Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Szerintetek szép név a Borbála...

Szerintetek szép név a Borbála? Bori?

Figyelt kérdés
Nekem nagyon megtetszett, főleg a Bori becézés, szerintem irtó aranyos. Anyukám szerint viszont szörnyű név. Szerintetek? Tényleg olyan rossz?

2012. febr. 1. 10:42
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
43%
Neharagudj de nekem egyáltalán nem tetszik.Adj második nevet kislányodnak így ő majd választ.
2012. febr. 4. 11:23
 22/36 anonim ***** válasza:
100%

Én szívesen adnám névként, szerintem nagyon aranyos. Kislánynak és felnőttnek is jó lesz. És szerintem nem kell mellé másik név, mert a nevet meg kell szerettetni a viselőjével. No meg a családdal.

Húúú, én a fiam neve miatt mit kaptam, el sem tudod képzelni. :D Ma már büszkén hívják így, nem ellenzik, elfogadták. Ha lemennek a boltba a nagymamával, akkor Ő büszkén mondja mindig: igen, az én unokám és biztos különleges gyerek lesz belőle. :) Remélem majd a fiam is elfogadja.

Ha neked tetszik, akkor szerintem bátran. Én támogatom az ötletet. :)

2012. febr. 4. 11:33
 23/36 anonim ***** válasza:
72%
Kedves 22/22 a földön rengeteg ember van akinek nem tetszik a neve nem mutatkozik be inkább nem megy utcára...Inkább jobb két keresztnév amiből az egyiket büszkén viseli minthogy "egy sem".
2012. febr. 4. 11:38
 24/36 anonim ***** válasza:
82%

Nos, kedves utolsó, én kislányként nagyon utáltam a nevemet, mert zsúfoltak miatta. Ahogy felnőttem, egyre inkább megszerettem, mert tudtam, hogy különleges és nem minden második embert hívnak így. Inkább élnék egy különleges és ritka névvel, mint a Borbála, minthogy engem is valami tömeg névvel nevezzenek el. És mint láthatod, sokaknak tetszik a név. Ha meg nem tetszik neki, akkor sem tud mit kezdeni vele. Amúgy meg lehet becézni is, nagyon jó becenevei vannak.

És még annyit: az is benne van a pakliban, hogy mind a két nevet utálni fogja.

Az én nevemet is megszeretették velem, nem haltam bele, hogy így hívnak.

És még egy érv a Borbála név mellett: nem látok benne csúfolni való dolgot. :)

2012. febr. 4. 12:05
 25/36 anonim ***** válasza:
84%

Nagyon szép név, és főleg azért szimpatizálok vele, mert nincs belőle 15 a játszótéren vagy az oviban.

Szép és aranyos a becézése is.

2012. febr. 4. 12:18
 26/36 anonim ***** válasza:
52%
24. válaszolónak elmondanám,hogy még rengeteg ritka név van ami szép egyébként te megszeretted a neved,de nincs ezzel mindenki így.
2012. febr. 4. 13:02
 27/36 anonim ***** válasza:
70%
Nekem tetszene, ha nem lenne tucatnév mostanában. Közvetlen környezetemben 4 Bori nevű kislány van.
2012. febr. 4. 13:39
 28/36 anonim ***** válasza:
72%

Igen, ez relatív, hogy mit tekintünk tucatnévnek, ill. gyakori névnek. 2010-ben a 61. leggyakoribb név volt az újszülöttek között. Ismerek jópár Borbálát, kisgyereket és felnőtteket is a környezetemben, így semmiképpen nem állítanám, hogy ritka névről van szó.

Amúgy nekem ritkaságtól-gyakoriságtól függően nem tetszik.

Én is a 2 keresztnév mellett vagyok, nekem csak 1 van és nem igazán szeretem (Eszter), bár már megszoktam. Pedig sokaknak tetszik. Ez van...

2012. febr. 4. 14:40
 29/36 A kérdező kommentje:
Mindenkinek köszönöm a válaszát! Én ismerek pár kis Borit, de egyik sem a közvetlen környezetemben van. A két keresztnéven gondolkodom még. Én sem szeretem a saját nevemet, pedig mindenki szerint gyönyörű, de mára már megszoktam, és nem cserélném le, ez van. :) Azt hiszem maradunk Borikánál, idővel majd hozzá szokik a család. Bár amúgy engem sem hívott anyu sose a nevemen, és a hugomat sem, az általa kreált beceneveinken szólít. :D Köszönöm még egyszer, nekem mindegyik válasz hasznos volt, és ment a zöld kezecske. Szép hétvégét nektek!
2012. febr. 4. 14:47
 30/36 anonim ***** válasza:
Neked mi a neved kedves kérdező? :)
2012. febr. 4. 15:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!