Terhes vagyok egy pasitól, akiről most derült ki, hogy nős. Mit tegyek?
Kedves Kérdező!
Nagyon sajnálom hogy ilyen méltatlan helyzetbe kerültél, hogy az a gerinctelen alak ennyire kihasznált.
Én is csak azt tudom mondani hogy mérlegelj!
Képes vagy-e arra hogy elvetesd a babát (már ha lehetséges még egyáltalán)? Én anno lassan 11 éve kétségbeesett helyzetbe kerültem... babát vártam egy olyan alaktól aki fűvel-fával csalt (mint utólag kiderült), állandóan össze-vissza hazudozott. Igazából az utolsó aktus amikor együtt voltunk az sajnos már erőszak volt, mint saját önszántam... Amikor kiderült hogy babát várok, az volt a reakciója hogy ennyi és ennyi haladékot ad nekem hogy elvetessem, különben kirú..ja belőlem (annyira borzasztó hogy le sem írom :-(... Nappalokat és éjszakákat kínlódtam, sírtam át hogy mi legyen. Még alig múltam 18 éves, előttem állt az élet, de tudtam hogy bennem is növekedik egy élet. Ráadásul azt sem tudtam hogy mondjam el a szüleimnek.
A lényeg a lényeg, hogy az elsők közt kizártam az elvetetés lehetőségét. Tudtam hogy bármi áron, de megszülöm, az én gyerekem! Akár az életem árán is de megvédem Őt mindentől.
Nagyon nehéz volt anyukám elé odaállnom és elmondanom neki mi történt. Megértő volt, de persze azért meglepődött. Sajnos nagyon problémás terhességem volt, szinte végig bent kellett feküdnöm a kórházban de így is nagyon koraszülött lett ( ám szerencsére semmi baja nem lett!) 1 kg-val született. Annyit sírtam és annyit imádkoztam érte, szerencsére nagyon szeretett minket a Jóisten odafönt mert alig 2 hónapos volt és már hozhattam is haza teljesen egészségesen :-)
Azóta meg már lassan 11 éves nagylány, imádom, ő a mindenem. Férfit is találtam, akivel együtt élek már lassan 7 éve, nagyon szeretjük egymást. Mi vagyunk együtt egy kis boldog család.
Az "apja" (biológiai) kb. 3-4 éves koráig volt úgy ahogy apának nevezhető, bár igazán sosem foglalkozott vele. Egy idő után észrevettem hogy csak azért jön a gyerekért hogy engem láthasson, és míg nála volt addig is folyton engem hívott telefonon 5 percenként. Később ez már átment zaklatásba, hogy így szeret, úgy szeret, megöli magát nélkülem stb. Ivott is rendesen. A gyereket már nem engedtem el vele, csak az apai nagyszülőkkel. Igazából teljesen hidegen hagyott minden fenyegetőzése mert kiölt belőlem minden érzést, már csak undorodtam tőle mint egy féregtől. Ám később a zaklatása átment bántalmazásba. Már nem tudott mivel hatni rám, gondolta ha egyik este követ (mivel gyerek mellett főiskolára jártam levelező tagozatra) akkor majd jól megfélemlít és visszamegyek hozzá... Ráadásul cseszte a csőrét hogy kezd kialakulni egy szép kapcsolatom egy olyan FÉRFIVAL aki az ő szöges ellentéte (sármos, jóképű, nagyon izmos, sportos, nem iszik, nem dohányzik, csak mi voltunk neki a fontosak--- emlékszem egyik alkalommal be kellett mennem a főiskolára délelőtt hogy megbeszéljek valamit a tanárommal, nem volt ovi így vinnem kellett a lánykámat is, de jött a párom is hogy addig vigyáz rá-- elvitte addig egy gyerekjátszóházba... viszont rájött a lányomra a pisi-kaki... először azt sem tudta melyik wc-be vigye (férfi?, női?) aztán beküldte a nőibe és ki volt tárva az ajtó hogy mindent halljon, egy kis idő múlva a lánykám letolt nadrággal és bugyival csoszog kifelé és kiabálja neki jó hangosan hogy törölje ki a kakis fenekét légyszives :-) Hát a párom akkor csinált először, de hősiesen állta:-)
Szóval az a lényeg hogy ő valóban értünk él.
Amikor átment vadállatba az exem hogy így próbáljon megfélemlíteni és visszaszerezni, akkor a párom nagyon megfenyegette és bizony verekedés is lett volna ha az exem nem tojik be és nem fut el előle. Mondjuk én is elfutottam volna egy kigyúrt pasi elől :-)
Na azóta nem is jelentkezik a lányáért, tehát 7 éve a kapcsolatot sem tartja vele, csak ha összetalálkoznak az apai nagyszülőknél. Akkor is csak elvakkant a lányomnak egy köszönést és ennyi.
Jó hosszú regényt írtam. De röviden a lényeg: én nem lettem volna rá soha képes hogy elvetessem.
Kedves Kérdező, először is nagyon sajnálom, hogy van néhány paraszt, aki még téged hibáztat a történtekért... Gyökerek... Valószínűsíthetően megkeseredett emberek, akiknek a te bajod nyújt vígaszt, kérlek próbáld meg ezeket nem figyelembe venni.
Sajnos azt nem gondolom, hogy a férfi szeretne téged, nem őszitne hozzád, és sajnos nem fogja a családját elhagyni.
Ha úgy döntesz, hogy megtartod a babát, szerintem kérj gyerektartást, ez a minimum, amit meg kell tennie. A családját nem te szakítod szét, hanem ő. Ő csalta meg a feleségét, nem törődve a következményekkel. Így kérlek ne legyen lelkiismeretfurdalásod.
Elvetetni a gyermekemet én sem tudnám, ugyanakkor azt is figyelembe kell venni, hogy mit tudsz neki megadni. Olyan döntést próbálj meg hozni, amivel együtt tudsz élni.
FEl a fejjel és remélem az élet azt hozza Neked, amit kívánsz!
Arról nem írsz, hogy szeretnéd-e megtartani a babát, vagy sem - mik az ezzel kapcsolatos érzéseid.
Szerintem ebből kellene kiindulni.
Amúgy a feleség is megérdemelne egy normális férfit, nem ezt a gerinctelen férget...
nem olvastam végig az eddigi válaszokat. az én véleményem:
felelőtlen voltál...de ha már igy alakult, én tuti nem tartanám meg a babát. s lehet nyugodtan lepontozni...semmilyen körülmény nem adott ahhoz, hogy megszüld ezt a babát. még ha egyedül élnél és dolgoznál azt mondom ok, vállald be, de igy h suli+anyuddal élsz...tuti nem..mire mégis???persze csodás dolog egy kisbaba(második gyermekem várom, nem csak a levegőbe beszélek) de azt el is kell tartani, s az egy nagy hülyeség h szeretet a lényeg stbstb...sajnos az édes kevés a mai világban...
20éves vagy...lehet még gyermeked egy olyan férfitől aki igazán szeret s ha annak eljön az ideje amennyit szeretnél.szerintem fejezd be a sulit, éld az egyetemisták szuper életét, dolgozz, legyenek sikereid, találj egy fiut akinek csak te vagy a minden....stbstb....ezt a pasit meg felejtsd el, mert 10000%%%%% h nem fogja érted elhagyni a családját, nem érdemel meg téged, és kezdj egy új életet! én igy gondolom, s tettem volna igy a helyedben ha én kerültem volna 20évesen hasonló helyzetbe...legjobbakat kivánom!
Kedves kérdező!
Én a helyedben csendben, titokban elvetetném a gyereket úgy, hogy a pasitól kérnék pénzt a műtétre! 1 életre megtanulnám, hogy mikor, kivel és hogyan állok szóba. És még véletlenül se törném össze édesanyám szívét azzal, h kiderülne ez a dolog! És fejezd be inkább a tanulmányaidat, hiszen még lesz lehetőséged babát vállalni a megfelelő időben, a megfelelő partnerrel! Ne tedd tönkre a saját életedet!
Remélem helyesen fogsz dönteni! És nem a szívedre, hanem az eszedre hallgatsz majd!
Hat... szornyu... el se hiszem, hogy ennyire kegyetlenek az emberek... Marmint a valaszadok. A pasidrol sajnos el tudom kepzelni, hogy ilyen kegyetlen, nalam detto ugyanez a helyzet kb. Azzal a kulonbseggel, hogy az en pasim meg mindig tagadja, hogy hazas, ami sajnos mastol derult ki, de szinten miutan mar teherbe estem. Nezd csak, nekem ez volt a kerdesem:
http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ker..
Figyi, ne vetesd el, halgass ram, en tudom, milyen nehez. Es lesz ez meg nehezebb is. Es szebb is. Nem tudom, hany hetes vagy, de ahogy haladsz elore a terhesseggel, annyi oromben lesz reszed, es annyi minden tesz majd teged buszkeve, es adja vissza a meltosagodat ebben a megalazo helyzetben. Persze nem most. Most majd meg mindenki azt fogja mondani a "gratulalok!" helyett, hogy "Megtartod?". Toluk majd kerdez meg, hogy az anyukajuk nem tanitotta oket jomodorra, vagy maguk valtak meg tole. En is feltem a szuleimnek elmondani. Elarulom, amikor megtudtak, hogy anyuka leszek, majd elsirtak magukat, ugy meg voltak hatva, es semmi mas nem erdekelte oket. Ez egy nagy dolog. Tiszteld magadat azert, hogy anya leszel, es vard el a vilagtol is, hogy tiszteljenek erte. Eleted legnagyobb es legszebb kalandja. Nagyobb jo, mint a pasijainknak a disznosaga. Tudod, az en pasim meg dec. 22.-en is abortuszra kuldott volna, igert, es fenyegetozott. Nagy kakiban van... Neked is nagyon nehez lesz a pasiddal, leginkabb azert, mert te szereted, o meg hat... ezt hagyjuk is. Hiszen a ferfiak disznok...:). Majd el fogja neked mondani, hogy milyen onzo vagy, hogy vele nem beszeltel meg semmit, biztos elfelejtetted vagy "elfelejtetted" bevenni a gyogyszert, vagy nem is tudom, hogy vedekeztetek, majd iger fut fat, ha elmesz abortuszra, es hogy o viszont lelep, ha nem. Jajjjjjj de nehez lesz, es mennyit tanulsz majd belole. Tobbet, mint az egyetemen, azt elhiheted... Figyi, vannak tamogatasok, juttatasok, ne ess ketsegbe. Nekem sincs most munkam, bar van felretett penzem. Valjal szepen nagylannya, felnotte, anyava, neked ez a feladatod. Jarjal utana szepen minden anyagi dolognak, kerdezz mindenhol sokat, gyesrol, mi kell hozza, ha majd kesobb vennel lakast, most ujra van szocpol, a csaladinet.hu-n is valaszolnak szakemberek, jogi kerdesekben is ingyen. Menj el csaladsegito szolgalatokhoz. Menj haza a szuleidhez, lakjal naluk miutan lement a felev a suliban, vagy ameddig tudod, csinalod. Egy kicsit ciki visszamenni a szuloi hazba, de ingyen van. Esetleg bejelentkezhetsz munkanelkulinek, a segely osszegevel beszallsz a haztartasba. Szepen otthon csondben nyugodtan kihordod a babadat. Minden rendben lesz. 2-3 ev mulva pedig nagyon boldog leszel, hogy neked mar ott topog melletted a gyereked :), mar nem sir annyit, masok meg meg most, vagy akar most sem tartanak ott, hogy gyereket vallaljanak. Fizikai kondicio tekinteteben is nagyon szep es jo dolog ilyen fiatalon szulni. Sok no fog rad irigykedve nezni, mert nekik nem jott ossze... Aztan ha valamikor rossz kedved lenne, csugednel, vagy eszedbe jutna, hogy vajon jol dontottel-e, ajanlom neked a "teherbeeses" topikot, hogy sok no hogyan homerozik, meg meri az ovulaciot, es megse... Az en anyam 12 evet probalkozott... :). Szoval legyel buszke magadra!!!! En pedig a magam reszerol gratulalok neked :)!
Sokan tanácsolják hogy tartsd meg a babát.
Na igen,aki nincs abban a helyzetben mint te kérdező az könnyen mond ilyeneket.De mégis miből tartod el? Hol élnétek??Milyen jövőd lenne?
Arra senki nem gondol hogy az anyja esetleg már így is kivan,hogy 3 kisgyerekre kell egyedül gondoskodnia? Lehet hogy összeroppan ha megtudja még ezentúl nem három hanem 5 emberre kell gondoskodnia egyedül.
Mégis mit tennél? A gyerektartás nem olyan nagy összeg,és dolgozni csecsemő mellett nem fogsz tudni,Sőt később sem,mert a legtöbb cég nem szívesen vesz fel kisgyerekes,,semmi végzettséggel nem rendelkező anyukát..
Én imádom a gyerekeket.Én is egyedül nevelek 2 gyermeket.A gyerektartás az ablakban,de igyekszem erőmön felül küzdeni,hogy egyik gyermekem se szenvedjen hiányt.Nem vagyok abortuszpárti.De vannak helyzetek aikor a szükséges rossz a legjobb döntés..
Egyébként ha nekem váratlanul a nyakamba sóznának egy csecsemőt,akkor az lenne az utolsó csepp a pohárban.Azt hiszem ideg összeroppanást kapnék,hogy megint az életemet át kell varriálni,mert a lányom nem képes maga megoldani a helyzetet..
Utolso, na en pont, hogy ugyanabban a helyzetben vagyok, mint a kerdezo... Legfeljebb par honappal elorebb, de nem is sokkal valoszinu.
Mas: amugy en nem ertem, hogyha egy pasi sem hagyja ott a feleseget, akkor hogy lehet az, hogy annyi hazassagot latok magam korul szetesni, megijedt, felrelepett apukakat, akik ugy ereztek magukat, hogy a gyerek szuletese utan kiestek a mezescsuporbol, aztan szereto mellett kotottek ki, aki mar egy uj gyereket var toluk. Hany ilyen van korulottem!!! Hat akkor meg ok honnan a viharbol kerultek elo....? Unokatesom ket kisgyerekkel otthon, az apuka-ferj mar elkezdett tole albidijat kerni... Baratnom ferje 3 honapos kisbaba mellol lepett le egy szosziert. Masik ismerosom ferje 11 ev hazassag utan, es szinten a szoszi. 7 eve vissza se nezett. Na en sem kivanom az ilyet a kerdezonek, csak azt nem ertem, hogy hogy allitja azt mindenhol mindenki 10000000000%-ra, hogy "na marpedig olyan nincsen!!!".
Ez az egész sztori nézőpont kérdése!
Így sajnáljuk szegény kislányt, meg úgy sajnáljuk szegény kislányt!
Gondoljunk bele, ha ez lenne a kérdés: " A férjem felcsinált csajt, mit tegyek?" Mindenki elmondaná szegény kislányt minden büdös k...nak.
Én tuti elvetetném a helyedben.
1: Nekem egy család szétesése ne száradjon a lelkemen. Mert így vagy úgy, de ez kitudódik.
2: Anyukámat sem hoznám olyan helyzetbe, hogy a nyakára viszek még 1 éhes szájat.
3: Legközelebb jobban odafigyelnék a védekezésre.
2:
A Kérdező leírta hogy NEM SZERETNÉ ELVETETNI A BABÁT!Akkor legyetek olyan kedvesek és ne akarjátok rábeszélni az abortuszra!!!
A legszebb korban van ahhoz hogy anyuka lehessen,és ha a baba most jött annak oka van!
Arról meg nem tehet hogy becsapták őt,ezért NE bántsátok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!