Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Szülés Angliában - jó ötlet?

Szülés Angliában - jó ötlet?

Figyelt kérdés
Nemrég derült ki, hogy várandós vagyok, de nem tudom/tudjuk eldönteni, hogy itt vagy pedig Angliában szüljem-e meg. A reménytelen jelenlegi helyzet (nincsen egyéves bejelentett munkaviszonyom, most is feketén dolgozom, a barátomnak nincsen munkája jelenleg) miatt vetődött fel a kiutazás lehetősége, és szeretném megtudni, hogy hogyan is működnek az ottani dolgok, ami a terhességet illeti. Hallottam olyan rémhíreket, melyek szerint csak öt hónap után lehet ott társadalombiztosításom. Ebből mi igaz? Ha valakinek vannak tapasztalatai ezzel kapcsolatban, kérem, írja le.
2011. szept. 21. 10:25
1 2 3 4 5 6
 11/57 anonim ***** válasza:
*nem az angolom rosszabodott:),hanem a ertelmes ,allando munkat talalni.
2011. szept. 21. 21:31
 12/57 anonim ***** válasza:
az egyik valaszolonak!!!Valoban nem ez volt a kerdes, de akkor en is kijavitanalak....nekem is bejelentett munkam volt, megszunt a munkaviszonyom 2 ev BEJELENTETT MUNKAVISZONY UTAN es semmifele segelyt nem kaptam eddig, kiveve amit irtam, a mat allow. -et...Az indoklas szerint egyutt elunk a ferjemmel, aki nem minimalbert keres, ezert nem kaphatunk...de te olyan okos vagy, egybol megmondod, hogy en biztos hulye vagyok es a sajat penzemnek az ellensege. NEM, nem vagyok az, gondolod, ha jarna nem vettem volna igenybe??? Ja es senki nem vitatta az angol tudasodat, te se kerdojelezd meg, az en tapasztalatomat, mert ez igy van, volt....En mondtam, ide kell jonni, aztan igenyelgetni kell mindent, az osszesfele segelyt, es meglatjuk mire mennek vele. Egyebkent ha egyedulallo vagy, akkor igen sokmindent kaphatsz, de ha a ferjeddel egyutt elsz aki mondjuk nem minimalbert keres, szinte mindentol elesel. egyebkent ha jar az otszaz font megigenyelned nekem is???Mert erdekes nekem mindenhonnan azt mondtak nem jar. Erdekelne akkor megis honnan tudnam megszerezni???HA mar egyszer jar.
2011. szept. 21. 22:04
 13/57 anonim ***** válasza:
ja es a masik es nagyon fontos, aprilisban es junius, vagy juliusban is valtozott a torveny a benefitekkel kapcsolatban. Olyannyira, hogy a jobcenterben dolgozo holgyemeny sem tudott pontosan tobb kerdesunkre valaszt adni, hanem a szamitogeprol es a kozponti telefonszamot hivva sikerult neki felvilagositani minket. Akkor mibol gondolod, hogy egy vedono tudja a valaszt mindenre csak ugy??Egyebkent a varandosag alatt szuleszno van. Ami most mindegy is. Ja es eletvitelszeruen kell itt elned, hogy segelyt kapj...remelem tudod mit jelent az eletvitelszeruseg.Amikor en igenyeltem augusztusban a mat allowet, kerdeztek eltem e kulfoldon(anglian kivul) 1 honapnal tovabb eletvitelszeruen az elmult 1 evben??? Nem is ertem hogyan gondoljatok, csak ugy ide jon valaki es rogton megkap mindenfele segelyt???Nevetseges. egyebkent kivancsi lennek arra, hogy te milyen segelyeket kaptal, mire, hogyan igenyelted....:))) Mindegy a kerdes valoban nem ez volt, de ne irkaljuk baromsagokat, mert ezek azok. egyebkent szivesen megadom az ismerosom elerhetoseget is, o a kovetsegen dolgozik, bevandorlasi ugyekkel foglalkozik, hatha o jobban tudja......:)))errol ennyit, sok sikert a kerdezonek, es boldog babavarast es ha ugy erzed, senki ne gatoljon, gyere es meglatod sikerrel jarsz e vagy sem. Attol felek, inkabb az utobbi. Minden jot!
2011. szept. 21. 22:43
 14/57 anonim ***** válasza:
33%

Az utolsonak, csak annyit hogy legyen oszinte, es nevezze meg azt akinek irja, ne csak utaljon az illetore. Senki nem mondta hogy hulye vagy, de ha akarod megtehetem.

Latom te nagyon okos vagy, de hat jol van, legyen igazad, ha te igy akarod, hat legyen.

Ja es csak felvilagositas keppen- a vedono, es szuleszno, itt egy ugyan az. Na de nem is szamit, ezt biztos te is tudtad :/

A masik, a parom, nem atlag keresete van, megis sikerult tamogatast igenyelnuk, na pufff, gondolom ezt sem tudtuk elintezni, huha.

Nem vitazni akarok mert igazan nem erdekel, nem is ez a lenyeg. A masik csak az ha minden hivatalos papirod megvan, home office regisztracio, egy eves minimum, ja es persze hivatalos papir a munkaltatotol, akkor pedig jar, es kerlek ne nezd hulyenek a masikat, foleg ha az tudja.

Ha hivatalos munkahelyed volt, a terhesseg 29 hetetol elmehetsz tappenzre, ha olyan a munkad, ha meg birod akkor maradhatsz. Ezutan 6 hetig a fizetesed 90%-at kapod meg, annak lejarta utan pedig heti 123 fontot kapsz 55 hetig, ami az altalanos tamogatas amit mindenki kap akinek munkaja, national insurance kartyaja van. Na de biztos ezt sem tudom jol. Hat biztos total hulye vagyok. hi-hi

Miutan visszamesz dolgozni, kapod a fizud, ha nem mesz vissza onnantol mar semmi sem jar.

Igen abban igazad van, hogy nem lehet egyszeru es mindig valtoznak a torvenyek. En onnan tudom ezt ilyen pontosan mert most vagyok terhes, es mindenbol felvilagositottak. Ja es senki nem kerdojelezte meg az angol tudasodat, es ilyet senki nem mondott. Egyszoval nem kell lenezned mast ha valaki tobbet tud nalad.

De ugy latom, itt mindenki total h...e csak te vagy normalis. Hat jol van. Tudod mit en nem fogok vitazni veled, legyen igazad, biztos mindent jobban tudsz. A vitat en lezartam. Na meg az okoskodasodra sem vagyok kivancsi. Ennyi

A kerdezonek pedig, sajnalom hogy a kerdesere alig kapott valaszt, inkabb olvashatja a vitakat, de hat ez van.

Neked kell tudnod mit csinaltok. Mindenestre gratulalok a babahoz, es boldog babavarast kivanok neked.

2011. szept. 21. 23:27
 15/57 anonim ***** válasza:
33%

Ja meg valami, ha valaki raszanja magat arra hogy kulfoldon akar elni, akkor ne segelyekbol akarjon megelni. Sajnos ismerek ilyet is.

En 2 eve elek itt es kezdetektol fogva hivatalos munkam van, es folyamatosan van. Meg mielott mindenki azt hinne a segelyek miatt elek itt.

2011. szept. 21. 23:34
 16/57 anonim ***** válasza:
Utolsonak, en sem ketelkedem abban, hogy te mindenfele segelyt kapsz, de meg mindig nem irtad, milyeneket, mire es hogyan igenyelted....:)))erdekes :SSS ha nem low income-on vagy, vagytok, nem ertem hogy kapod de mindegy is. Kapod, orulj neki....DE szerintem olvasd el ujra amit irtam...:) 2 evig volt munkam, majd terhessegem miatt felmondtak nekem. Ezt irtam. Tudom, hogy mikor tudtam volna eljonni, de mivel ez nalam maskepp volt ezert csak es kizarolag a mat allowera vagyok jogosult. Na persze, ha a baba megszuletik akkor child benefit stb...illetve kedvezmenyes ado. DE megtenned, hogy leirod nekem a segelyeket amiket kapsz??Es hogyan igenyelted? Mert kivancsi lennek ra. Persze azt is mire adtak. Mert ha dolgoztal es onnan jottel el, akkor igen, ugy van minden ahogy leirtad, de ha nem (marpedig a kerdezo eseteben ugy is van) akkor nagy nulla amit kapna....Egyebkent a home office is valozott...ha mar igy szoba jott. Tudom nem vitatta senki, de gondolom tudjatok, hogy oda sem kell mar annyi herce hurca mint anno.....na mindegy, azert kivancsi lennek ezekre a segelyekre kedves utolso :D Ja es meg annyi, pont az ilyen bevandorlo segelyen elni akaro emberek miatt modositottak a torvenyt....
2011. szept. 22. 09:54
 17/57 anonim ***** válasza:
24%

Kedves utolso, lehet hogy te marha okos, vagy, de nem hiszem hogy sokminden valtozott volna a homo office-al kapcsolatban, hisz nekem most lesz meg nemsokara a hivatalos egy evem. Ja es bocs, de nekem azert mert terhes vagyok nem mondtak fel. Ugyanugy dolgozom.

Ja es jo lenne ha egy kicsit visszavennel, mert nem vagyok ingyenelo, es nem vagyok olyan bevandorlo aki a segelyekbol el meg. Jo lenne ha ezt bejefezned. Mint azt ahogy megirtam, ha van munkahelyed es nem rugnak ki mint teged akkor igen is jogosult vagy tamogatasokra, fugg hogy mikor es mennyit dolgoztal, part time, full time-os a munkad. Mivel engem nem rugtak ki, de teged igen- hi-hi, igy nekem jar. Jaj te szegeny.

Nem fogom leirni hogy en miket kapok, neked ahhoz semmi kozod, ha a bevandorlasiaknal van baratod, miert nem mondta el hogy mi jar es mi nem. Hogy hogy nem vilagositott fel. Jaj.

Reszemrol befejeztem ezt a vitat, ha akarsz vitazni, keress valaki mast, biztos nincs jobb dolgod.

Jelenleg ahogy mar irtam is, kismama vagyok, es mindent elmondtak, sot tajekoztato konyvet kaptam rola, es tudod semmi jogon megkerdojelezni egy olyan embert aki itt szuletett es itt el, ja es persze az orvosom. Bocsi. Szoval jo lenne ha befejezned a bunkozast, mert en csak azt irtam le amit nekem mondtak, es ami jarhat, jar. Csak mindent igenyelni kell, es ha elutasitanak az mar mas kerdes.

Ja es vegre szeretnem leszogezni, hogy nem vagyok ingyenelo, nem segelyeken elunk a parommal, es jo lenne ha az erre valo celozgatasokat megtartanad masnak, vagy inkabb annak mondanad aki tenyleg ezt csinalja. Nagyon serto, holott azt hiszem en nem huztalak le ennyire. De gondolom ha nem birod a kritikat igy tamadsz. Ez van. Sajnalom hogy ilyen vagy.

2011. szept. 22. 10:32
 18/57 anonim ***** válasza:

Sajnalom, de az lenyeget nem irtam, igen teljesen igazad van, abban, hogy ha a kerdezo most jonne ide ki, az eg vilagon semmire sem jogosult. Nem kapna tamogatast, es nem kapna semmit.

Ja es hogy megnyugodj, nem igenyeltem segelyeket,mert nem szorulok ra, csak tudom hogy mit lehet es mit nem. Hoppa.

legyen szep napod :)

2011. szept. 22. 10:35
 19/57 anonim ***** válasza:
100%

csak egyszer nehogy pofara ess....nem hiszem, hogy azon kellene jokat derulni, hogy en hogy jartam, ha ez neked oromet okoz, hat eleg szanalmas....Kivanom neked ugyanezt, sok szeretettel, csak nehogy egyszer nalad is bekovetkezzen ilyen. JA ha nem igenyeltel semmit, akkor mirol beszelsz???Elmeletben en is tudok nagyon sok mindent az atomfizikarol....gyakorlatban meg megsem.Ha nem voltal, vagy benne miert kell okoskodni, hogy ez jar, meg az??? Pl ha elveszted a munkad akkor sem kapsz automatikusan munkanelkuli segelyt....ferjem munkatarsa 20 ev munkaviszony utan nem kapott. Ez is egyen es szituaciofuggo. De lehet neked egybol adnanak :DDD Egyebkent hivj fel egy jobcentert es kerdezd meg mi jarna ilyen esetben mint az enyem pl...de ez sem tartozik rad, en csak leirtam, nekem mik jartak annak ellenere hogy sajnos, -neked nagy oromodre- legalabb vkinek ma is sikerult oromet okoznom :D elvesztettem a munkam. De mire odakerulsz, nem minden ugy mukodik ahogy le van irva. (Es mivel jelenleg a kerdezo is ugy jonne, hogy nincs munkaja mint most nekem a szituacionk nagyjabol hasonlo, azzal a kulonbseggel, hogy en elotte dolgoztam...) egyebkent hogy megnyugtassalak, megnyertem egy pert, a munkahellyel szemben, igy anyagilag valoszinuleg jobban jartam mint te, akinek majd vissza kell mennie dolgozni a gyerek 10 hos koraban, de ehhez sincs semmi kozod, csak gondoltam hatha ebben is leled nemi oromod, igy ennek koszonhetoen en itthon tudok maradni a picimmel tovabb hihihiiii

Egyebkent en nem illettelek ilyen gyonyoruen, ahogy te engem, de hat akkor maradjunk ezen a szinten, ugy latom igy neked konnyebb....:DDD ja es latom ezzel is nagyon tisztaban vagy :D a Home office valtozott. Kicsit tajekozodj mar a jo eg aldjon meg....es meg nekem mondod, hogy okoskodom....:DDD na en befejeztem....Erre van egy mondas, "soha ne vitatkozz -bizonyos embertipusokkal- lesullyedsz az o szintjukre es legyoznek a rutinjukkal":D

2011. szept. 22. 10:52
 20/57 anonim ***** válasza:
amugy ha eszrevetted meg mindig nem nevezted meg milyen segelyekrol beszelsz:DDD mit kellene igenyelni??Mi az ami jar??? :DDD Ha ennyire tudod nevezd meg oket legyszives, kivancsi vagyok nagyon nagyon!! KOSZI :)A maternity allowance-on kivul....(ha a gyerek megszuletett az mar mas teszta, akkor mar tobb dolog van, de az a gyerek utan)
2011. szept. 22. 11:00
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!