Hány mg a megengedett magnézium és kalcium mennyiség terhesség alatt?
A magneziumnak konkretan nincs felso hatara, mert a tobblet kiurul, hasmenes lehet tole. De gondolom nem 10ezer mg-ot akarsz szedni folyamatosan.
Nagyon-nagyon nagy mennyiseg elvileg azoknak arthat, akiknek veseproblemajuk van.
Nekem peldaul a masodik terhessegem 12. hetetol kellett szednem a 38. hetig napi 3-6 szemet az 500 mg-bol es nem volt gond, a doki mondta, hogy igy kell.
A kalciumnal sokkal tobbet nem ajanlott bevinni a terhesseg alatt szukseges mennyisegbol, mert ha folyamatosan nagy dozisban szedi egy kismama, akkor elvileg a mehlepeny gyorsabban oregedhet.
Az elso valaszolo vagyok.
Nekem azert kellett, mert ez volt a masodik terhessegem ugy, hogy az elso baba is csak 5 honapos volt, amikor bekoltozott a kisteso. Dolgoznom is kellett pluszban, szoval egyaltalan nem volt lehetosegem pihenesre, nagyon koran, mar az elso trimeszter vegere renszeresen kemenyedett a hasam. Emiatt kellett ekkora dozist szedni, egyre tobbet, de vegulis a magnezium segitett. Raadasu a 38. heten koltozkodtunk, elotte nem naygon akartam szulni, a doki is volt szabadsagon akkor, igy azt mondta, hogy csak a koltozes utan hagyjam abba a magneziumot.
Igy is tettem es jol tettem, mert ahogy abbahagytam par nappal kesobb nagyon durvan kezdett megint kemenyedni a pocakom, kitagult a mehszajam 1333-ra fajas nelkul, ugy inditotta meg a doki a szulest, mert mar nem mert hazaengedni, felt, hogy megszulok otthon vajduas nelkul. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!