Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Lehet valami bajom, ha terhese...

Lehet valami bajom, ha terhesen voltam MR vizsgálaton?

Figyelt kérdés
4napja késik a menzeszem, és 10 napja voltam MR vizsgálaton. Még nem teszteltem, nem merek. Nem tervetük a babát, de nem is védekeztünk ellene. Úgy voltunk vele, hogyha jönni akar, akkor jöhet. Ha kiderül, hogy babás vagyok, akkor milyen károsodást okozhat(ott) az MR?
2012. jan. 26. 17:14
 1/3 anonim ***** válasza:
Az ég világon semmit. Akkor még a megtermékenyülés történt éppen meg, nem ágyazódott be, csak egy pár sejtes kis valami volt a kisbabátok. Ilyenkor még a aminden vagy semmi elve érvényesül, vagy megmarad a baba és egészséges lesz vagy elmegy. De amúgy MR-t csinálnak terheseknek is (ha nagyon muszáj).
2012. jan. 26. 18:08
 2/3 A kérdező kommentje:
És ha idősebb a baba? Úgyértem az előző hónapban is késett és rövidebb ideig tartott. De nem tudom, hogy a stressz miatt vagy baba lesz. Nem merek tesztelni, annyira félek, hogy valami baja lehet :(
2012. jan. 26. 18:13
 3/3 anonim ***** válasza:

Az MRI semmilyen hatását nem mutatták még ki a magzatra nézve. Ami a leglényegesebb, hogy az MR nem bocsát ki ionizáló sugárzást, amelyre a magzat a leginkább érzékeny. Mindazonáltal mégis van egy plusz kockázati tényező ilyen esetekben, mégpedig a kontrasztanyagok használata; a gadolíniumvegyületekről ismert, hogy áthatolnak a méhlepényen, így bekerülve a magzat vérkeringésébe is, ezért óvakodni kell az alkalmazásuktól, ha az nem feltétlenül indokolt.

Összefoglalva: senki nem fogja tudni azt sem mondani, hogy ez a vizsgálat biztosan nem ártott a gyereknek (ha van), de azt sem, hogy ártott. Én inkább úgy mondanám, hogy nagyon-nagyon kicsi az esélye, hogy amennyiben terhes vagy, bármi károsodást okozott a magzatban a vizsgálat.

2012. jan. 26. 18:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!