Akik azt állítják h a terhesség alatt csak 4-5kg-ot híztak, azok az alábbiakat mivel magyarázzák?
a baba súlya legyen 3kg
a méh súlya 0,9 kg,
a méhlepény 0,7 kg,
a magzatburok és a magzatvíz 0,8 kg,
az anya vérmennyiségének növekedése 1,2 kg,
a folyadékvisszatartásból eredő többlet (vizesedés) 1,4 kg,
zsírlerakódás (erre a szoptatás során lesz szükség) 3 kg,
a mell megnövekedett mirigyállománya 0,45 kg...
Én pont az ellenkezője voltam/vagyok, bár az elején 12 kilót fogytam.
62-vel kezdtem, majd fogytam. Végül +25 kiloval mentem be szülni. Elméletileg a terhesség alatti vizsgálatok mind jók voltak, sosem volt probléma. Viszont kicsit mókás, hogy leszámítva az elején lévő fogyást, ennyit híztam a végére.
Ráadásul a terhesség utolsó 3 napjában -8 kilót fogytam az idegességtől és a tehetetlenségtől.
5 hónapja szültem és 45 kiló vagyok. Nem diétázom, nem tornázom. Szimplán kiderült, hogy olyan betegségem van, ami a mai orvostudomány szerint időben észrevéve gyógyítható. Ha későn veszik észre, akkor nem.
Egyébként a genetika és az életmód (akár terhesség előtti és utáni is) nagyon sokat nyom a latba. Nyilván, aki hajlamosabb a hízásra, az simán felszed 10-20 kilókat, aki pedig világ életében csont sovány volt és bármennyit ehetett az 1-2 kilót hízik csak.
Plusz ... vannak a 'fanatikusok', akik még szülés közben is zumbáznak vagy tornáznak, mint pl. Rubin Réka.
Kellemes Ünnepeket!
Szerintem egész egyszerűen életmód és alkat kérdése az egész.
Én egész egyszerűen sosem voltam hízékony típus. 1-2 kilót mindig ingadoztam, de ennyi. 10 éve ugyanannyit nyomok.
Most terhesség alatt ugyanannyit eszem, mint előtte, mivel nem vagyok éhesebb. Nem zumbázok, nem aerobikozok, nem edzettem életemben sosem. Azt sem mondanám hogy kizárólag egészségesen étkezek, mert minden megeszek a hamburgertől kezdve a gyümölcsig illetve megiszok a csapvíztől a kóláig(most terhességem alatt is) Viszont nem vagyok a seggemen ülő típus, nagyon sokszor lemászkálom, amit megeszek.
31 hetes vagyok és eddig 2 kilót híztam összesen, a többi egész egyszerűen a fenekemről és a combomról átrakódott a pocakomra.
Csak hogy legyen ellenpélda. 48kgval kezdtem, végig tornáztam a terhességet, mindig sportoltam. 61kgval mentem szülni, aztán visszafogytam. Szerintem a szoptatástól 10kg újra feljött, azóta sem megy le, bár még cicizik a lányom (15hós) és a sporttal is felhagytam, hogy legyen tejci.
Mindig 48kg voltam, nem voltam hízékony és most mégis a terhesség és a szülés, szoptatás annyira megváltoztatott. Ez mitől lehet? (nem mintha bánnám...:) )
cukorbetegségem miatt szörnyű diétát kell tartanom :(
kb 1300kalóriát eszem csak.
ebből nem nagyon tudok hízni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!