Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mit tegyek? Tanácstalan...

Mit tegyek? Tanácstalan vagyok és félek.

Figyelt kérdés
Kérlek segítsetek rajtam...Az a helyzet, hogy húsz éves vagyok és 30 hetes terhes. A családból csak a hugom tudja. Apukámmal és vele élek együtt. Édesanyám meghalt. Apukám nem törődik velünk, és nem is dolgozik. A nagymamámon élősködik. Jóformán ő tart el minket. De a mamámnak sem tudom elmondani...a papám áttétes rákkal küzd, nem sok ideje van már hátra. Fogamzásgátló mellett estem teherbe. De az sem lehetett vmi jó minőségű, hiszen nincs sok pénzünk. A párpmmal persze azóta nem vagyunk együtt, többször megütött ezért hagytam ott. A védőnő azt javasolta adjam örökbe a babát, van erre lehetőség. De mégis hogyan tehetném meg ezt? Most iskolába járok, hiszen apámnak kell az árvaellátás stb...a 15 éves hugomat meg engem is elküldött egész nyárra dolgozni és oda kell adnunk a pénzt. Jó h 20 éves vagyok de nem tudok mit tenni ellene. Nem lenne hova mennem. Van néhány rokonunk, de nekik is megvan a maga életük, nem akasztanám rájuk ezeket a terheket. Mit tegyek? Egyáltalán meddig járhatok még így be az iskolába? Vagy mi lesz velünk? Tudom, hogy felelőtlenség volt nem elmondani senkinek, de már megtörtént. Nincs senki akire igazán számíthattam volna. Annyira kétségbe vagyok esve, kérlek mondjatok vmit. Bocsánat ha kicsit zűrzavaros lett, de csak kavarognak bennem a gondolatok. Előre is köszönöm a válaszokat.
2011. szept. 5. 17:22
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:

Nem értem, miért kell bántani szegényt! Nagyon nehéz helyzetbe került, és az nem segít rajta, ha lehülyézitek! Én igenis nagyon becsülöm azokat, akik kihordanak egy babát, és örökbe adják valakinek, aki nagyon vágyik babára, de nem lehet neki. Miért jobb megölni? Ne írjatok már ilyet! Én nagyon tisztellek, ha ezt képes vagy megtenni! És -bár én sem tudtam volna sosem eltitkolni a terhességem- tényleg vannak olyanok, akiken nem látszik. Én nemrég találkoztam egy 7 hónapos IKERterhes kismamával, akin még az sem látszott, hogy terhes (csak simán nagy darabnak tűnt). Ha nem a saját szememmel látom, nem hiszem el!

Sajnálom, hogy ilyen nehéz helyzetbe kerültél! Én semmiképpen nem törnék pálcát feletted, SŐT! Kívánom, hogy a legjobb döntést tudd meghozni, és ha úgy döntesz, hogy valakinek oddaajándékozod a babádat, akkor -amikor eljön az ideje- neked is lehessen majd egészséges gyermeked, akit normális körülmények között, boldogságban fel tudsz nevelni!

4 gyerekes (+33 hetes pocakos) anyuka

2011. szept. 6. 21:25
 22/23 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! Kedves Utolsó Válaszoló, nagyon jól esett amit írtál. :) A többieknek is köszi, akik hasznos válaszokat adtak. Aki pedig azt írta, hogy elítél, szerintem rosszul teszi. Nem hiszem, hogy bárkinek is van joga elítélni a másikat, főleg h nem is ismeri. Talán, sőt remélem, majd Isten dönt mindannyiunkról. :)
2011. szept. 7. 08:41
 23/23 anonim ***** válasza:

Teljesen igazad van :)

Sikerült azóta intézned valamit, ha nem vagyok tolakodó?

2011. szept. 7. 10:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!