Mekkora az esélye a terhességi cukorbetegségnek esetemben?
26 hetes kismama vagyok.Még nem voltam terheléses vizsgálaton.
Pcos voltam,de sikerült teherbe esnem hosszú évek kínja után.Mivel fennállt ez a betegség,emiatt nagyobb az esélyem a cukorbetegségre terhesség alatt?Esetleg valami tünete,intő jele lehet?
Engem már a 10. héten elküldtek terhelésre ugyanezen ok miatt, és rossz is lett az eredményem.
Azóta kell diétáznom, és lassan beállítanak inzulinra is.
Nem is értem, téged mért nem küldtek el?!
Amúgy is a 24. héten csinálják, még makk egészségeseknél is!
Én is pcos vagyok, már a második babával vagyok várandós.
Az első baba nekünk is csak 2 év után jött össze, de a második azonnal!
Az elsővel a 14. héten már rossz lett a 75 grammos cukor terhelésem, de szigorú diétával megúsztam inzulin nélkül a végéig.
Másodikkal 13 hetesen még jó lett a terhelés, most megyek a következőre 26 hetesen.
Eddig havonta reggeli után 1 órával nézték a cukromat, ill. itthon mérem magamnak, hogy lássam ha gond van.
A diétát tartom, csak most nem annyira kevés szénhidráttal, mint az elsőnél.
Igen, a pco hajlamosít a terhességi cukorbetegségre!
Nekem csak annyi tünet volt, hogy nagyon viszketett a lában, sokat ittam már az első trimeszterben is az elsőnél.
És mivel mérjen szerinted?
Ha nem cukros honnan lenne cukorszintmérője?
valóban, de ha képes betartani a diétát élete végéig, akkor nem biztos, hogy gyógyszeresen kezelni kell valaha is :)
(hogy ne csak a rosszat mondjuk)
tehát nem biztos, hogy kialakul a kettes tipusú cukibetegség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!