem feltétlen jelenti azt, hogy ne lenne egészséges a gyermeked. Persze néhány %-kal nő ennek az esélye, de sajnos a női szervezet ilyen, ahogy öregszünk, picit mindig nő a kockázat. De talán pont ezért figyelnek oda jobban a 35 feletti anyukákra, van néhány speckó vizsgálat, amit érdemes elvégeztetni. Ennyi az egész!
Én abortusz ellenes vagyok (persze bizonyos eseteket megértek), szerintem egy gyermek adomány, sokan mit meg nem tennének egyért.
Ha úgy érzed szeretnéd a babát, akkor ne menj bele az abortuszba, szerintem nagyon bánnád. Remélem sikerül megbarátkoznia a férjednek a gondolattal, hogy még egy gyerkőcötök lesz!
Sok mindent leírtak már előttem azok, akik ellenzik az abortuszt, nem ismétlem őket, teljesen egyetértek velük. Egy valami viszont szöget ütött a fejembe: azt mondják, gondolj a többi gyerekedre. Nos, a többi gyereked nem tudom, hány éves, mit fognának fel az egészből - ha nagyobbak, akkor úgysem tudod előlük titkolni - de szerintem megfordulna a fejükben, hogy ha egy testvérüket képes vagy megölni, akkor velük miért nem tetted, vajon csak szerencséjük volt, hogy élhetnek, netán egy nehéz helyzetben őket is eldobod?
Másik, szintén a gondolj a többiekre dologhoz: te szeretnéd ezt a babát. Ha elveteted, nagyon komoly lelki válságon fogsz keresztülmenni. Nos nem hiszem, hogy egy lelkileg összetört anyától olyan sokat kaphatnának...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!