Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhes vagyok egy pasitól,...

Terhes vagyok egy pasitól, akiről most derült ki, hogy nős. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
20 éves vagyok és teherbe estem egy férfitól,akiről nem tudtam,hogy nős! Akkor vágta a képembe,hogy felesége és ráadásul két gyereke van,mikor megmondtam,hogy baba lesz. 8 hónapja vagyunk együtt,ezalatt még csak fel sem merült bennem,hogy van családja (másik városban lakik,hétköznap albérletben a van a munkahelye közelében). Első éves egyetemista vagyok,munkám nincs,otthon lakom,anyukám egyedül még 3 kiskorú gyereket tart el rajtam kívül,a legkisebb 10 éves.Nem akarom egy család életét tönkre tenni,viszont semmiképpen nem szeretném elvetetni a babát. Szeretem ezt az embert és tudom,hogy ő is szeret engem,de nem akarom tönkretenni a családot. Azt sem tudom,képes lenne-e otthagyni őket. Viszont egyedül sem szeretnék maradni a babával,nem szeretném anyu életét megnehezíteni,akinek a szívét törném össze,ha megtudná,hogy az unokája apukája nős,még akkor is,ha nem tudtam róla,hiszen az apám egy nőért hagyott el minket annak idején. Szerintetek mit tegyek??? Nagyon kérlek segítsetek nekem!
2011. dec. 27. 00:57
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
29%
ennyit a felelőségtudatról. Am mit tegyél?mcsezd tönkre a családját, neki úgyse számít, ha csalta az asszonyt. Kérj gyerektartást, hagyd a suulit majd dolgozz. Legközelebb meg gondolkozz. Am jó egészséget neked meg majd a babának is., jah otthon készítsdnelő a terepet.
2011. dec. 27. 01:08
 2/31 anonim ***** válasza:
79%

Biztos vagyok benne , hogy nem fogja ott hagyni érted a családját. Gondolom most rendesen be van tojva, hogy mi lesz. A döntés a te kezedben van. Egy biztos! Ha netalántán úgy döntesz elveteted, kövess el mindent, hogy az abortusz költségét ő állja. Ha pedig úgy döntesz megtartod fizesse csak a gyerektartást.

Ha valaki ennyire gerinctelen, gyökér hogy bele megy úgy egy kapcsolatba hogy közben letagadja a családját, az a minimum, hogy vállalja a következményeket!

Ne nagyon áltasd magad, hogy el fogja hagyni miattad a családját.Az ilyen férfi megpróbál kibújni a felelősség alól. De te ne add meg neki ezt a lehetőséget!

2011. dec. 27. 01:11
 3/31 anonim ***** válasza:
56%

Össze-vissza írsz hülyeségeket.

Olvasd el,mit írtál.

1. terhes vagy egy nős hapsitól,aki a fejedhez vágta hogy nős,2 gyerek apja..

(megsúgom neked,hoy ha szeretne a pasi akkor az első nap elmondta volna az igazságot,és nem a fejedhez vágta volna.Már rég veled élne,és nem a családjával.

2. 8 hónapja együtt vagytok,de benned fel sem merült,hogy családja van( micsoda nagy szerelem lehet köztetek,ha pasas annyira sem méltat téged,hogy őszinte legyen hozzád)

3. Anyukád 3 gyermeket nevel egyedül.(nem akarod tönkre tenni,de simán megszülnéd a gyereket a semmire,vagyis anyukád nyakára)

Ne mond,hogy nem,mert se lakás,se állás,se férj,se pénz ellenére mégis vállalod a gyereket.Hol élnétek? Miből etetnéd,öltöztetnéd,nevelnéd? Nos?? Csakis anyukád nyakára mennél..

4. Te úgy nőttél fel,hogy apád elhagyott egy nő miatt..

Most TE ugyanezt a szomorú sorsot szánod 2 gyereknek akik semmiről sem tehetnek..

Nem csak anyudat tennéd tönkre,hanem 2 gyerek,és egy szerencsétlen nő életét is akinek szintén fogalma sem lehet arról,hogy a férje felcsinált egy egyetemistát..

Egyetemista létedre lehetnél egy kicsit okosabb is..

2011. dec. 27. 01:16
 4/31 anonim ***** válasza:
86%

Kénytelen leszel mérlegelni.

Az első verzió, hogy megtartod a babát és a pasid veled marad. Aminek az az ára, hogy a családját otthagyja. Erre szerinted mekkora az esély? Ráadásul azt írod, hogy nem akarod tönkretenni a családot. Namost a kettő együtt nem fog menni.

Második: megtartod egyedül. Azzal a saját családodat hozod lehetetlen helyzetbe, és itt a kérdés nem csak ez, hanem a további életed is. A másik az, hogy előbb-utóbb úgyis kiderül, tehát a családot így is tönkreteszed.

Harmadik: elveteted. Ha ezt választod, a pasit is felejtsd el, mert nem szeret téged, még ha úgy is érzed most. Majd pár év múlva rájössz. Veled is megcsinálná, ha a gyerekei anyjával megtette.

Szóval mérlegelj! Tudnod kell, hogy mi a fontos, mert sajnos minden nem lehet :(

2011. dec. 27. 01:17
 5/31 anonim ***** válasza:
23%
Kár, hogy nem védekeztél..
2011. dec. 27. 01:27
 6/31 anonim ***** válasza:
19%

Egy 8 hónapos kapcsolatban nem védekezni, azt, hogy nem védekezel, eltitkolni a pasi elől, majd a nyakába varrni - nem csak az övébe, hanem a te anyudéba is. Gratula.

Eszed, mint egy büfé-ruhatár szakos "egyetemista"-nak.

2011. dec. 27. 04:02
 7/31 Harangozó Sára ***** válasza:
71%

Én nem foglak bántani, mint a többiek, ami megtörtént az megtörtént, visszacsinálni már nem lehet. Most inkább előre néznék a helyedbe. Az biztos, hogy leülnék anyukámmal megbeszélni a dolgokat, de egy biztos nem vetetném el a babát, ő nem tehet semmiről. Ha nem tudod felnevelni anyagi okok miatt, még mindig ott az örökbeadás lehetősége, nagyon sok házaspár vár kisbabára. Ha szeretnél még beszélgetni én szívesen meghallgatlak.

Egy 3 gyermekes családanya

2011. dec. 27. 04:31
 8/31 anonim ***** válasza:
72%

Én sem tudnám elvetetni a gyerekem... bár most nagyon sok felől fogják neked ezt mondani, a döntés a tiéd, akármit választasz, te fogod viselni. A pasid vagy anyukád döntését viszont nem tudhatod, amíg nem beszélsz velük érdemben (főleg a pasidat ne hagyd kibújni a válasz alól).

Írod, hogy munkád nincs és a hátteret csak anyukád jelenti. Így ha a férfi nem akar veled közös életet (vagy te vele), akkor csak anyukádra támaszkodhatsz. Ha minden jól megy és nagyon felkötöd a gatyád, azért remélhetőleg ez nem örökre szól, de nagyon nehéz lesz babával saját életet, egzisztenciát teremteni. Van egy hason-történetű barátnőm, aki egyik nyáron szült, a következő nyáron diplomázott, majd 2-3 év múlva tudott elköltözni gyerekestül a szüleitől, de sok segítséget kapott, szerencséje is volt (problémamentes terhesség és szülés) és meg is dolgozott nagyon ezért (pl. 8 hós terhesen még nyári munkán volt).

Egyébként meg előzővel értek egyet: nézz előre. És az örökbe adás is jó döntés lehet, ha nem tudod vállalni a gyermeket, de előbb beszéld meg ezt is a pasiddal (úgy tudom, az apának is le kell mondania hivatalosan a babáról, ha ezt választod).

2011. dec. 27. 07:02
 9/31 anonim ***** válasza:
61%
A két utólsóval teljesen egyetértek.
2011. dec. 27. 07:40
 10/31 anonim ***** válasza:
75%

Nem értem miért bántanak a többiek, hisz nincs senki homlokára írva, hogy nős vagy nem, vagy van gyereke vagy nincs.

Nagyon sajnálom a helyzetedet. Próbálj beszélni anyukáddal, rágjátok át az egészet.

Minden jót!

2011. dec. 27. 07:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!