Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Megtartsam? Adjam örökbe vagy...

Megtartsam? Adjam örökbe vagy abortusz?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Foglamam sincs mit csináljak,ezért lennék kíváncsi a véleményetekre. Egy kicsit hosszú lesz,mert ismernetek kell a körülményeket. 18 évesen jöttem össze a barátommal,akivel 2 év múlva összeházasodtunk,és a körülmények(anyagiak,stb) adottak voltak,így babát szerettünk volna vállalni. Próbálkoztunk két évig,nem sikerült,így orvoshoz fordultunk. Nem tudták megmondani mi a baj,próbálkozzunk tovább,ezt tettük,újabb 2 év,mindig semmi,aztán kiderült, hogy cisztáim vannak,csak az egyik petefészkem működik normálisan,a petevezetékem el van záródva. Meg is műtöttek,próbálkoztunk inszeminációval,lombikkal,egyik sem sikerült,nagyon rosszul voltam lelkileg amiért nem vagyok képes egy gyermeket világa hozni, holott ez volt minden vágyam 12 éven keresztül, aztán 32 évesen valami bekattant nálam és úgy döntöttem nem érdekel többé a gyerek téma,és teljes mértékben lemondtam róla,már lelkileg sem viselt meg, új álmot kerestem magamnak. Ismét eltelt 2 év, és most 34 évesen a nőgyógyászom (sima rákszűrésre mentem) közölte velem,hogy kisbabát várok. És tudjátok mi a legrosszabb,vagy a legfurcsább? hogy se ott,se azóta nem tudtam neki örülni,tudomásul vettem és kész,pedig ha ezt akkor abban a 12 évben mondja nekem,kiugrottam volna a bőrömből. De most semmit nem érzek,se boldogságot se semmit. És ez nem most történt 2 hónapja,vártam hátha megjön az az érzés,hogy örüljek annak hogy anya lehetek,de nem. És mostmár azon gondolkozom, hogy abortusz lesz,vagy örökbe adom,még akkor is ha megszülöm,mert nekem nem kell gyerek,lemondtam róla végleg és örökre. 34/N

2011. júl. 19. 14:49
 51/95 anonim ***** válasza:

Én csak azt mondhatom, gondold át!

Soha nem fogható semmi ahhoz az érzéshez, amikor a kisbabád úgy néz rád, ahogy soha -soha senki(a férjed se) ezen a világon. Neki te leszel a minden!

És mikor felfedezed benne a te és a párod külső, belső tulajdonságait, csak gondolj bele, ez a gyerek TI vagytok, a világ legcsodálatosabb dolga, hogy két szerető emberből lesz egy új kis lény.

Menj el pszichológushoz, és dolgozd fel magadban a problémákat, és adj meg mindent ennek a kisbabának, aki nem máshoz akar bújni, hanem hozzád.

Sok sikert!

2011. júl. 19. 20:28
 52/95 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Boldog házasságban élek a párommal..júl. 21-én lesz tíz éve..már azóta nem született gyermekünk... Örökbefogadásra várunk.. Bár megszakad a szívem, a saját helyzetemet látva, mégis azt mondom, jól gondold meg, hogy mit teszel. Ennyi éven át küzdöttél gyermekért..én biztos nem adnám fel, látva az elmúlt tíz évemet.. Mindent megadnék egy gyermekért, hogy felnevelhessem és szerethessem.

Kérlek gondold át jól! Ha segítségre vagy tanácsra lenne szükséged, privát e-mailt tudsz írni.

Egyébként két évvel vagyok fiatalabb Nálad.. :) Ha tényleg úgy érzed és a férjed is úgy érzi, hogy nem tudjátok felvállalni már, elfogadni a kicsit, inkább adjátok örökbe tényleg, mert a kicsi megérzi, ha nem várják úgy igazán..

Abortuszra kérlek ne menj el, ezt én, mint örökbefogadásra váró kérlek.. Őszintén szólva tényleg megszakadna a szívem..mindig van megoldás, de az ne az abortusz legyen. Beszéljétek át a pároddal a dolgokat, higgadtan, mérlegelve.

Kitartást kívánok. Remélem úgy döntetek hogy a babának és Nektek is jó legyen!! (Tartsd meg!!)

2011. júl. 19. 20:50
 53/95 Atroposz ***** válasza:
Szerintem segítséget kért tőlünk.Az a helyzet ,hogy ebben mi nem tudunk segíteni, és igaza azoknak akik pszichológust ajánlja.De nem egyedül kell, hogy elmenjen hanem a párjával.Hiszem ,hogy tényleg jó döntés fog hozni.
2011. júl. 19. 20:54
 54/95 A kérdező kommentje:

Nem is gondoltam,hogy ennyi válasz érkezik majd,köszönöm őket. Beszéltünk ma is erről a férjemmel, és mindketten úgy döntöttünk végül, hogy mindenképpen megszülöm a babát,mert abban teljesen egyetértek Veletek, hogy neki is joga van az élethez, ahogy mindenkinek itt a világon. Majd meglátjuk mi lesz. Kérdeztétek páran,hogy áruljam el,mégis miért tiltakozom ennyire, de higgyétek el,nem tudom,egyszerűen ezt érzem,és nagyon bánt. Az eszem azt mondja,hogy meg kell tartani,fel kell nevelni,hát persze,hiszen a világ így működik,sosem volt másképp,a nők teherbe esnek,majd 9 hónap múlva világra hozzák a bennük felnövő életet. Ez így lenne normális,de csak akkor ha a szívemben is érezném ennek a feladatnak a súlyát,jelentőségét,de szégyenlem,hogy semmit nem érzek. Így talán nem is lennék jó anya? Akkor meg van értelme?

Mondjuk a férjem furcsa kicsit,mert régen,mikor terveztük a babát,készített egy vázlatot,egy rajzot egy bölcsőről,merthogy ő mérnök és asztalos,és mindig mondta,hogy a gyermekünk bölcsőjét egyszer majd ő fogja elkészíteni. Én azt hittem már elveszett, de ma este újra elővette...

2011. júl. 19. 21:03
 55/95 anonim ***** válasza:
már írtam neked az első oldalon:) Látod mondtam én,most kezdi felfogni a férjed,hogy GYERMEKETEK lesz :) nem lesz itt probléma meglátod,ahogy telik az idő,úgy fog téged is a hatalmába keríteni az érzés,hogy nem sokára ANYUKA leszek :) minden jót nektek... egy nemsokára három gyerekes anyuka :)
2011. júl. 19. 21:10
 56/95 anonim ***** válasza:

én vagyok a 2 és fél éves kislány anyukája,az 5. oldalon írtam.

na látod látod....

a férjed igen is akarja a kis csöpséget csak gondolom nem meri elhinni hogy igenis már létezik a pici és fél nehogy baj legyen,nem meri bele élni magát abba amire 12 évig hiába vártatok.

de mindez igaz rád is!csak a férjed már mer nagyokat álmodni amiben már a KISBABÁTOK is szerepel!

hát kérlek álmodj te is vele!képzeld el milyen lesz amikor egy kicsike csak rátok számíthat a nagy világban!

tervezzetek együtt a férjeddel,képzeljétek el az életeteket hármasban!!!és ami még most csak álom pár hónap múlva valóság lesz !

és a világ legboldogabb SZÜLŐI lesztek!

ja a pszihológus tényleg segíteni tudna!

sok boldogságot és egészséget nektek hármótoknak!

2011. júl. 19. 21:32
 57/95 anonim ***** válasza:
35%

Először is GRATULÁLOK Nektek!Mert ezt nem tette meg senki, sőt sajnálatos módon érkeztek vérlázítóan buta hozzászólások, inkább nem is jellemezném az ilyen válaszadókat.

Teljesen átérzem milyen lehetett ez a kimondani is sok 12 év.Bár ennyit nem kellett várni a babánkra, de 3 év, és két vetélés után született a kicsi fiam is meg.Szóval nekünk is kijutott, és átéltük a poklot is.Szerencsére nagy szeretetben vártuk, és neveljük azóta is, tehát ebben sincs tapasztalatom.De, valahol akkor is át tudom érezni a Te érzéseidet, amik kavarognak benned.Te már lelkileg berendezkedtél egy másik életre, amelyben nem szerepel gyermek.Ezt nevezhetjük egyfajta páncélnak, amit magadköré húztál, és ezzel akartad a sok csalódást elfelejteni, elrejteni.Védekezés,ami teljesen érthető azok után amin keresztül mentél.Aztán egyszer csak érkezik ez a csöpp kis csoda, és nem tudsz vele mit kezdeni.Mert hát Neked olyan már mint egy nem várt baba.Hiába az előző 12 év, amit sokan itt emlegetnek, az számodra csak kudarcok sorozata, persze hogy nem gondolsz rá vissza boldogan, és valószínű a terhességed előhozza benned a 12 év keserűségét.

De hiszem azt, hogy ahogy telnek majd a hetek, hónapok, úgy kezd majd az érzésed és a gondolkodásod is más irányba fordulni, a babád irányába.Hidd el, így lesz!Csak előbb fel kell fogjátok, el kell fogadjátok, meg kell emészteni.Az idő helyrebillent majd mindent.

Kívánok ehhez sok erőt, kitartást, örömöt!Mert megérdemlitek a boldogságot, amit egy baba fog okozni.

És a bölcső, majd ha megtelik élettel, el is felejted hogy először ilyen érzéseid voltak.

Kívánok minden jót Nektek!

Két éves kisfiú anyukája.

2011. júl. 19. 22:48
 58/95 anonim ***** válasza:
100%

Jaj, hát csak ennyi a baj?:)

Nyugi, szerintem még félig meddig normális is,hogy most még nem érzel semmit. Megsúgok valamit. Bár mi terveztük a babát és már nekem is a pocakban van, néha én is megijedek. Hogy nem mindig jár át ez a hú de akarom én ezt, érzés! De szerintem nem is jön ez mindig mindenkinek ösztönből. Anyu szerint közhely, de tényleg más lesz, ha már megszületett. És nagyon igaz,amit anyukám mondani szokott: SENKI SEM SZÜLETIK ANYÁNAK, HANEM AZZÁ VÁLIK!:)

2011. júl. 20. 08:08
 59/95 anonim ***** válasza:

Mindenképpen tartsátok meg. Az idő múlásával felébered majd bennetek az anyai/apai ösztön. A férjedben máris pislákol. Mi nem próbálkoztunk sikertelenül addig míg ti, de már én is feladtam a reményt. Ezek után mondhatni a legrosszabbkor jött, de fel sem merült, hogy ne tartsuk meg. Most itt rugdos a pocakomban, vannak félelmeim, hogy mi lesz ha megszületik, mi lesz ha nem leszek jó anya. De mivel minket választott ez a kis csöppség gondolom belerázódunk majd a szerepbe és jól fogjuk nevelni.

Ha beszélgetni akarsz nyugodtan írj privit :)

20hkm

2011. júl. 20. 11:02
 60/95 anonim ***** válasza:

Igazi katarzist éltem át a kommenteket végig olvasva...

Olyan jó volt olvasni, hogy úgy döntöttetek, megszülöd... Bízom benne...sőt! Tudom, hogy felébred bennetek az, amit már eltemettetek magatokba!

Örömteli babavárást kívánok! :)

Remélem írsz még majd a fejleményekről! :)

2011. júl. 20. 11:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!