Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kismamák! Ti mit tennétek a...

Kismamák! Ti mit tennétek a helyemben?

Figyelt kérdés
Kiderült nem régen, hogy babát várok. A baba apukája nem szeretné a kicsit, szerinte túl fiatal vagyok a gyerekvállalásra. Én nagyon szeretem már most a gyermekemet!
2011. szept. 3. 19:23
1 2 3 4 5 6
 21/52 anonim ***** válasza:
63%

19 évesen éppen csak befejeztem a sulit, kaptam munkát és terhes lettem. Totál a mi hibánk volt, nem védekeztünk. Akkor senki nem tudott volna anyagilag támogatni, iszonyatos nehéz döntés volt, de elvetettem a picit.

29 vagyok, van egy gyönyörű 5 hónapos kislányom. Elvégeztem a fősulit, még jobb munkám van, saját lakás, autó, jó fizetés nekem is páromnak is, és még így is megérezte a tárcánk, hogy megérkezett a babánk. Ha akkor örökbe adtam volna a babám, még most is azon rágódnék, hogy hol van, mit csinál, vajon nem fog e összefutni vele a lányom majd valahol, stb... Hát szerintem is nagyon zép dolog az örökbe adás, de azért én nem csinálnám végig az tuti. Anyukám csecsemő gondozó volt egy intézetben,olyan gyerekek között, akik nem kellettek senkinek. Hát nem tudom, hogy akkor mi a jobb a gyereknek? Ha abortusz áldozata lesz, vagy a bürokrácia útvesztőjében tűnik el?!

2011. szept. 3. 22:17
 22/52 anonim ***** válasza:
35%

Hogyha sem apuka, sem a szülő nem támogat, sajnos nincs választásod :(

Szerencsés vagyok, amikor én teherbe estem, a párom kiállt mellettem, és az anyukám is támogatott, így egyetem mellett fel tudjuk nevelni a kislányunkat. A harmadik félévet megcsinálom nappalin, aztán majd levelezőn folytatom.

19/l

2011. szept. 3. 23:46
 23/52 anonim ***** válasza:
74%

Számomra meg az megdöbbentő, hogy inkább a gyilkosságot választanátok, mert az abortusz gyilkosság!

De gyorsan el lettem ítélve, de a gyilkosságot csak úgy elfogadjuk?! Nem gondolom, hogy nekem kellene szégyellnem magam, én bizony örökbeadnám egy szerető családnak, ha úgy hozná az életem, hogy nem tudom felnevelni. Szerencsére nem ez áll fenn.

Kérdező kedves, itt olvashatsz pro és kontra válaszokat, a döntést neked kell meghoznod, ne hagyd kérlek, hogy bárki befolyásoljon. Ezért írtam, hogy beszélgess szakemberrel erről, és gondoljátok végig a lehetőségeket. Ne olyan emberekkel beszélgess, akik ítéleteket hoznak a fejed felett.

2011. szept. 4. 00:06
 24/52 anonim ***** válasza:
93%

Nyílt örökbeadás esetén nincsen bürökrácia útvesztő.

Tényleg ez is egy lehetőség, ezért is írtam. Bárhogyan döntesz, lelkileg mindegyik nagyon nehéz lesz. Sajnálom!

2011. szept. 4. 00:09
 25/52 anonim ***** válasza:
49%
Én rettentően elhatárolódom az abortusz gondolatától, csak azt írtam, hogyha sem a szülők, sem a párja nem áll ki mellette, nincs választása.
2011. szept. 4. 00:11
 26/52 A kérdező kommentje:
Most úgy néz ki, hogy a baba apukája kicsit engedett a haragjából..
2011. szept. 4. 07:50
 27/52 anonim ***** válasza:
84%
Ez jó! Bár magára is haragudhat, mert a gyerekhez 2 ember kell..
2011. szept. 4. 09:22
 28/52 anonim ***** válasza:
51%

Konnyu mondani, hogy tartsd meg, mikozben a lanynak nem lesz semmi segitsege!!! Az apa hozzaallasa egyertelmu, az ide-oda enyhules epp a bizonytalansagat es felelotlenseget tamasztja ala. Az pedig, hogy a lany szulei "biztos megenyhulnek majd es segitenek", eleg meresz kijelentes, nem latunk bele az eletukbe, mindennapjaikba, anyagi helyzetukbe. Valoszinuleg nem veletlenul mondtak a lanyuknak, hogy nem fognak tudni segiteni. Ettol meg jo szulok. A lanyuk ne nekik szulje a babat es hagyja rajuk az ezzel jaro gondokat, hanem akkor szuljon, ha kepes felnevelni. Mindenkinek joga van donteni a sajat teste es elete felol, ha abortusszal, akkor ugy, es nem szabad hagyni, hogy masok dontsenek a sorsa felol vagy itelkezzenek felette!!!

A noveremnek 18 evesen jott ossze egy baba, a baratjaval meg akartak tartani. szuleim mondtak, hogy nem tudnak segiteni (elmondtak elegszer a vedekezes fontossagat, es hogy elobb tanulni es munkat szerezni kene, nem gyereket csinalni). Nekunk egyszeruen nem fert volna bele anyagilag sem egy kisbaba a csaladba, nem beszelve a helyrol, stb. Persze a noverem csavoja 2 honap mulva lelepett, noverem pedig belatta, hogy egyedul ez nem fog menni es elvetette a babat. Azota 4 szep gyereke van es tisztessegesen el tudja oket latni a parjaval.

Es meg egy dolog: ne hulyitsunk senkit a tartasdijjal, tudjuk jol, hogy hiaba KENE az apanak fizetnie, ezer modja van ra, hogy bujjon ki alola, es nem is fog fizetni, ha eleve nem akarja a gyereket!

A kerdezonek meg annyit, hogy az eletet ilyen szinten erinto kerdeseket nem itt kell vadidegenektol megkerdezni, hanem a csaladdal kene leulni es veluk egyutt donteni.

2011. szept. 4. 12:22
 29/52 anonim ***** válasza:
59%

Emberek!

Figyeljetek már oda, hogy mit írtok! Az, hogy megölöm a saját gyerekem a saját testembe, az normális? Az megoldás? Míg ha valaki legalább megadja a saját gyerekének az életet és normális körülményeket az örökbeadással, az meg a szívtelen gonosz anyuka? Hááát, mintha nem is a gyakorikérdések oldalán lennék, ilyet itt még nem láttam!

Hát tudjátok meg, hogy százszor inkább az a gonosz, aki megöli! Az a baba a saját gyereke és kinyírja! Szerintetek, ha tudna beszélni az a baba, mit mondana??? Anya, ne ölj meg kérlek! Inkább adj örökbe, ahol szeretnek!!!!!

Gyilkosság? Hát ez a legjobb megoldás? Na neeeeeeeee!!! Úgy megbánja, mint a huzat!

2011. szept. 4. 12:34
 30/52 anonim ***** válasza:
46%

Kedves utolsó, szerinted hány örökbeadásra váró baba kap megfelelő családot?! Nagyon-nagyon kevés!!! Ha egy otthonba kerül a kicsi, a sok másik árva gyermek mellé, hogy fogja leélni az életét? "Eldobott az anyám!" Ezt szeretnéd a kicsinek?

Az örökbefogadó szülők is el szokták dobni a gyereket maguktól, nem egy példát láttam rá gyerekkoromból, vagy 20 árvaházban nevelkedő barátom volt, és nem kívánom senkinek azt, amit ők éreztek.

2011. szept. 4. 13:45
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!