Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Megtartsam vagy elvetessem?

Megtartsam vagy elvetessem?

Figyelt kérdés
30 éves vagyok.Albérletben lakunk van egy 8 éves kislányom,4 órás munkám van,tehát gyedem szinte nem is lenne.Párom 160 000 körül kap.Most kezdem /kezdeném/ az egyetemet,azt is diákhitelből,levelező.5 hetes terhes vagyok.Mit tegyek? Köszönöm mindenkinek!
2011. szept. 4. 14:54
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
52%
Ja így más! Nem tartanám meg már a párod hozzá állása miatt sem.De akárhogy döntesz ,a te döntésed te viseled a következményeit,vagy úgy vagy így. Ne itt várj támogatást.
2011. szept. 4. 15:24
 12/36 anonim ***** válasza:
79%
Én csak annyit mondok, hogy az első terhességemre több mint 6 évet vártam... mit nem adtam volna hogy hamarabb bejöjjön, akár olyankor is, amikor anyagilag elég megterhelő lett volna!
2011. szept. 4. 15:24
 13/36 anonim ***** válasza:
25%

Én albérletbe nem vállalnám a második gyereket!

Igazából egyet sem, de kettőt meg pláne nem!

Sajnálom, de azt kell mondanom, hogy nem vállalnám a helyedbe:-(

Pedig imádom a gyerekeket...

2 gyerekes anyuka

2011. szept. 4. 15:26
 14/36 anonim ***** válasza:
78%
Igen, tartsd meg, ha megfogant! Az abortusz nem egyenlő azzal, hogy "bemegyek a kórházba, kijövök, aztán elfelejtettük", emlékezetes "élmény" marad egy életre. Ne játssz egy ember életével!
2011. szept. 4. 16:03
 15/36 betta55 ***** válasza:
30%

Én nem tartanám meg, annak ellenére, hogy két hete szültem!Az biztos, hogy gyönyörű dolog az anyaság, de kell egy biztos háttér főleg két gyereknek!A kedves kérdezőnél ez egy labilis szál lenne, ha bevállalná a kicsit.Tanulni nem könnyű egy baba mellett! Nekem már csak az államvizsgám van hátra decemberben, de a terhesség alatt is nehéz volt vizsgázni és tanulni rájuk, nem egy kisbaba mellett!Ha meg nem sikerülnek a vizsgák plusz egy félév, aminek elég borsos ára van!A párja sem úgy áll a dolgokhoz, hogy nagyon szeretné ezt a picit!Én nem gondolkodnék rajta, nem tartanám meg!Most biztos szivgtelen dögnek tűnök,de ha átgondoljátok, ti is így döntenétek!Remélem sikerül majd jól döntened!

üdv.: 1,5 hetes kisfiú anyukája

2011. szept. 4. 16:27
 16/36 anonim ***** válasza:
91%

Figyelj: nem könnyü tanácsot adni ilyen helyzetben. Van egy kérdésem, amit magadnak meg kell válaszolj és talán könnyebb lesz a döntés.

Akarsz még babát? Szeretnél kistesót a lányodnak?

Nem tudom, mennyi a kereseted, de ha megszülöd, kapod a gyest, ami 26 ezer, meg a két családi, ami megint 25ezer. Ebböl a pénzböl már nagyjából lehet rendezni a gyerekeket. Nem épp nagylábon, de lehet.

Igen, az abortusz is egy élmény. Akkor könnyebb rajta túltenni magad, ha tényleg nincs más választásod, ezzel talán meg tudod nyugtatn magad. De (saját tapasztalat) nem lehet elfelejteni! Idövel gyógyulnak a sebek, de én még most is bögni kezdek, ha belegondolok, h elvetettem az elsö babámat, van egy kisfiam és most, hogy legyen kistesó, pénzt nem kímélve orvosról orvosra járkálunk, vizsgálatok, injekciók, hogy legyen.

Isten nem ver bottal.

2011. szept. 4. 18:15
 17/36 anonim ***** válasza:
ez így van, egyetértek az utolsóval! Aztán ha majd egyszer az életben még szeretnél gyereket, lehet, hogy nem jön össze majd... akkor meg lehet, hogy bármennyi pénzt ráköltenél, csak hogy összejöjjön. Tudod, egy nő 2 dologért bármit megtenne: hogy legyen gyereke, és hogy ne. Te most bármit megtennél azért, hogy ne szülessen meg?! Ha nem az a válasz, h bármit, akkor tarts meg! :)
2011. szept. 4. 20:20
 18/36 anonim ***** válasza:
100%
Mindenképpen megtartanám, ez nálam elvi kérdés. Nem lennék képes megölni a gyerekemet. Persze mindenki márképp gondolkodik, és a saját körülményeihez képest. Nem ítélem el, ha valaki az abortuszt választja, de én nem lennék képes rá.
2011. szept. 4. 20:29
 19/36 anonim ***** válasza:
100%

csak annyit tennék még hozzá, hogy egyedül véllaltam a gyerekemet (a párom nem volt valami megbízható, mint utóbb kiderült). a szülés uténi 3 nap már dolgoztam, itthonról, és ez azóta is így van, emellett még tanultam is, szakvizsgáztam. semmi segítségem nincs, mert a családom az ország másik felében lakik, 3 havonta látom őket. a szomszéd néni vigyáz a gyerekre, ha nagyon kell (persze ő sem ingyen). emellett is azt mondom, hogy életem legszebb ajándéka a babám, bármikor előlről kezdeném, ugyanígy csinálnám. és ha ismát teherbe esnék (ami jelenleg fizikailag van kizárva), akkor a második babát is megtartanám gondolkodás nélkül.

azt hiszem egyértelmű, hogy nem volt egyszerű, de azt mondom, lehetetlen nem létezik. nagyon nehéz volt, nagyon kemény, de egyúttal soha nem voltam annyira boldog, mint amióta megszületett a babám.

nem úszunk a pénzben, de is nem szenvedünk hiányt semmiben.

ha én ezt így meg tudtam csinálni, akkor nem hiszem, hogy egy társsal az oldaladon, családi háttérrel, két keresettel (még ha nem is olyan sok az egyik) nem megoldható.

tartsd meg a babát.

2011. szept. 4. 20:36
 20/36 anonim ***** válasza:
Én megtartanám. Azért is, mert az én párom úgy jött a világra, hogy nem tervezték, nem akarták a szülei, csak úgy "becsúszott". Az apja persze soha életében nem volt mellette, mert nem voltak házasok a szülei. Senki sem akarta őt, kivéve az anyukáját :) hál'Istennek, mert akkor most nem lenne nekem. Szóval ha ebbe belegondolok, elszorul a szívem, akár őt is elvetethették volna. És akkor nem éltünk volna át annyi csodálatos pillanatot, és nem Ő nevettetett volna meg engem számtalanszor... Tarts meg!
2011. szept. 4. 21:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!