Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Azon kismamák, akik mestruálta...

Azon kismamák, akik mestruáltak a terhesség alatt, azok meddig mestruáltak? Milyen "terhességi" tüneteitek voltak?

Figyelt kérdés
Illetve hogy derült ki, hogy végül kismamák vagytok? Okozott bármi gondot a terhesség, szülés során, baba egészségében, hogy mestruáltatok?
2009. ápr. 14. 11:29
1 2 3 4 5 6 7
 21/65 A kérdező kommentje:

Szia!

A türelem... hát igen ebből lehetne bennem több is. Ahogy közeledik a nap egyre türelmetlenebb vagyok. De arra gondoltam, hogy most nem veszek terhességi tesztet (minden hónapban minimum kettesével vettem a nem várt előtt már egy héttel), majd csak szombat este, ha addig még mindig nem menstruálok (így legyen:-) és akkor vasárnap csinálok tesztet.

Szorítok az állás kapcsán, de akkor is váltasz, hogy ha biztosan megmondják, hogy kismama vagy?

Tényleg a kúra használt jobban vagy már?

Szerintem bármikor veszti el az ember a magzatát szörnyű...így sajnálom, hogy Ti is már átestetek ezen És Nálatok hogy volt?

Nálunk az első terhesség teljesen spontán jött, nem számoltunk semmit (csak tudtuk, hogy már akármikor jöhet a baba). A terhesség elején volt egy kis barnázás, elmentem dokihoz és adott gyógyszer, és mondta, hogy pihenjek. Pihentem, megerősödtem.

Egyik reggel egy ezred másodpercre átfutott az agyamon, hogy már nem él a magzatom (semmi külső jele nem volt) elhessegedtem a gondolatatot, majd életük tovább a mindennapokat boldogan. Nagyon vártuk a szerdát, akkor jött a 12. heti uh és előző este elkezdtem vérezni, rohantunk az ügyeletre és megállapították, hogy nincs szívhang:-( (méretei alapján akkora volt mikor megéreztem, hogy már nem él) bent tartottak a kórházban és másnap műszeresen befejezték a megindult vetélést.

A második terhességünk számolt, tervezett volt, 6 hónapra a vetélés után az első próbálkozásnál azonnal össze is jött. Határtalan volt a boldogság:-) Ennél a terhességemnél éjszaka émelyegtem, meg kétszer hánytam és fájt folyamatosan mellem. Majd egyik reggelre semmilyen tünetem nem volt és nagyon rossz érzésem volt (se barnázás, se vérzés, csak megérzés). Elmentem a dokihoz, hogy úgy érzem baj van. Sajnos jó volt megint a megérzésem és megint 10 hetesen, megint 22 cm-es embriónál megállapították, hogy nincs szívhang:-(

Februárban 8 különböző orvoshoz mentünk el, hogy kivizsgáljanak, hogy mitől lehet. Volt, hogy valakihez csak konzultáció miatt mentünk, hogy egy másik véleményt is meghallgassunk. Majd kiderült, hogy teljesen egészséges vagyok, jöhet a következő baba.

Így márciustól próbálkozunk. Sajnos áprilisban ahogy tudod:-) menstruáltam... remélem most már nem fogok/fogunk a kisbaba miatt.

Bocsánat lehet, hogy egy kicsit hosszú volt, de dióhéjban velünk ez történt.

Párom mindig azt mondja - és igaza is van - , hogy biztos beteg lett volna és inkább "magzati korban" veszítsük el, ha baj van.

Nagyon szorítok Nektek és kívánom, hogy ebben a hónapban megtudjátok, hogy szülők lesztek:-)

Sok-sok erőt és kitartást kívánok Nektek is!

Nagyon várom Nálad a fejleményeket, soraidat!

Üdv.:

Zs.

2009. máj. 5. 13:03
 22/65 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nagyon köszönöm, hogy leírtad mindazt ami veletek történt!

Irigylem a kitartásotok, és hozzáállásotok! Bár úgy gondolom, másként nem is lehet csinálni, tovább kell lépni, hogy elérjétek a célotok, hogy legyen egy szép és egészséges gyermeketek.

Nálam "csupán" annyi történt, hogy 4-5 hetesen túlhajtottam magam, és erős görcsök kíséretében spontán elvetéltem. 6 napig véreztem. Ez tavaly nyáron történt, azóta sajnos semmi.

Szerintem most sincs baba:(

Nagyon hullámzó a hangulatom.

A munkahelyem tele van kismamákkal, a baráti körünkben azok is gyermeket várnak, akik nem is tervezték, csak becsúszott (persze örülnek, és megtartják), és persze kismilliószor hallottam már azt a kérdést, hogy: "És mikor jön a baba?"

Na mindegy, ne haragudj, de ez most kijött belőlem, bizonyára már érzem, hogy ez a hónap sem nyert. Ilyenkor puffogok, aztán újra felszívom magam.

A munkahellyel kapcsolatban az volt a tervem, hogy a baba érkezésétől függ a váltás. Ha nem lesz most baba, akkor megyek az új helyre, ha valami isteni csoda folytán mégis lesz, akkor persze maradok, de minél hamarabb elmegyek akkor is betegállományba, mert nem szeretnék úgy járni, mint legutóbb.

Olyan furcsa, hogy nemrég még örökkévalóságnak tünt, hogy eljön ez a hétvége is, és most itt van. :)

Eldöntötted már, hogy mikor tesztelsz? Vasárnap, vagy hétfő?

Annyira jó lenne, ha sikerülne nektek! Nagyon szorítok! :)

Bocsánat, hogy most kissé depressziós levelet írtam!

Remélem hamarosan újra " beszélünk"!

Kitartást az elkövetkező pár napra!

Üdv:B.

2009. máj. 7. 19:57
 23/65 A kérdező kommentje:

Szia B.!

Örültem soraidnak és annak is hogy meghallgattál, elolvastál:-) Sajnálom, hogy ilyen rossz hangulatban vagy, de hidd el tudom, hogy milyen amikor így ingadozik a hangulat és milyen amikor borúsan látod a családtervezést. Ha sajnos még is megjön a nem várt, akkor csak hatványozottabban rossz az ember kedve hiszen megjött és ilyenkor tudjuk a hangulat, kedélyállapot sem a legjobb. De ha az segít, hogy kiírod magadból nekem, az már fél siker:-)

És miből érzed, hogy még sem vagy kismama, valami változást érzel magadon? Ti mikor fogtok tesztelni?

Úgy gondoltam, hogy szombaton veszünk csak tesztet, hogy ha nem jön meg addig.

Képzeld hétfő este annyira elkezdtem émelyegni, hogy hányás lett a vége. Furcsáltam, mert ennyire korán még nem jelentkezhetnek a tünetek . Végig gondoltam és nem is ettem napközben olyat, ami miatt elronthattam volna a gyomrom. Ennek köszönhetően persze egyre erősebben éreztem, hogy na talán most, ebben a hónapban. Már el is gondoltam, hogy milyen gyönyörű vasárnapunk lesz, hogy ha + lesz a tesz.

Tegnap erősebb alhasi fájdalmak jöttek, ami menstruáció előtt szokott…most délelőtt vettem észre, hogy véres a fehérnemüm. Nagyon picit de az sajnos...

A múlt hónaphoz képest jobban viselem. Biztos van oka annak, hogy ha most sem sikerült. Valahogy az jut eszembe, hogy a sors azt szeretné, hogy következőleg csak akkor foganjon meg, tapadjon meg rendesen ha tényleg egészségben ki is tudom hordani. (de még egy ici-picit reménykedem hátha még is kismama vagyok…....)

Nagyon várom soraid, hogy hogy vagy és hogy mikor teszteltek.

Szorítok nagyon Nektek!

Üdv.: Zs.

2009. máj. 8. 09:44
 24/65 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én is nagyon örültem annak, hogy írtál! Érdekesek a tüneteid, azt mondják, minden olyan tünet ami nem jellemző egyébként ránk a menstruáció előtt, az mind "baba gyanús".

Szerintem jól csinálod, hogy nem bízod el magad, de azért tényleg furcsa, hogy hánytál, és egy kevéske vér, még semmit nem jelent.

Nagyon kíváncsi vagyok, hogy a reggeli teszt mit mutat majd! Feltétlenül írd majd meg az eredményt!

Nálam nincs különösebb újság, minden nap fáj a hasam, mindig úgy érzem, hogy na most jött el a havi vérzés ideje, aztán semmi. Egyedül a mellem fáj, és derekem, na és persze a hasam, de az olyan menses görcsösen.

Nem tudom megmondani mitől, de úgy érzem, nem sikerült.

Tesztet nem csinálok, úgy döntöttünk a párommal, hogy amit az orvos lát az UH-al az a tuti, így ha nem jön meg a most hétvégén vagy hétfőn, akkor visszamegyek. Időm az van, most már azon a pár napon semmi sem múlik, ha ezt a két hetet kibírtam! :)

Nagyon várom, a holnapi beszámolót!

Addig is vigyázz magadra!

Üdv.: B.

2009. máj. 9. 19:00
 25/65 A kérdező kommentje:

Szia!

Jól esik hogy így szorítasz nekünk:-)

Sajnos még péntek este rendesen megjött a menstruációm:-( Egy nappal előbb mint szokott... elkeseredtem, de valahogy a mostani hónapot máshogy viselem. Most az elkeseredés mellett, még nagyobb elszántságot érzek és úgy érzem, hogy az energiáimat nem szabad a búslakodásba fektetnem, hanem inkább próbálom a pozitív gondolatokat bevonzani. Illetve mellette, hívom a dokimat, hogy esetleg még mit tudunk tenni a várva várt kisbabánk érdekében.

Te hogy vagy? Neked megjött, mikor mész a dokihoz? "Kismamás" tüneteid megvannak még?

Nagyon várom soraidat, remélem fantasztikus híreket írsz:-)

Izgatottan várom híreid!

2009. máj. 11. 09:17
 26/65 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Sajnálom, de nem szolgálhatok jó hírekkel!

Ma elolvastam a leveled, és rá 1 órára megjött nekem is. Igaz most sem érzem normálisnak a vérzésem. Reggel erősebb volt, most meg már teljesen száraz vagyok. Nagyon fáj a derekam, és a hasam + hányingerem is van.

Annyira reménykedtem, hogy most sikerülni fog. Képzeld a melleimen tisztára kijött az ér. Furcsa, mindig képes a test valami újat produkálni. Tegnap főztem, és rá sem bírtam nézni az ételre olyan hányingerem lett tőle. Akkor kezdtem azt érezni, hogy talán tényleg sikerült.

Hát ez van!

Nagyon sajnálom, hogy Nektek sem volt szerencsés ez a hónap, de nagyon jó olvasni, hogy most sokkal jobban viseled, és újult erővel állsz a következő hónapnak.

Én ugyanezt nem mondhatom el, most kicsit nehezebben viselem. Talán pár nap múlva helyreáll bennem is a rend, de ma még nem megy.

Ez már a 11. hónap.

Függetlenül attól, hogy ez a hónap így alakult, remélem hallok még felőled. :)

Nagyon örülök, hogy eddig is szántál rám időt, és elolvastad a leveleim, és köszönöm, hogy megtiszteltél a bizalmaddal!

Örülnék, ha későbbiekben is megírnád a veled történteket, pld. azt, hogy mit javasolt az orvosod.

Szóval érdeklődve várom a következő leveled :)

2009. máj. 11. 20:31
 27/65 A kérdező kommentje:

Szia!

Sajnálom, hogy menstruálsz:-(, de nekem nagyon furcsa, hogy ennyire produkálod a terhesség tüneteit. Nem vagyok orvos, 100%-osan nem tudok mondani semmit, de szerintem menjél vissza a dokihoz és kérjél részletesebb vizsgálatot. Pont itt írta egy kedves válaszoló, hogy a sogornője hónapokig menstruált és az 5. hónapban derült ki hogy kismama. Persze nem akarlak álomba ringatni, de nem lehet figyelmen kivül hagyni, hogy van erre is példa, hogy valaki vérzik és még is egy kis élet van benne. Kérlek menjel ismét a dokihoz!

Őszintén sajnálom, hogy ilyen bizonytalánság van:-(

Én ma voltam vérvételen, ahol megnézik a hormonjaimat, még uh-ra szeretnék eljutni, illetve oda elmenni ahova esetleg a doki küld. Illetve kineziológushoz elmenni, hogy hátha Ő "lát bennem valamit", ami gátja az új kis élet érkezésének.

Én is köszönöm kedves soraidat, biztatásodat, bizalmadat, figyelmedet:-) Örülnék, hogy ha írnál majd hogy hogy vagytok és a doki mint mondott.

Illetve ha minden igaz akkor a ciklusunk is ugyan úgy alakul így pláne várom a "Sorstársam" sorait:-)

2009. máj. 11. 21:18
 28/65 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Lehet, hogy igazad van, érdemes lenne megnézetnem magam újra, bár mára már elfogadtam a tényeket. Sokkal jobb a kedvem, pedig azt hittem napokig tartó apátia következik nálam.

Mindenesetre megfogadom a tanácsod, és visszamegyek orvoshoz.

Nagyon kíváncsi vagyok, hogy milyen eredménye lesz a vérvételnek. Az biztos, hogy az is segítséget nyújt, bármi legyen is az eredmény!

A kineziológus nem rossz ötlet, én már lassan 2 éve járok, igaz nem a baba miatt kezdtem el, de nagyon pozitív tapasztalataim vannak.

Ha Budapesten keresel jó szakembert, akkor tudok segíteni.

Mostanában mi is sokat beszélgetünk a babáról, és sajnos rá kellett jönnöm, hogy a baba érkezésének én is gátja vagyok. És sajnos nem is kicsit, de fejlődőképes vagyok! :)

Holnap is megyek, már nagyon várom!

Mindenképp beszéljünk még :)

Ha lesz időd, írj!

2009. máj. 12. 15:16
 29/65 A kérdező kommentje:

Szia!

Hogy vagy? Voltál már dokinál? Mit mondott?

Én jól vagyok, bár szerintem többször van alhasi fájdalmam mint kellene így elmegyek a nőgyógyászhoz is. A hét lesz meg a vérvétel eredménye, remélem csak jót mond a doki:-) Nagyon remélem, hogy tényleg minden rendben van, mert ezen a hétvégén van a peteérésem és bízom benne, hogy ez már tényleg a mi hónapunk lesz:-) Olyan furcsa, hogy már itt tartunk. Most nagyon repült az idő.

Igen Budapesti vagyok, így megköszön, ha a kinezilógus címét megtudod adni. Bár én is jártam valakihez, de lehet, hogy most elmennék egy másikhoz.

Várom soraidat!

Üdv.:Zs.

2009. máj. 18. 08:23
 30/65 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Elnézést, hogy ennyire eltüntem, de elhatároztam, hogy nem foglalkozom, a baba kérdéssel, és ez olyan jól sikerült, hogy meg sem látogattam ezt az oldalt.

Képzeld, nekem megint bakteriális fertőzésem lett, de szerencsére, már jobban vagyok. A doki azt mondta, hogy erősítsem az immunrendszerem, mert nem normális, hogy havonta ezzel a problémával megyek vissza, és javasolt egy-két természetes módszert, amik úgy tünnek jók, de majd meglátjuk köv. hónapban produkálok-e valamit.

Szóval a lényeg az, hogy most jól vagyok, és leszálltam a baba témáról. Annyira megkönnyebültem :)

Furcsán hangzik, de mintha egy teher esett volna le rólam. Nem figyelem magam, nem foglalkozok azzal, hogy jókor voltunk-e együtt, azt is csak sejtem, mikor kéne újra megjönnie. Nagyon-nagyon jó! Most olyan mint régen :)

Neked meglettek az eredményeid? Minden rendben volt?

Szorítok nagyon, hogy összejöjjön a babó! :)

Ha szükséged van a kineziológus számára, akkor szívesen megadom, de ha nem bánod akkor privátban adnám meg.

Remélem hamarosan Te is írsz, és jó hírekkel szolgálsz! :)

Üdvözöl: B.

2009. máj. 25. 13:54
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!