Kérlek, nyugtassatok meg! Félek a vetéléstől, félek, hogy valami baj lesz? 10 terhességből hány végződhet vetéléssel?
Én is pcos vagyok, második babánkat várom, 13 hetet töltöttem ma.
Én is pont így voltam vele, alig akartam elhinni, majd alig bírtam aludni, kb 2 hétig. Nagyon rossz volt, állandóan járt az agyam.
Aztán elkezdtem beszélgetni vele, több idöt szenteltem magamra, ha ugy éreztem, megeröltettem magam, azonnal lepihentem. Jöttek a reggeli rosszullétek, amik inkább délben voltak, ilyenkor ledöltem, annyira rosszul voltam. Bár ez nem fordult elö sokszor.
Elsö babával minden héten kórházban voltunk, mert a napi teendöktöl is vérezgettem. Most ez nem így alakult, és tök furcsa volt, mert azt gondoltam, ugyanolyan lesz a terhességem.
Megnyugtatásképpen csináltattam kombinált tesztet, bár még nem tudom az eredményét. Kedden voltam 12 hetes genetikai uh-on és megnyugtatott a dokim, minden rendben van, szépen fejlödik, mozog, amit én már érzek is.
Igazán én is a mostani uh után nyugodtam meg, de csak pozitívan gondolkozz, mert ö is érzi, amit te. Beszélgess vele, simogasd a pocakod, beszélgessetek a pároddal sokat a kicsiröl. Nekem ez bevált.
És érezd magad szerencsésnek, mert spontán sikerült. Mi 4 sikertelen inszem után feladtuk a harcot egy idöre és elmentünk nyaralni. Onnan már 4esben jöttünk haza, 3an indultunk.
Az a picike élet ragaszkodik hozzád!
Az is nyugtasson meg, hogy hétvégén is be lehet menni a kórházba, ha történne valami, ellátnak, ha kell. Persze, nem a saját orvosod, de csak orvos.
Annyira vágytunk második babára, hogy engem már tényleg az sem érdekelt, hogy fiu lesz vagy lány. Az elsö fiu és van egy olyan érzésem, hogy a második is fiu.
Pont ugy voltunk, mint Ti, hogy lánynéven szólitottunk a 20. hétig a fiunkat:)
13hkm
A pcos egy anyagcsere rendellenességen alapuló genetikai betegség, gyógyítani nem lehet, de a tünetei kezelhetöek.
Inzulinrezisztencia alakul ki, majd ennek hatására a petefészkeken ciszták alakulnak ki, a menstruáció rendszertelen lesz, vagy nem is lesz, nem lesz peteérés, így nem lesz baba. Van egyéb tünete is: hajhullás, pattanásos bör, súlyproblémák. De vannak kifejezetten vékony pcosok is.
Kezelése: hármas kezelés: gyógyszer+diéta+sport. Ennek hatására rendszeres lesz a ciklus, lesz peteérés, így lesz baba is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!