Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Szülés Angliában - jó ötlet?

Szülés Angliában - jó ötlet?

Figyelt kérdés
Nemrég derült ki, hogy várandós vagyok, de nem tudom/tudjuk eldönteni, hogy itt vagy pedig Angliában szüljem-e meg. A reménytelen jelenlegi helyzet (nincsen egyéves bejelentett munkaviszonyom, most is feketén dolgozom, a barátomnak nincsen munkája jelenleg) miatt vetődött fel a kiutazás lehetősége, és szeretném megtudni, hogy hogyan is működnek az ottani dolgok, ami a terhességet illeti. Hallottam olyan rémhíreket, melyek szerint csak öt hónap után lehet ott társadalombiztosításom. Ebből mi igaz? Ha valakinek vannak tapasztalatai ezzel kapcsolatban, kérem, írja le.
2011. szept. 21. 10:25
1 2 3 4 5 6
 21/57 anonim ***** válasza:

Na de lanyok ne veszekedjetek,foleg aki lehulyezi a masikat.Nem semmi.Egyaltalan nem szep dolog ahogy "beszelsz" a masik emberrel.

Amikor eljottem maternity leave-re akkor bementem a job centerbe megkerdezni hogy a statutory maternity pay-en kivul jar e valami.Mik voltak a kerdesek: van elettarsam/ferjem stb...?,dolgozik?en mondtam hogy igen,kapom az smpt?valasz igen.Erre a holgy akkor viszontlatasra.Semmi mas nem jart.6hetig kaptam a fizetesem 90%at utanna 33(osszesen 39het mat. leave)hetig 128fontot,ami juniusban lejart es azota sem kapok semmi mast leszamitva a csaladit.En nem tudom kedves minden segelyt megigenyelheto,dolgozo holgy te hogy kaphatsz barmi mast.Erdekes raadasul ez masfel eve volt a nagy szigoritasok elott.Az meg hogy a masik karan orulsz szegyelld magad.Milyen anya leszel igy?Erre fogod tanitani a gyereked?

Kedves kismama akit kirugtak,nagyon sajnalom sajnos itt is vannak fereg fonokok....

De legalabb beperelted oket es nyertel,gratulalok.Nekem is vissza kell mennem oktober 1tol igy kicsit irigyellek is hogy neked nem kellesz...:D

Sirhatnekom van ha belegondolok hogy egesz napra egyedul kell hagyjam a kicsikemet.

Boldog babavarast MINDKETTOTOKNEK.

2011. szept. 22. 11:43
 22/57 anonim ***** válasza:
kedves utolso, orulok, hogy valaki vegre a foldon jar es valoban azt irja le ami a teny. Nem allt szandekomban veszekedni, tenyleg, de a tajekozatlan emberek okoskodasat nem birom...foleg azt, hogy rossz infot adnak at...raadasul ugy, hogy azt sem tudja mirol beszel...es a masikat hulyezi le. Na de mindegy amit leirtal nagyon jol leirtad, igy is van, senkinek nem jar tobb mint nekunk, barki barmit allit, pl a szomszedom (aki angol) eppen a minap panaszkodott, hogy nevetseges ez a rendszer, mert nagyon keves penzt adnak a kismamaknak. (Bejelentett full time meloja volt, egy biztositonal, onnan jott el gyesre, a ferje dolgozik full timeban) na o is csak a azt a minimumot kapja amit en annyi kulonbseggel, hogy o kapta fizuja 90 szazalekat, mikor eljott....Szoval akkor orulok, hogy tisztaba tettuk ezt is :) es annak a valaszolonak aki valotlan dolgokat ir, tajekozatlansagabol kifolyolag uzenem, hogy legkozelebb gyozodjon meg jobban a dolgokrol, mielott hulyesegeket irkalna. szep napot es jo babazast mindenkinek! :)
2011. szept. 22. 11:59
 23/57 anonim ***** válasza:
24%

Jaj istenem. A vitazos nonek irnam hogy ha egy picit is elolvasta volna amit irtam, rajohetett volna hogy kismama vagyok, tehat semmilyen segelyt nem kapok, mert meg dolgozom. De felvilagositottak hogy ezek a lehetosegek vannak. Itt aki okoskodik az egyedul csak te vagy. Ja arra meg buszke lehetsz hogy pereskedtel. Kivancsi vagyok hol fognak majd felvenni. Nem tudom merre laksz, Anglian belul, de jol van. Ahol en lakom az egyik ismeros is perelte a ceget, sehova nem veszik fel a kornyeken, mert tudjak hogy kulfoldi, es perelt egy angol ceget. Na puff.

En nem tudom hogy milyen segelyek vannak, de ti gondolom tudjatok mert nagyon irkaljatok, gondolom nem kaptad meg. Mivel kismama vagyok, nem kertem segelyt, amit leirtam, annyit tudok csak, de ha nehez felfognod akkor sajnalom. A munkad elvesztesen ne haragudj hogy nevettem es kigunyoltalak, de ugy gondolom hogy te kezdted, es te mondtad ram hogy ingyenelo bevandorlo vagyok. Szoval visszakaptad, remelem egy kicsit legalabb szarul esett amikor teged is tamadnak. Egyebkent meg sajnalom hogy pont terhesseg alatt rugtak ki, nem volt szep toluk, de sajnos vannak ilyen fonokok.

Leszogeznem, hogy azok a segelyek amiket leirtam azok JARHATNAK, DE NEM MINDENKINEK. REMELEM IGY MAR ERTHETOBB LESZ MINDENKINEK. Sokmindentol fugg.

En mivel kismama vagyok, es dolgozom, fogalmam sincs hogy mas milyen segelyek vannak itt kint. Egyikkel sem eltem meg, es nem is fogok, mert nem szorulok ra. (ja es egyebkent nover vagyok itt kint).

A masik pedig, en csak azt irtam le ami a terhesseg utan JARHAT!!!!!!!!

Nem azt hogy mindenki megkapja, aki csak igenyli. De csak nyugodtan fujjad az igazad, lehet hogy teged boldogga tesz ez igy, hat legyen.

Ja az utolsonak, hogy milyen anya leszek??---miert te milyen anya vagy???? nem kerdojelezem meg hogy a vilag legjobb anyukaja vagy a gyermekednek, szoval te se kerdojelezd meg maset. Ennyi. Szep napot holgyeim.

2011. szept. 22. 12:26
 24/57 anonim ***** válasza:

Ja meg csak annyit hogy nem szeretnek vitatkozni, es megegyszer bocsi ha valakit megbantottam, vagy nem ertette meg amit irtam.

Jo babazast kivanok neked, es remelem sikerul mielobb munkat talalnod.

Mindenkinek jo babazast, es szep napot.

2011. szept. 22. 12:35
 25/57 anonim ***** válasza:

az egyik hozzaszolasodban ezt irod:"A masik, a parom, nem atlag keresete van, megis sikerult tamogatast igenyelnuk,"

a masikban: "semmilyen segelyt nem kapok"

Egyikben azt irod, hogy hihi elvesztetted a munkad, masikban sajnalod akkor most mivan??? :D Hazudozol ossze vissza na ez itt a gond. PUFFF :D ja es munkam lesz te ne aggodj ezen, terhessegem alatt is lehetett volna, de OROMODRE nem voltam vmi jo allapotban ez ido alatt. Masreszt nem ert volna annyit a melo, hogy aztan vmi bajunk legyen....

2011. szept. 22. 12:47
 26/57 anonim ***** válasza:
egyebkent a habitusodat elnezve, te pont az a tipus vagy, aki nem pereskedne, ha kiraknak mert megtudnak terhes :DD hallod eddig is sok okossagot irtal de ez a legviccesebb szerintem :D te biztosan beletorodve ultel volna otthon, hogy hat jo kiraktak, mert terhes vagyok....hahahaaaa
2011. szept. 22. 12:50
 27/57 anonim ***** válasza:
ja es en nem rad irtam "ingyenelo bevandorlo", tudod, akinek nem inge nem veszi magara.....:)
2011. szept. 22. 12:52
 28/57 anonim ***** válasza:
31%

Hat tudod mit, a tamogatast amit irtam, igen, kaptunk par honapig worker tax creditet, remelem most boldog vagy.

Egyebkent meg eszmeletlen egy szanalmas no vagy. Igen, en beletorodtem volna hogy kiraktak, es akkor mi van. Nem fogok pereskedni egy masik orszagban ahol minden kulfoldi csak egy vendeg. Azt pedig hogy leirtam hogy sajnalom, kepzeld komolyan is gondoltam. Gondolom te keptelen vagy a bocsanat keresre.

Gondolom ezzel a temperamentummal, es habitussal ami neked van, jo sok baratok lehet. Gondolom imadhatnak teged. Tudod mit ezek utan irkalj csak okos enged szamar szenved. Szenvedjel, csak. Es nem hazudtam, kepzeld nem szokasom, lehet neked az. Ja nem neked az ha valamiben nincs igazad leoszotod a masikat. Szep ereny.

2011. szept. 22. 12:56
 29/57 anonim ***** válasza:
Tudod mi a legrosszabb hogy en legalabb kepes vagyok arra hogy azt irjam, hogy sajnalom akit megbantottam. Te erre keptelen vagy. Nem rosszbol irtam, sot azt is irtam hogy nem szeretnek vitatkozni. Ezek utan pedig jo kivansagokat irtam. Erre te leocsarolsz, holott szerintem ezt nem kellett volna, na meg megvadolni hogy hazudozok. Nem veszed eszre hogy sajat magad jaratod le azzal amiket irsz, es ahogy viselkedsz.Mar ne is haragudj de eleg vicces vagy. En mar elnezest kertem, de te meg mindig csak folytattad, folytatod. Hihetetlen. Szeretnem ha vegleg lezarhatnank a vitat, en megegyszer bocsanatot kerek ha megbantottalak, nem volt szandekos, csak leirtam amit nekem mondtak. De ugy latom ez is baj volt. sajnalom hogy te olyan ember vagy, aki keptelen elismerni a hibait, es keptelen uralkodni magan, es miutan elnezest kernek toled, meg mindig csak ocsarolni tudod a masikat. Ja es egyaltalan nem vagyok egy szivtelen dog, es nem orvendezem mas bajan, es mas betegsegen. Nekem is van eppen eleg bajom az egeszsegemmel. :(((
2011. szept. 22. 13:09
 30/57 anonim ***** válasza:
Nem erzem, hogy bocsanatot kellene kernem, hiszen en nem ocsaroltam senkit. Csak leirtam azt ami az igazsag. Vannak barataim szerencsere ez nem tudom, hogy jott ide ahogy sok mas sem, amit irtal :) na de mindegy. Ugy latom nagyon a szivedre vetted a dolgokat, errol nem en tehetek es meg csak nevetsegesnek sem erzem magam, azert mert esetleg tajekozottabb vagyok egy temaban -es egy masik hozzaszolo is- mint te esetleg. Mivel az egeszsegugyben nem vagyok jaratos, nem fogom neked megmagyarazni a vervetel menetet mivel nem tudom...Ertelmetlen vita amit csinalunk igen ebben az egyben van, hiszen ha valamiben nincs igazam, elismerem, de ebben a temaban elegge otthon vagyok...es latod ez a baj...az"ugy hallottam" "nekem igy mondtak" dologbol ez van. A tajekozatlansag hianya nem szegyen. en is egy csomo mindenben vagyok tajekozatlan. Egyebkent a perrel kapcsolatban meg csak annyi, hogy UGYANOLYAN ember vagyok ADOFIZETO, DOLGOZO mint az itt elo, igen bevandorlo ez igaz, de egy szemmel nem kulonb az angol...vagy ugy gondolod, hogy ha vki szamon ker egy ceget, itt Angliaban akkor az csak angol lehet???NEEE ez mar tenyleg szora sem erdemes....szerintem ne ragozzuk tovabb, felesleges. Ertem en amit irsz, bar kicsit kaosz, na de ez van....mindenki leszur belole amit akar :)
2011. szept. 22. 13:21
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!