Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 20 évesen, egyetemistaként...

20 évesen, egyetemistaként megtartanátok a babát?

Figyelt kérdés
2 éve vagyunk együtt a barátommal, nagyon szeretjük egymást, ő 22, még egyetemista, orvosira jár. Ugyan fogamzásgátlót szedek, de most félek, hogy mégis teherbe estem. Holnap tesztelek, tehát még csak idegeskedek, és a lehetőségeimet latolgatom. Tudom, hogy maximális családi támogatásra számíthatnánk mindkét részről. Mindezek fényében ti hogyan döntenétek?
2012. jan. 5. 21:55
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
75%
a maximális családi támogatás miatt igen. Nagyon sokan tanulnak gyerek mellett, csak akarni kell.
2012. jan. 5. 22:58
 12/28 anonim ***** válasza:
67%

Igen megtartanám.

1. Felnőttek vagytok nem 15-16 évesek.

2. Maximális családi támogatásra számíthattok.

2012. jan. 5. 23:00
 13/28 anonim ***** válasza:
62%
Ha a családi támogatás, anyagiak és a szeretet megvan, mindenképp megszülném. Akkor minden más is meglesz. Lehet, nem pont úgy, ahogy eredetileg tervben volt, de ez most akkor a "B-terv".:)
2012. jan. 6. 00:26
 14/28 anonim ***** válasza:
49%
És még egy nagyon fontos tényezőt ki ne felejts! Az apa véleménye is fontos ám, semmire sem szabad kényszeríteni senkit. Csak a közös döntés lehet jó.
2012. jan. 6. 00:29
 15/28 anonim ***** válasza:
85%
Igen.
2012. jan. 6. 07:26
 16/28 anonim ***** válasza:
100%

Első gyermekemet 20 éves egyetemistaként, a másodikat 23 éves diplomásként szültem. Mondjuk tervezett babák voltak, 19 évesen mentem férjhez, és a párom nem egyetemista, hanem most 35 éves, stabil munkahely és saját lakás tulajdonosa volt már akkor is.

Mileőtt először terhes lettem én is tablettát szedtem. EŰgyik hónapban egy méhszájseb okozott koraterhes tüneteket (hasfeszülés, meg fog jönni érzés, barna folyás, émelygés), akkor vettem egy tesztet, tök parásan, hogy jaj csak nehogy :) A teszt negatív lett, én pedig megkönnyebbülés helyett végtelenül csalódott :))) Így kezdtünk el gondolkodni rajta, és belevágtunk. Nem bántuk meg. Mi családi támogatásra anyagilag egyáltalán nem számíthattunk, érzelmileg igen, de fizikailag megint nem (vigyáznu nem tudnak a gyerekekre a nagyszülők, pl ha dolgozni akarnék, vagy mikor vizsgázni jártam), mert dolgoznak még. Szerintem nálatok semmi gond nem fog adódni, ha mindketten akarjátok, a szívezekre hallgassatok :)

Gratulálok! :)

2012. jan. 6. 07:31
 17/28 anonim ***** válasza:
100%
bocsánat, elírtam egy csomó mindent..
2012. jan. 6. 07:32
 18/28 anonim ***** válasza:
100%

Az én férjem is az orvosira járt és én is véletlen lettem terhes, szerencsére már 22 voltam és már csak 1 év volt hátra a főiskolából nekem (pontosabban fél év) azt meg nagy pocakkal végigcsináltam.

Mi csak egyik oldalról számíthattunk támogatásra (férjem anyukája mivel az én szüleim sajnos nem élnek akkortájt haltak meg).

Lényeg hogy mi se álltunk húú de fényesen, kollégiumban ill. albiban laktunk, de mindenki együtt szurkolt velünk a vizsgálatokkor meg állandóan segítettek, kérdezgettek a csop.társak stb.

Összeköltzötünk, megszületett a kisfiunk, a férjem befejezte az egyetemet (másfél éves fiunkkal mentünk a diploma osztóra ).

Nem mondom hogy néha nem volt nehéz és hogy nem tudtunk volna még bulizni vagy menni erre arra utazgatni stb. mert jó lett volna, de nem így alakult.

A fiunkat mind ketten imádjuk és még pár év múlva gyerekkel is lehet majd utazgatni.

Szóval én a te esetedben, ha 2 éve együtt vagytok, szeretitek egymást támogatást is kapnátok (most nem csak az anyagi részét mondom mert abból mi se sokat kaptunk hanem az érzelmi meg a segítségnyújtás szempontjából) akkor el se gondolkoznék rajta.

Van egy pár eset amikor egyetértek én is az abortusszal de az csak nagyon nagyon rossz anyagi helyzet (konkrétan nincs hova vinni a gyereket) egyedülálló az anyuka, erőszakból született, vagy nagyon beteg baba..

De amúgy ha szeded a tablettát én sem hiszem hogy terhes lennél inkább vmi más lehet.

2012. jan. 6. 08:16
 19/28 anonim ***** válasza:
54%
Ismerőseim kb. ugyanilyen szituban voltak. Csak ott nem szedett a csaj tabit. Lényeg:gyors esküvő,azóta pedig a csaj szüleinek a nyakán élnek,ők tartják el őket,mert a fiúnak még jópár éve van az orvosiból. Én nem vállalnám így be.
2012. jan. 6. 08:41
 20/28 anonim ***** válasza:
68%
Szia. Én mindenképpen megtartanám. Amikor én egyetemre jártam, akkor már ismertem a férjemet. Idén 9 éve hogy együtt vagyunk. Igaz nekünk még csak most lesz babánk, de ha egyetem alatt jött volna akkor is megszültem volna.
2012. jan. 6. 08:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!