Szerintetek szép név a Borbála? Bori?
Én szívesen adnám névként, szerintem nagyon aranyos. Kislánynak és felnőttnek is jó lesz. És szerintem nem kell mellé másik név, mert a nevet meg kell szerettetni a viselőjével. No meg a családdal.
Húúú, én a fiam neve miatt mit kaptam, el sem tudod képzelni. :D Ma már büszkén hívják így, nem ellenzik, elfogadták. Ha lemennek a boltba a nagymamával, akkor Ő büszkén mondja mindig: igen, az én unokám és biztos különleges gyerek lesz belőle. :) Remélem majd a fiam is elfogadja.
Ha neked tetszik, akkor szerintem bátran. Én támogatom az ötletet. :)
Nos, kedves utolsó, én kislányként nagyon utáltam a nevemet, mert zsúfoltak miatta. Ahogy felnőttem, egyre inkább megszerettem, mert tudtam, hogy különleges és nem minden második embert hívnak így. Inkább élnék egy különleges és ritka névvel, mint a Borbála, minthogy engem is valami tömeg névvel nevezzenek el. És mint láthatod, sokaknak tetszik a név. Ha meg nem tetszik neki, akkor sem tud mit kezdeni vele. Amúgy meg lehet becézni is, nagyon jó becenevei vannak.
És még annyit: az is benne van a pakliban, hogy mind a két nevet utálni fogja.
Az én nevemet is megszeretették velem, nem haltam bele, hogy így hívnak.
És még egy érv a Borbála név mellett: nem látok benne csúfolni való dolgot. :)
Nagyon szép név, és főleg azért szimpatizálok vele, mert nincs belőle 15 a játszótéren vagy az oviban.
Szép és aranyos a becézése is.
Igen, ez relatív, hogy mit tekintünk tucatnévnek, ill. gyakori névnek. 2010-ben a 61. leggyakoribb név volt az újszülöttek között. Ismerek jópár Borbálát, kisgyereket és felnőtteket is a környezetemben, így semmiképpen nem állítanám, hogy ritka névről van szó.
Amúgy nekem ritkaságtól-gyakoriságtól függően nem tetszik.
Én is a 2 keresztnév mellett vagyok, nekem csak 1 van és nem igazán szeretem (Eszter), bár már megszoktam. Pedig sokaknak tetszik. Ez van...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!