Második baba születésénél később mentek be a kórházba, mint az elsőnél?
Pedig, ha másodiknál elfolyik a víz, akkor mindenképp sos be kell menni. Többedszer szülőknél az utolsó pár hétben már nyitottabb a méhszáj viszont a baba feje a vajúdás kezdetéig nem nyomódik a bemenetre, úgy mint első szülőknél. Ezért van, h elfolyt magzatvíznél a többedik babánál nagyobb esély van köldökzsinór előesésre.
fájás tekintetében is bölcsebb 7-10 percesekkel bemenni.
Ma nagyon ellenmondok mindenkinek, biztos front van!
DE. Általános szabály, hogy teljesen mindegy hanyadik gyereknél magzatvízelfolyásnál nem szabad rohanni, felugrani, szaladni, pakolni, mert akkor nagy az esélye hogy a köldökzsinór előreesik a baba és a méhszáj közé. Csak tapasztalat. Mi elsővel -magzatvízelfolyásnál- rohantunk befelé, azt se tudtuk mi van, és hát igen.... alig bírtam kinyomni, mert ott volt a zsinór előtte. Szóval akkor kényelmesen mamabetét anyuka alá (ezt érdemes venni!) és lehet még tenni-venni, pakolgatni.
Akkor kell menni gyorsa ha zöld vagy feketés a magzatvíz, mert akkor már nagyon nem érzi jól magát a baba bent, egyébiránt a víz folyamatosan újratermelődik, míg a lepény bent van.
Fájásoknál meg azért írtam a 20-30 perceseket, mert az ember már nagyon tud szenvedni a 10 perceseknél, autóba vagy taxiba szállni ilyenkor nem annyira jó dolog már...
nálam mindkettő fájásokkal indult. az elsőnél elég hamar bementünk, többször is, mert haza-hazaküldtek :)
a másodiknál viszont már tudtam,hogy van egy - én így hívom - tudatmódosító fájáserősség. ennek több fokozata van, én 7 percesekkel hívtam a dokit, hogy ez már tuti az, biztosan nem fog elmúlni és mire leraktuk a telefont már 2 percesek voltak. mire beértünk (10 perc a kh.) már csak a méhszájnak kellett elsimulnia. Szóval mi később indultunk be,mint az elsővel. Így 2,5 ó volt, mire megszületett a babám.
Januárra várom második babánkat.
Én úgy gondolom,pont épp ez az,hoyg előbb megyek be.
Mondjuk, az a helyzet,hoyg az első szülésem fájásokkal indult, amik elég gyorsan rendszereződtek és sűrűsödtek.
Éjszaka a vajúdás elejét átaludtam, aztán 10 percesekre ébredtem,és ahoz képest hogy első szülés 9 körül már 5 percenként jöttek.10re értünk be a kórházba, fájások jöttek 2 percenként.
Addig szöszmötöltem otthon,próbáltam minél tovább otthon lenni.
Mivel azt hallom sorra,hoyg a második szülés gyorsabb lehet, ezért nem várnék otthon ennyit a fájásoknál sem, ha pedig magzatvíz elfolyássl kezdődik akkor azonnal kórház.
15:12 vagyok.
A sietést nem úgy értettem hoyg 5 perc alatt összekészülés... :-)
De egyébként szerencsére meg fogjuk tudni oldani,hoyg vagy anyukám ott lesz az utolsó hetekben velünk, hoyg ha menni kell ott legyen, vagy beviszzük hozzáa lányomat, mert többé-kevésbé útba esik, vagy ő jön akkor mikor szólunk - de ez a legkevésbé valószínű, mert még kocsival is legalább fél óra de inkább több idő.
1.baba, hajnal 5-kor első fájás (egyből 5 percesek), fél 8-ra értünk be a kórházba, fél 1-re lett baba.
2.baba, du.4-kor első fájás (egyből 3 perces), 7-re értünk be, 8-kor már babáztam. Mentem volna hamarabb, mert nagyon jöttek a fájások, tudtam, hogy gyors szülés lesz, csak előbb vártam haza a férjemet, meg el kellett rakni a nagytesót barátékhoz, meg sajnos dugó is volt :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!