Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Szülés Angliában - jó ötlet?

Szülés Angliában - jó ötlet?

Figyelt kérdés
Nemrég derült ki, hogy várandós vagyok, de nem tudom/tudjuk eldönteni, hogy itt vagy pedig Angliában szüljem-e meg. A reménytelen jelenlegi helyzet (nincsen egyéves bejelentett munkaviszonyom, most is feketén dolgozom, a barátomnak nincsen munkája jelenleg) miatt vetődött fel a kiutazás lehetősége, és szeretném megtudni, hogy hogyan is működnek az ottani dolgok, ami a terhességet illeti. Hallottam olyan rémhíreket, melyek szerint csak öt hónap után lehet ott társadalombiztosításom. Ebből mi igaz? Ha valakinek vannak tapasztalatai ezzel kapcsolatban, kérem, írja le.
2011. szept. 21. 10:25
1 2 3 4 5 6
 31/57 anonim ***** válasza:

Ne aggodj nem vettem a lelkemre, es nem bantottal meg. Nem feltetlenul vagy tajekozotabb, csak radhagytam, vagyis mindenki radhagyja es inkabb nem vitaznak veled.

A pereskedesrol mar megint csak a te kis agyszulemenyed van, amit jol kiforgattal magadnak. Jol tetted hogy pereltel. En irtam es vallaltam hogy en nem tennem, es nem tettem volna. Minden ember egyforma, nem is azt mondtam hogy ez nem igy van. En is ugyanugy dolgozok, adozok mint az angolok. Csak sajnos akkor is bevandorlok maradunk meg ha tobb evet is huz le az ember itt. Remelem igy mar erted.

A masik viszont, szerintem igen csak bocsanatot kellett volna kerned ahogy beszeltel a masikkal, es ha te ezt nem erzed igy, akkor epp eleg nagy a baj. En mar nem vitazom veled hisz tok folosleges, hisz mindegy hogy barki barmit mond, neked mindig igazad van. Legyen!! Csak vannak emberek akik ezt elfogadjak es nem azert nem vitaznak veled mert igazad van, csak szimplan bologatnak hogy ok, ez van. Sajnalom hogy te ennyire onfeju, es makacs ember vagy, aki keptelen a bocsanat keresre, holott ugyanugy szidtal, undorito celozgatasokkal illettel. Na de mindegy is, engem nem zavar.

2011. szept. 22. 13:31
 32/57 anonim ***** válasza:
egyebkentmar megint okoskodom egy kicsit :DD "a worker tax credit" ami working tax credit akar lenni gondolom...:)azt meg egyatalan nem is ertem, mert az meg csak azoknak jar akik "Working tax credit is paid to those who work, but are on low income" (remelem erted)szoval akkor most megint az van, hogy azt irod te nem vagy ilyenekre raszorulva mert jol kerestek...akkor mire kaptatok???:D jajj bonyolult ez nekem :DDD
2011. szept. 22. 13:34
 33/57 anonim ***** válasza:
egyebkent a working tax creditnek semmi koze a varandosag alatt kaphato benefiteknek es a tobbiek valoszinu azert nem "vitaznak velem" ahogy te nevezed, mert valoszinuleg egyet ertenek. :) Na ha te ettol jobban erzed magad ne haragudj, ha megbantottalak, de a velemenyemet akkor is fenntartom, tajekozatlan vagy ebben a temaban es ez nem onfejuseg...csak tudjuk mirol beszelunk, ne vezessunk masokat felre. Ennyit akartam csupan.
2011. szept. 22. 13:39
 34/57 anonim ***** válasza:
47%

Jaj istenem, nem kepzeld worker tax credit---es ha mar ennyire nem erted. 2010-ben jottem ki, marciusban. Amig inteztem a papirokat, national insurance number, doki stb... addig a paromnak mondtak hogy igenyeljuk meg, es ha lesz munkam akkor ez ugy is megszunik. Ekkor igenyeltuk es megkaptuk meg akkor is ha a parom fizuja magasabb is volt az atlagnal. Miutan lett munkam, betelefonaltunk es megszuntettek. Igy mar erted.

Azota nem kapjuk ezt. Mas segelyt viszont nem ismerek. Egyedul a terhesseg utanit mivel megkaptam a papirokat ahol ezek nagyon szepen le vannak irva, hogy mi van akkor ha valaki dolgozik, es mi jar ha nem dolgozik. Nem ertem hogy mit nem lehet ezen erteni. De komolyan, ha viszont mindig mindenben okosabb vagy miert nem mentel tudosnak, vagy ugyvednek. Kepzeld ezt mi kaptuk szoval akkor ezt sem tudom jol. Vegulis nekem voltak, vannak meg azok a papirok nem neked. De en mar csak jot nevetek rajtad hogy keptelen vagy abbahagyni.

2011. szept. 22. 13:39
 35/57 anonim ***** válasza:

Nem vagyok en sem a vilag legjobb anyukaja(nem is leszek talan a 7.gyerek utan/csak vicc/), ne haragudj ha azzal a kerdessel hogy milyen anya leszel,megbantottalak,tenyleg nem akartam.Nem szabad mas karanak orulni,teljesen fugetlenul attol hogy mit ir a masik.Csak olyan rossz olvasnom amiket irtok,kismamak vagytok orulnotok kell.Az pedig hogy beperelte a ceget mert DISZKRIMINALTAK a terhesseg miatt teljesen jogos,en is ezt tettem volna!

Megegyszer ne haragudj a "milyen anyuka leszel?" kerdesert.

Szep napot nektek es boldog babavarast nektek.

U.I.:En nem erzem magam bevandorlonak ,mert nincs szuksegunk vizumra mint masoknak.Igen vendegek vagyunk,nem cseledek,nem rabszolgak.

Na gyerunk egy kis vidamsagot holgyeim!!Vigyazzatok magatokra.

2011. szept. 22. 13:41
 36/57 anonim ***** válasza:
Meg annyit hogy en egy szoval nem mondtam hogy a tax credit amit irtam, az terhesseg alatt jar.Csak mivel mar elfajultak a segelyekkel kapcsolatos dolgok es te magad kerdezted hogy en milyen segelyt kaptam. Igy ezert irtam le. Kicsit olvass utana. En egyedul vegig folyamat a terhesseg utani segelyekrol irtam amit total hulyen tudok, csak azert mert elolvastam, es felvilagositottak. :)Hat legyen. Hulye vagyok hozza. Igazad van. :)
2011. szept. 22. 13:42
 37/57 anonim ***** válasza:
de miert beszelunk 2010 es dolgokrol????Mar az elejen le lett szogezve, hogy valtoztak a torvenyek es en az ujakat tudom mert utananeztem es igen ha ennyire erdekel, szakmamba is vag...de ennek semmi koze ide, mert aztan elkezdi "vki" boncolgatni hogy en milyen okos vagyok, stb stb tehat ezt hagyjuk is. A felreertes abbol adodik, hogy a regi torvenyek megvaltoztak....kene egy kicsit az ujakat is bongeszni...na de tenyleg igaza van az egyik hozzaszolonak kismamak vagyunk, orulnunk kene. Es en orulok is mert nemsokara meglesz a baby:)))
2011. szept. 22. 13:50
 38/57 anonim ***** válasza:

Meg annyit akartam,igen ez a rendszer egy kalap kaki.Aki megerdemli a tamogatast mert x eve dolgozik es befizetett x ezer fontnyi adot annak nem segitenek,vagy ha igen jelkepes osszeggel(lsd 5font hetente).Aki pedig idejon es nem dolgozik az kapja a heti xfontot.Nem tudom olvastok e ujsagot,kb egy eve volt szo egy szomalia csaladrol 5 gyerekkel,a szulok nem dolgoztak, a central zonaban laktak es heti!!!! 2k fontot kaptak mint lakas tamogatas akkor mennyit kapott a gyerek utan?

Ne ertsetek felre nem a tamogatasok miatt szultem/vagyok itt.De 800font a lakas es meg sorolhatnam.Nem azt mondom hogy szeretnek ingyen elni de evi 2-3kfont adobefizetes utan ne en tartsam mar el oket.

2011. szept. 22. 13:57
 39/57 anonim ***** válasza:
Tudod mit, igen abban igazad van, hogy kismamak vagyunk es ennek kell orulni. En meg fiatal kismam vagyok is csak azt tudtam leirni ami majd akkor fog jarni nekem ha megszulok, ami majd csak jovore lesz. Egyeb segelyekkel kapcsolatban csak azt tudtam leirni ami mar megtortent velunk. Az ujakat nem tudom. Azt tudom hogy ami uj, abban kepben vagyok, es tajekozott, de ugy latom megsem. Sajnalom ha felreertettel. Boldog babavarast es gratulalok a babadhoz, es sok egeszseget kivanok mindkettotoknek.
2011. szept. 22. 13:58
 40/57 anonim ***** válasza:
Hanyadik hetben vagytok?Lany ?Fiu?Csak egy kis vidamsag kedveert es mert kivancsi vagyok ra.Nevek megvannak?
2011. szept. 22. 13:59
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!