Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A nem várt 4. baba. Mi lesz vele?

Evilein kérdése:

A nem várt 4. baba. Mi lesz vele?

Figyelt kérdés
Van 3 egészséges,gyönyörű gyermekem,váratlanul ért,h ismét babát várok.Először sírtam de most már szeretném megtartani,de párom hallani sem akar róla.Nem is kérdez semmit,hogy érzem magam,mintha nem is lennék terhes.Az egész család lebeszél róla,mert teljesen magamra vagyok utalva,férjem reggeltől estig dolgozik,nincs segítségem.Minden rám marad,még ha itthon van nagy ritkán, akkor is.De nem véletlen, h ő odabent van, sztem nincsenek véletlenek.Mondjuk megfordult a fejemben,mi van ha nem lesz egészséges?Hisz már elmúltam 35...férjem azt mondja, ő már belefáradt a munkába,jövőre ő akar itthon maradni GYES-en én meg menjek el dolgozni...ok, de hol találok majd munkát?És ha egyáltalán, abból a pénzből tuti nem élünk meg...volt már egy abortuszom és még egyet nem tudom hogy bírnék ki..akkor még csak pár hónapja voltunk együtt és úgy gondoltuk, korai még.Tehát elvileg nagyon jól tudja, min mentem keresztül, velem volt, a tisztesség kedvéért ez mellette szól. De akkor sem tudja átérezni, min mentem keresztül...mit tegyek?Tudom, nekem kell eldöntenem...mindenki azt mondja, gondoljak a többi gyerekemre is, nekik is szükségük van rám...nem alszok napok óta rendesen, kavarognak a gondolataim, de ő semmit sem szól, nem kérdez...mi lesz,ha egyedül maradok?Miből nevelem fel őket?Ilyen és hasonló gondolatok merülnek fel bennem...közben meg, ha látok valahol egy kisbabás képet,rögtön azt mondom, kell nekem ez a gyerek...teljesen padlón vagyok...volt/van vki esetleg hasonló helyzetben?Kérném a bunkó beszólások mellőzését, van éppen elég bajom.
2012. márc. 4. 15:22
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
41%
Én ellenszóló leszek... A férjed szemszögét nem vizsgáltad még meg egyedül. Csak azt írod hogy te szeretnéd. Tudod egy házasságban, hogyne tudnád, 2 fél van, és mikor összekötöttétek az életeteket akkor vállaltátok azt hogy közös döntéseket fogtok hozni az életetekről. Elképzeltetek egy életet, te is és ő is. Ez a közös elképzelés 3 gyerekig tartott és pont. Megajándékoztátok egymást ennyi babával. közel a 40hez megértem, hogy nem akar újabb gyermeket, boldogok vagytok így, és így is nagyon kis szelet jut neki belőled, a gyerekekből. Megértem, hogy nem akar ettől többet dolgozni azért, hogy végül egy kicsit se tudjon veletek lenni. Megértem, hogy belefáradt a robotba, és azt is maximális kihívásnak éri hogy 3 gyereket és egy feleséget eltartson. Megajándékoztátok egymást 3 gyerekkel...Azt se mondhatod hogy nincs közös baba....De a te döntésed. Arra azért gondolj, hogy egy család-4 gyerek sorsa-mehet szét a döntésed miatt. És a baba léte miatt pusztán, hanem mert utána fogtok elhidegülni egymástól. Ez csak az én meglátásom
2012. márc. 4. 16:19
 12/40 anonim ***** válasza:
78%
Szia. Nekem is negyedik, ugyanígy hirtelen jött, anyagilag is nehéz, de én megtartottam, most vagyok a 26. hétben. Az elején sok vita volt róla, de én abortusz ellenes vagyok és ma már az egész család várja. Sok sikert neked is. :)
2012. márc. 4. 16:20
 13/40 anonim ***** válasza:
38%
11-es: akkor lenne igazad, ha attól lenne szó, hogy a kérdezö szeretne egy negyedik gyereket, a férje meg nem és még csak TERV lenne a dolog. De ebben az esetben már ott a gyerek, és nemcsak a kérdezö egyedül a "tettes", hanem a férje is belejátszott.
2012. márc. 4. 17:56
 14/40 anonim ***** válasza:
48%

Gabka,

az én apukám feleségének volt abortusza, közös döntés volt apukámmal. Meg sem fordult a fejemben az, amit te leírtál...

Kedves kérdező,

nem hiszem, hogy ezt az alapján kéne eldönteni, amit itt olvasol. Senki nem ismer titeket, senki nem lát bele az életetekbe. Véleményem szerint még a közeli ismerősök sem tudnak ilyenkor jó tanácsot adni. Aki ellenzi az abortuszt, az nem gondol bele egyáltalán, csak "gyilkos"-oz; aki meg nem ellenzi, az minden problémában az indokot látja rá.

Ezt a férjeddel együtt kell eldöntened, mérlegelve az anyagi ÉS érzelmi dolgokat is.

2012. márc. 4. 18:11
 15/40 anonim ***** válasza:
67%

Én is potya gyerek vagyok,de nálunk nem volt valami fényes a helyzet anyagilag! Egy ideig semmiben nem volt hiány,nem éltünk soha kiskirályként,de nem is szűkölködtünk. Egyszer Apám kezességet vállalt a saját testvérének,aki átbafta... Na,a Szüleim még azóta sem lábaltak ki-bár ez részben az Ő hibájuk,mert közben Anyám az alkoholizmus határait súrolta,rengeteg vitájuk volt,a Nővérem kezelhetetlenné vált,a kisebbik bátyám is sok borsot tört az orruk alá -némi sógornői behatásra... Mindegy. A lényeg,hogy elég kicsi voltam,amikor a Szüleim kis piától mámoros hangulatban megmondták,hogy nem terveztek be az életükbe,de jöttem. És Tudod mit? Bár voltak nehéz idők gyereknek,tininek,de cseppet sem bánom,hogy a Szüleim nem dobtak el maguktól sem így sem úgy! Teljes értékű családtag vagyok,mindenki szeret! :-) És ha nem lennék,akkor egy férfi borzasztó egyedül lenne a Világban,nem találná a helyét,nem lenne Boldog 3 gyermekes apuka!! :-)

Számold ki,hány évesen vállaltak be engem : Apám 69 éves,Anyám 59 lesz a nyáron,én pedig 25 vagyok.

A kor nem feltétlen vonzza magával a betegségeket,így ettől nem kell félned!

Egy ponton mindannyian belefáradunk abba,amit csinálunk,de (nem vagyok hívő!!!) a Sors pont ezért adta Nektek ezt a fantasztikus változást az Életetekbe!!

Ebbe nincs senkinek beleszólása,csak Neked és a Párodnak kell eldöntenie,hogy mi legyen!

Én,a gyerekkoromból kifolyólag nem aggódom az anyagiak miatt,meg hogy mi lesz majd! -bár,az én helyzetem másabb,mert mi már csak kifelé mászhatunk ebből...

Biztos vagyok abban,hogy a nagyobb gyermekeid nem fogják ellenezni és imádni fogják,ha úgy döntötök,hogy 4 gyermekesek lesztek! :-)

Azt javaslom,hogy egy nyugodt pillanatban beszéljétek át a dolgot! Hallgassátok végig egymást! Hagyd,hogy minden félelmét elmondja,és Te se kíméld,bátran beszélj az érzéseidről!! Biztos vagyok benne,hogy a szíve nem hagyja,hogy ostobaságot csináljatok!!

Remélem,minden úgy alakul,ahogy szeretnéd!!

Majd írd meg,hogy milyen döntést hoztatok! - szorítok!!!

Üdv:3 lányos

2012. márc. 4. 18:12
 16/40 anonim ***** válasza:
13%

ha tényleg ezt akarod, hogy a nagy ritkán helyett sose legyen otthon....biztos nem véletlen hogy lebeszél az egész család.

Az meg hogy hogy lett baba a kérdező nem irja.

Ha akkor megtartjátok azt a babát is, már ez lenne az ötödik! na ez felelőtlenség a ti helyzetetekben. Szerintem nagyon nagyon sok nő szeretne még egy gyereket, de ésszel kell átgondolni, kinek lesz az jó, ha valójában a családban CSAK TE AKAROD

2012. márc. 4. 18:17
 17/40 anonim ***** válasza:
67%
Én megtartanám.
2012. márc. 4. 18:17
 18/40 A kérdező kommentje:
Mindenkinek köszönöm, h vette a fáradtságot és írt.Hát igen, kaptam hideget-meleget...le kellene vele ülnöm és átbeszélni,csak már eleve érzem h falat emelt maga köré ami ezt a témát illeti.Pedig muszáj lesz beszélnünk róla,mert minden kis hülyeségen elsírom már magam-beindultak a hormonok...nem tudom,mi lesz.De majd megírom,mi lett a sorsa ennek a piciny lénynek...
2012. márc. 4. 19:11
 19/40 anonim ***** válasza:
70%
Ja, az lemaradt, hogy én 35 múltam, nemsokára 36 leszek és vállaltam.
2012. márc. 4. 20:57
 20/40 anonim ***** válasza:
70%
Remélem, sikerül megbeszélnetek. Minden jót.
2012. márc. 4. 21:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!