Anyukám 39 éves, a terhesség kb 5. hónapjában kiderült hogy ellenanyagot termel a szervezete. A 6. hónapban elkezdett iszonyatosan fájni a háta, köhög, alig bír enni, ha eszik , legtöbbször kihányja, és nehéz légzéssel küzd. Most a 31. hétben van. Ma fektették be a kórházba, közölték hogy cukorbeteg lett, valószínű ezért van rosszul. De nemrég kaptam egy telefont hogy a mája sincs jó állapotban. Mit tegyünk? Amúgy a Jahn Ferenc Kórházban van. Legjobb lenne ha kivennék a gyereket... 2 hónapig már nem bírja... Van megoldás hogy jobban legyen.
Szerintem nem lesz semmi baj,az orvosok tudni fogják mit kell tenni nyugodj meg. Ha már a 31.hétben van,akkor hamarosan megindítják a szülést ha úgy látják hogy veszélyesek lehetnek a babára anyukád problémái. Így max.koraszülött lessz,de nem lesz semmi baja. És remélem rendbe jön anyukád + a babával is rendben lesz minden,és egészségesek lesznek! :)
2012. jan. 26. 21:11
2/28 anonim válasza:
őszintén sajnálom anyukádat,de miért itt kérdezed ezt? miért nem az orvosoktól?
2012. jan. 26. 21:12
3/28 A kérdező kommentje:
Szerinted az orvosok adnak normális választ? Alig néznek rá az emberekre.. milyen világot élünk??? Múltkor kb 2 hete 6 órát töltöttünk el a kispesti sztk-ba mert sz.rnak az emberre!! Itt is alig találtunk orvost aki éppen "ráért"
2012. jan. 26. 21:21
4/28 anonim válasza:
Hát mostmár lehet,hogy végi kell feküdnie.Sajnálom,mert mégcsak most jön a neheze.Borzalmasak az sztk-s orvosok.
Nem szabadott volna már 39 évesen bevállalni egy gyereket.
Nálam 35 a határ nőknél.Én 21 voltam az elsőnél s 33 a negyediknél.Most 2 éves a legkisebb.Én is nagyon szenvedtem főleg a végén.
Csak beszélned kéner az orvossal,mert ez aggasztó nagyon.
Minden jót!
Majd írd meg mi a helyzet!
4 gyerkőc anyukája
2012. jan. 26. 21:30
5/28 anonim válasza:
Ennyi idősen nem is maradna a baba életben szerintem.
Második gyerek?
S hány kilót hízott?
2012. jan. 26. 21:32
6/28 anonim válasza:
Sajnos ez tényleg így van. Mi is megjártuk ezt, nem terhesség ügyben, de tényleg tojnak az ember fejére. :(
Viszont ezen most kár rágódni, hogy mit tegyetek, ha az orvosok úgy látják, hogy a terhesség a továbbiakban veszélyezteti bármelyiküket, akkor ki fogják venni a babát. Kívánom, hogy minden rendben legyen!
2012. jan. 26. 21:36
7/28 A kérdező kommentje:
Engem szült 1992-ben, öcsémet meg 1993-ban. De ez igazán nem is jelent semmit, mert az orvos is megmondta hogy készüljön fel hogy olyan lesz mintha az első lenne. Hm hogy miért vállalta be, ugye az én szüleim elváltak, hála az égnek. Van 3 éve egy élettársa aki 29 éves, ugyebár 35 év felett a fogamzásgátló árthat a szervezetnek. És becsúszott a gyerek, mivel az élettársának nincs gyereke, nagyon szerette volna hogy tartsák meg. Anyu ágált ellene, mert hát tudja mivel jár. De hát igen a férfiak ilyenkor előveszik az undorító énjüket, igen...rávette. Sajnos.. és nem azon vagyunk hogy mi lett volna ha nem tartották volna meg, hanem hogy mit lehetne érte tenni-
2012. jan. 26. 21:38
8/28 anonim válasza:
Reméljük, hogy minden rendben lesz. Az orvosok tudják, hogy mit kell tenni, akár most, akár később. 5 hetet kellene anyukádnak még kibírnia.
2012. jan. 26. 21:39
9/28 anonim válasza:
De azért valószínüleg életben maradna, ha egyből megkapja a megfelelő ellátást. A férjem öccse is anno 22 éve 31 hétre született, és teljesen egészséges ember lett belőle. Meg mikor én szültem, akkor is volt ott 2 anyuka, akiknek 29 hétre indult meg a szülés, és megmaradtak a babák, csak sokáig voltak inkubátorban. Mindenesetre jobb lenne, ha még nem születne meg, még 1-2 hét is sokat jelentene.
2012. jan. 26. 21:41
10/28 A kérdező kommentje:
Az is rossz anyunak szerintem hogy az élettársa most kint van Németországba dolgozni, és most csak mamám és én tudunk neki támaszt nyújtani. Én velem az a baj hogyha meglátom és szenved azonnal kicsordúl a könny a szememből, és ez neki se jó ha minket szomorúnak lát.Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!! :) Holnap megyek munka előtt és után is, remélem jó híreket kapunk.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!