Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kismamák! Milyen magnézium és...

Kismamák! Milyen magnézium és kalcium tablettát érdemes venni?

Figyelt kérdés
Én szedek Elevitet meg emellé magnesol port iszok és kalcium rágótablettát, de ennek ellenére éjszakánként görcsölget a vádlim.Lehet hogy nem jó fajtákat szedek, vagy valamiért nem szívódik fel rendesen???Valakinek tapasztalat???
2012. febr. 23. 08:35
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

3-as valaszolo vagyok.

Mondjuk en elso babaval rengeteg tejtermeket fogyasztottam, ezt mondtam is a dokinak. Azon eltem szinte. (Napi 2 liter tej, 1 liternyi natur joghurt volt az alap.)

A masodik babaval meg kb semmit sem, mert nem kivantam, csak annyi tejet ittam, amit a reggeli tejeskavemba beleraktam.

Ennek ellenere elso terhesseg alatt romlottak a fogaim, nem gyoztem fogorvoshoz jarni, hogy ne durvuljon el a helyzet, a masodik babaval meg konkretan semmi sem valtozott a fogsoromban. MOndjuk akkor mar paradontax-ot hasznaltam, az elso babaval meg epp amit megvettem. A paradontax is sokat segitett, azt eszrevettem.

2012. febr. 23. 10:08
 12/17 A kérdező kommentje:
Én elég kevés tejterméket fogyasztok és ahogy láttam azokban van a legtöbb kalcium.Ha más nem akkor kétnaponta fogom szedni a kalciumot.
2012. febr. 23. 10:11
 13/17 anonim ***** válasza:
Nekem azt mondta a dokim, hogy napi 1 liter tej, vagy ennek megfelelő Calcium bevitele szükséges a terhesség második felében. A Cacichew rágótablettát ajánlotta, mert a pezsgőtablettát nem bírom. Napi kettőt kellett volna szednem, de mivel ettem azért tejtermékeket is, napi egyet szedtem.
2012. febr. 23. 10:30
 14/17 anonim ***** válasza:

125 mg kalcium van az Elevitben!! Véleményem szerint ez a mennyiség majdnem nulla.

Én szedem esténként, sok tejterméket iszom, eszem, de egy 500mg-sat bekapok lefekvés előtt.

A dokim javasolta ,a reggeli lábgörcsök ellen (ráadásul ő 1000 mg-os mondott).

Én már csak azt nem értem, hogy ezekben a kérdésekben, miért ilyen eltérőek a válaszok (még az orvosok sem ugyanazt mondják).

30 hetes

2012. febr. 23. 10:51
 15/17 anonim ***** válasza:

Utolsó vagyok:

Ha szeded este szedd, és jó pár órával a többi vitamin után. Este sztem azért kell, mert könnyen kipisilheted a nagy részét, ha napközben veszed be.Én közvetlenül lefekvés előtt kapom be (egyébként a doki is így javasolta).

2012. febr. 23. 10:54
 16/17 anonim ***** válasza:
5-6 vagyok igen ezt én sem értem hogy lehet homlokegyenest más a vélemény (orvostól)
2012. febr. 23. 11:02
 17/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.Akkor esténként beveszem a kalciumot reggel pedig a többi vitamint.
2012. febr. 23. 11:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!