Mi a tünete a terhességi cukorbetegségnek?
Szia!Nekem semmi tünetem nem volt,a védőnő talált cukrot a vizeletemben,elküldött cukorterhelésre.Ott derült ki,hogy gond van.Azóta inzulinozom magam.De az általános tünetek,a szájszárazság,viszketés,aluszékonyság!
Remélem nálad nincs semmi gond!
Boldog babavárást!
36 heteske
Nálam sem volt semmi jele, csak sokat híztam és a védőnő elküldött újra cukorterhelésre mert ez az előírás( ha 20 kilon felül hizik valaki akkor el kell mennie, legalábbis nálunk így van), és akkor egy kicsit magas lett, a 120 perces 8,4.Akkor el kellett mennem a diabetológiára ahol azt mondta az orvos hogy még nincs nagy gond csak diétázzak és mérjem mindig a cukromat, mert elvileg inzulint akkor adnak ha 11 fölé megy az érték. De mint írtam semmi tünetem nem volt.
Üdv 36 hetes
Semmi tünetem nem volt, de én az előző két terhességemből tudtam, hogy most is gond lesz.
11 hetesen elmentem a gondozóba, mert 12-re felment diéta mellett. Azóta inzulint adok magamnak és diétázom.
2-3 hetente kell emelni egy kicsit az adagot.
A diétával nagyon kell vigyázni, mert árthatsz a babának.
Inkább vállaltam a szurkálást, de nem éhezik a pici. A cukorszintet a terhességi hormon is befolyásolja. Ez a hormon leállitja az inzulin termelődését és nincs ami lebontsa a cukrot. Ezért kell adni. Az inzulin nem megy át a baba szervezetébe, de az anya szintjét lenyomja.
Ha mégtöbb érdekel róla, szívesen megosztom.
21+5 hetes kismama
A diétával a baba nem éhezik.
Nincsen tünete, csak a vér-, vagy vizeletvizsgálatnál derül ki, hogy magasabb a cukor a kelleténél.
Nekem 26 hetesen derült ki és semmi jele nem volt, 8,4-re ment fel a cukorszirup után. Egyből 160 g-os szénhidrát diétára fogtak, de 2 hét alatt nem csökkent az érték ezért e mellé még 4 egység inzulint kellett adnom a reggeli előtt, de ez is kevésnek bizonyult mert itt nálunk (Békéscsaba) mindenképpen 7 alatti érték az elfogadható. 1 hét után megemelték 6 egységre és azóta is annyit adok magamnak.
A főorvos azt mondta, hogy nincs idő kísérletezni, mert nagy babám lesz de szervileg fejletlen. A 36. hétig kellett járnom hetente kontrollra mert a terhességi hormon ami gátolja a hasnyálmirigy inzulin termelését az addig emelkedik. Legközelebb szülés után kell mennem 6 héttel, de már a szülés napjától elhagyható az inzulin, de a diétát folytatni kell addig.
38 hetes kismama
Köszönöm a válaszokat!
Ma voltam a kötelező terheléses vércukorszint mérésen. Hétfőn lesz eredmény.
Az befolyásolja az eredményt, hogy szoktam csokit és édes sütiket enni? Nem sokat, nem mindennap, de azért néha elcsábulok! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!